To mě mrzí Máš přímo soudní příkaz nebo jenom papír od exekutora? Měl by tam být uveden tzv. "oprávněný", tj. člověk nebo instituce, které dlužíš nebo údajně dlužíš a tam si to podle toho zjisti, za co to je. Nejlepší je to dát právníkovi a ten by to už měl za tebe vyřešit.
Nejzábavněší na tom je věta v zákonu o exekucích která soudnímu exekutorovi ukládá povinnost dbát na účelnost provedení exekuce vzhledem k výši vymáhané částky, nebo charakteru jiné vymáhané povinnosti.. Majetek za miliony zabaven pro účely uhrazení necelých 17tis.. Osobně mám v plánu po uhrazení částky a zrušení exekuce navrhnout komoře exekutorů nutné psychologické a hlavně matematické zkoušky a ověření pravosti diplomu daného exekutora..
Astra G Caravan 2.0Di X20DTH rv.2000 W0L0TGF35Y8057505 Diagnostika Op-COM II ve vlastnictví =)
To co Opel používal v letech 80.tých , VW vymyslel již v letech 90.tých Skype: bucktekk
Cudlyna píše:To mě mrzí Máš přímo soudní příkaz nebo jenom papír od exekutora? Měl by tam být uveden tzv. "oprávněný", tj. člověk nebo instituce, které dlužíš nebo údajně dlužíš a tam si to podle toho zjisti, za co to je. Nejlepší je to dát právníkovi a ten by to už měl za tebe vyřešit.
Vím přesně o co jde.. Nezaplacený čtvrtrok povinného ručení v době kdy jsem vůz prodal a odjel do UK bez nahlášení prodání vozu a zrušení pojistky u ČSOB.. Nenahlašoval sem to protože mi tentýž měsíc končil poslední ukončený kvartál pojistky takže jsem čekal že příjde dopis o zrušení pojistky a né tohle... Po příletu již to měla v kompetenci Advokátní kancelář Michala Bendy kdy sem několikrát posílal odpor který mi soud pokaždě zamítl (Odpor psaný právníkem) na pokus o smír s pojištovnou ČSOB nikdo nereagoval.. Věc je v řešení doposud a bohužel po novele zákona co přišla v platnost od nového roku soudní exekutor nepotřebuje schválení exekuce soudem.. Takže mám vlastně majetek v exekuci za pohledávku kůli které již dva roky vedu spor u soudu... Prostě perfektní justice ČR.. Občan nemá žádné práva a musí poslouchat a platit a platit a platit...
Astra G Caravan 2.0Di X20DTH rv.2000 W0L0TGF35Y8057505 Diagnostika Op-COM II ve vlastnictví =)
To co Opel používal v letech 80.tých , VW vymyslel již v letech 90.tých Skype: bucktekk
Cudlyna píše:To mě mrzí Máš přímo soudní příkaz nebo jenom papír od exekutora? Měl by tam být uveden tzv. "oprávněný", tj. člověk nebo instituce, které dlužíš nebo údajně dlužíš a tam si to podle toho zjisti, za co to je. Nejlepší je to dát právníkovi a ten by to už měl za tebe vyřešit.
Vím přesně o co jde.. Nezaplacený čtvrtrok povinného ručení v době kdy jsem vůz prodal a odjel do UK bez nahlášení prodání vozu a zrušení pojistky u ČSOB.. Nenahlašoval sem to protože mi tentýž měsíc končil poslední ukončený kvartál pojistky takže jsem čekal že příjde dopis o zrušení pojistky a né tohle... Po příletu již to měla v kompetenci Advokátní kancelář Michala Bendy kdy sem několikrát posílal odpor který mi soud pokaždě zamítl (Odpor psaný právníkem) na pokus o smír s pojištovnou ČSOB nikdo nereagoval.. Věc je v řešení doposud a bohužel po novele zákona co přišla v platnost od nového roku soudní exekutor nepotřebuje schválení exekuce soudem.. Takže mám vlastně majetek v exekuci za pohledávku kůli které již dva roky vedu spor u soudu... Prostě perfektní justice ČR.. Občan nemá žádné práva a musí poslouchat a platit a platit a platit...
Navíc na baráku kde bydlím mi sedí hypotéka takže na něj mi sáhnout nemůžou (Bance se nevyplatí exekuční dražba protože na urokách vydělá více a při neplacení jí barák propadne celí za plnou cenu) Dílny a všeho kolem jsem spolumajitel a na objektu je věcné břemeno doživotní správy a uživání všech jeho částí spolumajitele (máme to vzájemně) a druhý dům má stejné věcné břemeno pro mojí babičku a Mamku.. Všechny nemovitosti by pro ně znamenaly tuny papírovaní a šílený maraton takže půjdou na movité věci jako vybavení baráku atd. což stejně dělá řádově statísicové položky protože si rád potrpím na pohodlí
bigasi píše: Občan nemá žádné práva a musí poslouchat a platit a platit a platit...
Viva realita, to je daň za našu naivosť, hluposť a laxnosť k danym problemom, netrebalo podporovať zpackanu kvazi revoluciu, ktora pomohla ešte väčšej buzeracii radovych občanov ako kedy predtym a bude ešte horšie, toto je iba začiatok.
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
Exekutor nemá povinnost vydávat pouze jeden exekuční příkaz, ale může jich vytvořit více. Je to vcelku jednoduchý princip. Exekutorský úřad zablokuje většinou veškerý majetek povinného, a v případě uhrazení dluhu nebo domluvení se na adekvátních splátkách, jej odblokuje zcela nebo pouze z části.
V praxi exekutorský úřad do doby nabytí právní moci usnesení není informován zaměstnavatelem, kolik mu z daného platu sráží. To se dozví, až mu deponovanou částku plátce mzdy zašle na účet uvedený v exekučním příkaze.
Proto je tedy vlastně exekutor nucen zablokovat větší část majetku, aby mohl oprávněnému zaručit, že skutečně danou pohledávku vymůže a předložit mu seznam kroků, které za konkrétní dobu provedl.
nj to je ta ''demokracie-sametovka'' stačí vystřelit z pušky a ptáci odletí z drátů jenže pak zas přiletí zpět,akorát každý sedne na jiný a je to ještě víc naprd.
astra G 5dv: xenony,opc front,16''corsa D... momentálně bílá+černá střecha a ruzne upravy...
Omlouvám se.. Nezdá se mi že bych toho měl nějak moc.. Ono to že něco vlastníš neznamená že se máš dobře Běhám z práce do práce a honim každou korunu abych všechno utáhnul a měl trochu jistot
A kdybych fakt chtěl machrovat tak hned na začátku řeknu že sem 24letej cucák
Jo máš 30 dní ale kde mám jen tak sebrat 17tisíc navíc když platim 9tis uvěr na rekonstrukci a nutné platby takže mi na žití a ježdění do práce zbejvá nějakejch 5 na měsíc... Zítra tam budu volat znovu s právníkem stojícím vedle mě nebo tam zavolá mým jménem přímo on... Ale i podle něho je exekuce na majetek pouze pojistka pro případ že nebudu schopen zaplatit pohledávku platovou ex. nebo splátkovým kalendářem