Rozsvicena kontrolka motoru - prosim o pomoc!!!
Rozsvicena kontrolka motoru - prosim o pomoc!!!
Zdravim cleny fora. rad bych pozadal o malou pomoc popripade radu. dneska vecer jsem nastartoval svoji astru, nechal ji na volnobeh at se trochu zahreje a mezitim oskrabaval namrazu. obcas auto "skytlo" jakoby jelo na tri valce ale udelalo to asi jen 2x. jak jsem sednul do auta tak jsem si vsimnul, ze je rozsvicena kontrolka motoru a otacky se drzi cca na 1100ot./min. coz se mi zdalo hodne.od motoru slo takove divne "huceni" nebo jak bych to nazval. Normalne jsem vyjel a po chvili mi zacala svitit kontrolka baterky. Po asi cca 100 metrech mi prestal fungovat posilovac rizeni. Zvuk motoru byl takovy tezkopadny. zkusil jsem vypnout motor a znovu nastartovat ale problem pretrvaval. Muze mi nekdo poradit, co by to mohlo byt za zavadu? popripade nevite o nekom z prahy, kdo ma diagnostiku? predem diky za rady a postrehy
- Reklama
Re: Rozsvicena kontrolka motoru - prosim o pomoc!!!
Ahoj,
vypadá to ze ti odesel altik, prestal dobíjet
Z20LET Coupe in Schwarz... One of my dream comes true...
a to ze nedobiji altik muze zpusobit, ze vypadne i posilovac rizeni a rozsviti se kontrolka motoru? auto normalne jelo.potreboval jsem popojet jen cca 2kmsabelt píše:Ahoj,
jinak info k autu : astra classic II, rok vyroby 2005, motor 1.7CDTi (59kW)
Jseš tady poprvé? Máš elektronické řízení to znamená když nejde altik nejde servo,svítí kontrolka baterky. Chtělo by to diagnostiku ,jinác se bude jenom hádat co by to mohlo být a pak napsat číslo chyby
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
tak zkusil jsem dneska hodit baterku na nabijecku a doufal jsem, ze se problem vyresi aspon docasne...bohuzel i pri plne nabite baterce vse pri starem byl by v Praze nekdo, kdo by mel diagnostiku a byl by ochoten pomoci?
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Jestli ti auto nedobíjí nebo naopak přebíjí,tak ti nic jiného než opravit nebo vyměnit altik nezbývá.
Až to bude bezpečně dobíjet,tak pak můžeš řešit dál.Na změření dobíjení stačí multimetr 13,5 -14,5 V je OK.
Až to bude bezpečně dobíjet,tak pak můžeš řešit dál.Na změření dobíjení stačí multimetr 13,5 -14,5 V je OK.
pred chvili jsem zkousel popojet s autem...nastartovani uplne v pohode.kontrolka motoru a baterky porad sviti...posilovac rizeni stale nefunguje
Máš v prdeli alternator bez nej tí nebude fungovať servo řízení. Je tady téma kdo vše má diagnostiku tak si to najdi nápis mu a domluv se ale stejně si hledej opraváře na repas
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Kolikrát to chceš slyšet?
Máš elektrohydraulické servo.Podmínkou jeho chodu je funkční dobíjení.Jestli ti svítí kontrolka dobíjení\ikona baterie\,tak je zjevně porucha dobíjení a v důsledku toho neběží servo!
Máš elektrohydraulické servo.Podmínkou jeho chodu je funkční dobíjení.Jestli ti svítí kontrolka dobíjení\ikona baterie\,tak je zjevně porucha dobíjení a v důsledku toho neběží servo!
Dneska napíše,že to zkoušel roztáhnout na laně a pořád nic.......
jo,nastartuje a ujede třeba i 60 Km, ale to bude všechno,
zovu nabije a může to opakovat, věř Dennymu - altík-
zovu nabije a může to opakovat, věř Dennymu - altík-
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
Když svítí i kontrolka baterky, tam s největší pravděpodobností odešla některá z diod. No a podle náběhu km se vyplatí vyměnit i regulátor , ložiska...a to už je zvážení, jestli nedat nový. Denny tu kdysi doporučoval Starlajny, mám ten dojem. A to je za solidní peníz.
Spermin: kdyby ujel 60km, v Kolíně dobil, tak k Dennymu už dojede
Spermin: kdyby ujel 60km, v Kolíně dobil, tak k Dennymu už dojede
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
a nebo 3 plně nabité baterie a dojede na tuty, ale bez světel.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
nyní Civic
nyní Civic
Tohle mě potkalo předevčírem, v práci po noční nastartuju, kontrolka dobíjení zůstala svítit,po zapnutí světel vyplo servo, domů 15km na baterku se světly,topení a stěrači, druhý den ráno při -5 jsem ještě nastartoval, dojel 2km do servisu,repas alternátoru i s ložisky, trojka to spravila a hurá na noční
Opel Astra K r.v.2016 enjoy 1,4 74kw - současnost
Červený sedánek Opel Astra G CD, r.v 1999 1.4 16V X14XE, ,69000km - historie
Červený sedánek Opel Astra G CD, r.v 1999 1.4 16V X14XE, ,69000km - historie