Vymena hlavy
Vymena hlavy
Zdravim mam taky problem.po skoceni rozvodoveho remena som menil hlavu ktoru som kupil ako repasovanu. Vymenil som komplet vsetky tesnenia. Problem je ten ze mi ide dym z vyfuku a dnes som vytiahol z prveho a druheho valca sviecky a boli cele od oleja a ako som pozeral do valca cez otvor sviecky vo valcoch bol olej. Kde som mohó spravt chybu??auto startuje krasne na prvy krat ale pri nizkych otackach hadze ale to davam za vinu tomu ze su zaolejovane sviecky a nespaluje dobre. Hlavu dom zatiahol momentom 25 Nm a potom 3x o 90 stupnov.moze byt ze hlava ktoru som kupil je prasknuta?? Dik za rady
Mam astru g x 16xel kod motora rv 99 dakujem
Mam astru g x 16xel kod motora rv 99 dakujem
- Reklama
Re: Vymena hlavy
V akom stave boli piesty a kruzky na nich? Ked si menil hlavu, bolo to dako kontrolovane? Blok motora bol rovny? Kontroloval si to? Skus zmerat kompresiu
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Krúžky neviem v akom stave boli tie som nemal vytiahnuté. Hlavu mi posielal jeden ako repasovanu povedal ze s tomu venuje 20 rokov ze to robi.. Nemal som ju ako otestovať. Zajtra zmeriam tlaky uvidime.. Alee myslim ze si ze
To v kruzkoch nebude to by som nemal olej v každom valci
To v kruzkoch nebude to by som nemal olej v každom valci
Hlavu si kupoval od pana z Lucenca predpokladam.. Hehe.. on je velky odrbavac.. za tu hlavu by som ruku do ohna nedal...
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
-
Mysliš trochu južnejšie od LC? Pozeram chlape že maš x16xel najvačšieho žrača oleja akeho poznam, tesnenie pod hlavu si daval plechove alebo to ine, doťahoval si to na moment + 90 stupnov, šruby hlavy su nove alebo pôvodne? Tažko sa mi chce veriť žeby cez voditka mohlo niečo tak razantne natiecť, skôr si myslim že bude chyba pri tom tesneni a naslednej montaži, ale to sa musi vyjadriť autor prispevku ako to bolo. Tesnenie kovove http://www.motointegrator.sk/produkty/4 ... ing-239384 a klasik tesnenie http://www.motointegrator.sk/produkty/3 ... ing-186711
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
Hej kupoval som ju od lucenca od toho.. Takze bude hlava v haji ked ho tak poznate.. 170 euro som za to dal.tak pocitam ze mi to asi nevymeni:(Tesnenie som dal klasiicke a sroby maju tak tristvrte roka lebo mi prasklo tesnenie pod hlavou tak som to menil
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Hlava bude asi zcela OK.Ale hlavně stírací kroužky budou zapečené.Pokud děláš hlavu,tak vždy vytahni i písty,vydrážkuj a dej nové kroužky.
neviem ci to bude kruzkami..ved nemozu byt zle na kazdom valci..tam steka podla mna olej cez zdvihatka po ventiloch..zospodu Tolko oleja nenatlaci
-
Ked možeš tak zmeraj kompresiu, ale ked tam maš olej ako pišeš tak neviem či ti to nahodou aj neovplyvni? Ako ti motor pred opravou žral olej?
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Když nevěříš,tak nevěř.peterucen píše:neviem ci to bude kruzkami..ved nemozu byt zle na kazdom valci..tam steka podla mna olej cez zdvihatka po ventiloch..zospodu Tolko oleja nenatlaci
U většiny vozů opravíš hlavu a pak to žere olej 2x tolik,protože stíráky nestíhají.Mám to mnohokrát za sebou a po různých opravach jiných servisů\spíš domácích kutilů\ jsem dost vytrénován.
-
ked tak skus ešte demontovat vyfukove potrubie od hlavy, malo by ti to isť pomerne dosť dobre nakoľko nemaš zapečene šrouby a nejakou lampou si posvieť na voditka, ak teču tak to zpoznaš, ale ako pisal Denny tak tiež pochybujem že niečo uvidiš, ale budeš mať aspoň istotu. Vačši prinos vidim skôr v dekabonizacii piestov a vymene kružkov aj ked vzhľadom na experimentalnu opel-ovalitu valcov u tohoto motora to asi nevidim 2x ružovo.peterucen píše:neviem ci to bude kruzkami..ved nemozu byt zle na kazdom valci..tam steka podla mna olej cez zdvihatka po ventiloch..zospodu
no malo by to ovplyvniť tak ze bude vyssia kompresia tak si myslim..neviem ako mi to zralo olej lebo mi tielko od gufera klukovky a aj celého cerpadla olejového. tristvrte roka mi menili tesnenie pod hlavou lebo mi prasklo a pol roka mi chodilo auto normalne teda toto sa objavilo ked som tam dal tuto hlavu
ja nehovorim ze neverim, len sa snazim logicky na to ist ze mi to zacalo robit az teraz a olej je vo vsetkych 4 valcoch..a predtým ako mi skocil remen mi to nerobilo.. nic zmeriam tlaky a uvidíme.
-
Mne xel-mrdka žerie cca 1l na tyždeň jazdenia alebo 800km a netečie mi od ničoho takže logicky že to musí asi zrať aj ked dym tomu 2x nenasvedčuje. Preto som si zohnal kvalitativne o nijaky ten level lepši motor ktorý kompletne repasujem kde ceny za ND sú niekoľko násobne nižšie ako u xel-mrdky, inač nové piesty a vybrus do toho tvojho motora by zrujnovali nejedneho človeka ako aj mňa. EDIT: Koľko maš km najazdeno?
neviem presne ale okolo 220 tisíc.viem ze to je dost a cital som som toho dost o tomto ale tak uz do toho nechcem investovat ked auto ma hodnotu 1000 eur nedam do neho motor za 500..to sa mi neoplati to radsej predam na nahradne a kaslem cele auto..uz len vymena tejto hlavy ma vysla na 300 ked som za 170 hlavu kupoval,80 tesnenia plus nieco olejove cerpadlo