Demontáž spätných zrkadiel (ako na to)?

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Odpovědět
mirci10

Demontáž spätných zrkadiel (ako na to)?

Příspěvek od mirci10 » 24 úno 2014, 20:59

Čaute, mám ďalší malý problém...cez víkend som lakoval prednú masku na čiernu lesklú a chcem nalakovať aj plast na spätných zrkadlách, hlavná otázka je, ako dať spätné zrkadlá dolu a keď budú dole, či sa dá aj ten plast oddeliť od zrkadla, alebo musím použiť papierovú pásku a tak to nastriekať....dúfam, že ma chápete, tu je fotka a ten čo je úplne na spodu, dá sa aj ten rozobrať (čo som orámoval do toho obdlžnika)?
Obrázek

Nemal som čas obzerať to zrkadlo, ak to je niečo zložité, asi na to kašlem ... :) ďakujem.
Opel Astra Caravan 1.4 16v 66kW Edition 2000
EX: Škoda Felícia 1.3 MPi 50kW

Reklama

pega109

Re: Demontáž spätných zrkadiel (ako na to)?

Příspěvek od pega109 » 05 bře 2014, 14:18

teda aspon na mojej Ackovej zafe sa da cele zrkadlo rozobrat.chce to trochu jemne sposoby a trpezlivost.
zjednoduseny postup:

neviem ako na astre, ale na zafire drzia zrkadlo dva sroby, ktore sa vysrobuju zvnutra dveri.
ak je zrkadlo dole, OPATRNE sa vylupne najprv samotne sklo zrkadla, potom uvidis ako je nacvaknuta
krytka a uvolnis ju.ak budes najprv tahat krytku, tak uchytky polames a uz nebude drzat.

potom som musel vysrobovat take dva malinke srobiky a uvolnil sa tym cely plast,,,zrkadlo sa uz len sklopi a opatrne sa tie plasty vytahuju cez samotnu nosnu konstrukciu.alebo ako to mam nazvat,,neviem.

vsetko sa to da robit aj bez toho aby sa zrkadlo odsrobovalo dole z auta.
mozno by sa k tomu hodilo nejake foto... :lol: :lol: :)

ale ako pozeram na to zrkadlo,,,tak astra to ma asi inak,,,lebo tvar zrkadla je dost rozdielny. :roll:
Zafira 2,2 DTI , OPC Line 2003,92 kW, Y22DTR

Michael North

Příspěvek od Michael North » 28 bře 2014, 07:25

musis dat dole zrkadlo, to uz som tu opisoval (natoc do jednej strany a zdruhej podvaz priborovim nozikom, drzia ho 4 seria zubkov) pod tym najdes tusim 4 srubky ktore drzia tu lakovanu cast.
OBD2 Code Scanner

bravecrow
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bravecrow » 02 říj 2014, 11:43

Zdravim,
Chcel by som ich nastriekat lebo maju uz nieco za sebou. Ten plast dole viem dat to by problem nebol, len prave sa mi pri jazde klepe (myslim cele spatna zrkadlo) a chcel by som ho nejako dotiahnut. Ako na to ? Nejaky obrazko-navod by ste u vas nenasli? Ja som nic pomocne nenasiel.
Opel Astra G 2005 - 1.4 16V - Z14XE

jerry mouse

Příspěvek od jerry mouse » 02 říj 2014, 11:48

To musíš cele skličko opatrne zo strany vycvaknuť, dosť možne že ten plast už moc nelepi a odtrhne sa to alebo aj praskne sklo, tak či tak budeš potrebovať nové trebars aftermarketove za pár eur!
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957

bravecrow
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bravecrow » 06 lis 2015, 18:49

Ahojte, nechcem zakladať novú tému o spätnom zrkadle, tak sa spýtam tu. Pravé spätné mi vibruje, nie na skrutkách ale na tom kĺbe. Dalo by sa to nejako dotiahnuť alebo fixnúť?
Opel Astra G 2005 - 1.4 16V - Z14XE

Odpovědět