kontrolka airbagu
kontrolka airbagu
ahoj ,prosím nevíte někdo jak deaktivovat kontrolku na přístrojovce.kontakty pod sedačkou pročištěny a stejně přes diagnostiku vymazat.Dřív jsem to nechával dělat ale po čtvrté návštěvě servisu jsem se už na to vybodl a ted už to nejde vymazat vubec.chybu dělá sedačka řidiče boční airbeg.Už mě to nebaví jak to svítí ale po rozdělání přistrojovky jsem zjistil že to osvětluje dioda ale nevím jakej drát to je do svorkovnice.
astra G 1,6 16v XE 2002
- Reklama
- vasekpetr1
Re: kontrolka airbagu
Říkáš, až se mi posere jednotka airbagů nebo nějaký jiný bag totálně, tak ať o tom raději nevím, a až s autem skončím při čelním nárazu v příkopu, já nezraněn s vystřeleným bagem, manželka (nebo jiný spolujezdec) s poraněním, protože airbag nevystřelil kvůli poruše, tak to bude jen o tvém svědomí. Já bych se spíš snažil najít příčinu, proč ten kontakt pod sedačkou pořád zlobí. Zkušel jsi i napružit kontakty od toho airbagu? Někdo ten konektor vyruší a napájí (případně nakrimpuje) ty kabely napřímo. Kolikrát děláš demontáž sedačky, že? Já bych raději odstranil příčinu a ne důsledek. Ale pokud tolik lpíš na odpojení kontrolky, tak ti můžu poslat číslo pinu v konektoru přístrojovky.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
to máš pravdu ale já vozím do práce lidi a mám pocit že to chybu hodí když se mi vzadu kolenama opře o sedačku.to asi nebude konektorama pod sedačkou ale někde v bočním airbagu uvnitř,já se bojím na něj podívat,jsem ho skoušel i vyndal ale nešlo mě to.spíš mě vadí že to nešlo vymazat a já potřebuju projít technickou a v tuto chvíli neřeším dusledky jen to chci nachvíli deaktivovat tzu žárovku.
astra G 1,6 16v XE 2002
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
asi nějaká plánovaná životnost airbagů! Mám to stejné! Delší dobu nesvítilo, pak začalo svítat Po smazání, pořád vyskakovalo. Zjištěno, že piny v konektory pod sedačkou jsou úplně v háji. Tak jsem konektor odstřihl..napájel natvrdo. Po napájení na tvrdo - odpor hlásil 3.9 až 4.1 ohm..lepší to prostě nebylo! Vydrželo týden a pak se zase rozsvítilo - zřejmě jak člověk otočil volantem, nebo omylem podtočil motor! Při posledním měření hodnota 6.6 Ohm, pájím jak pájím, hodnota se ani nehne...dle mého to mám dobře napájeno, žádný balast! Takže nechápu v čem je problém! Dočítám se, že je tu ještě jeden přechod k bočnímu bágu řidiče! Sice jsem nějaký našel, ale zase netuším, zdali to patří k vyhřívaným sedačkám (neorigo) nebo k tomu bágu - konektor se však tváří pevný, nezničený, funkční!
Už mě to přestalo bavit, za týden to jde do odborného servisu, s airbagy si zahrávat nebudu! Vlasy mám jenom jedny
Už mě to přestalo bavit, za týden to jde do odborného servisu, s airbagy si zahrávat nebudu! Vlasy mám jenom jedny
- vasekpetr1
marve 1: odpověď přes PM.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
jak vypada nebo kde najdu ty konektory pod tou sedačkou? zacala mi svítit kontrolka a nevim kde muze byt problém. diky
Opel Astra G 1,6 16V 74kW rok 1999
Konektor pod sedačkou je kousek za páčkou pro posuv sedačky vpřed/vzad. Vede do něj/od něj žlutý kabel, to je ono. Další konektor je v sedačce, nacvaknutý na boční airbag.. já jsem právě v sedačce měnil zlomený kabel
Diagnostika ti to zjistí raz dva
Diagnostika ti to zjistí raz dva
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
- marcus_Astra_
Chlapi, mne svieti kontrolka bagov kvôli spolujazdcovmu bagu nad kastlikom podľa diagnostiky a hodnot tam je väčší odpor, da sa to nejako opraviť ?
Marcus_Astra_G_1,8_X18XE1_1998_220 000 tkm_Run_to_OPC-Line_from_GM_Parts
Vectra_B_Caravan_2.2_DTi_Y22DTR_2001_360 000 tkm_Original_Crankshaft_and_Engine_
OP-COM-diagnostika_v.1.39_EN
Vectra_B_Caravan_2.2_DTi_Y22DTR_2001_360 000 tkm_Original_Crankshaft_and_Engine_
Odpojit konektor, precistit, a znova zapojit. Mne to robi tak raz za rok... uz som aj ten konektor rozobral, poohybal tie pliesky aby na seba viac priliehali ale ked zacne by vlhko tak to sem tam naskoci... robota na 10 min aj so zmazanim chyby
nebo ho prostě vyměňte, koupíte ho za 500 a je to o čtyřech šroubech a malém ježkovi v kleci a pak jen zapojit konektor (také malý hlavolam ale nic až tak složitého)...pokud možno demontáž i montáž bez baterie, loni jsem to řešil, prý stárne ta prachová náplň - nebo vhlne, nevím. i když u sedačky je nevím jak to je....
starej bag čeká na odpálení....stále
starej bag čeká na odpálení....stále
Astra von Barča 1,6 8ventilů-X16SZR
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..
Takze odpojit baterku a pak tu cernou krabičku do ktere jde žluty kabel a cerny s napisem dynamit vyndat a omrknout kabely a konektory?
Dle diagnostiky mám závadu na bočním airbagu u spolujezdce. Odvážil jsem se podívat pod sedadlo a zjistil že žlutý kabel je napájen natvrdo mimo svorkovnici.. Asi posunem sedadla došlo k nějakému narušení.
Nějaký nápad jak to napravit?
Díky
Nějaký nápad jak to napravit?
Díky
- marcus_Astra_
Musím si zaklopať Ale po vyčistení kontaktov som sa zbavil po štyroch konečne svietiacej kontrolky bagov a mám ich opäť funkčné
Marcus_Astra_G_1,8_X18XE1_1998_220 000 tkm_Run_to_OPC-Line_from_GM_Parts