Vybava zafiry
Re: Vybava zafiry
Ďakujem! čím dlhšie tom mám tým som stým spokojnejší!
- Reklama
Nevíte jestli v zafiře A 2.0dti, r.v. 2002, ELEGANCE byla příprava na tempomat?
Corsa A 12NC (43PS)--- EX
Corsa B X14SZ (60PS)--- EX
Volvo V40 1.9TD (90PS)--- EX
Astra F X17DTL (65PS)--- EX
Zafira A Y20DTH (100PS)--- EX
Vectra C Z19DTH (150PS)
Corsa B X14SZ (60PS)--- EX
Volvo V40 1.9TD (90PS)--- EX
Astra F X17DTL (65PS)--- EX
Zafira A Y20DTH (100PS)--- EX
Vectra C Z19DTH (150PS)
Zdravím, minulý týden jsem koupil Zafiru A design edition OPC plasty, motor benzín 1.8, tímto se tady uvádím (překvapivě extra zachovalé auto po všech objetých Zafirách B za poslední dva měsíce po půl republice), auto má s OPC plasty také 17R originály disky, ale musel jsem řešit jednu technicko-administrativní drobnost a to rozměry pneu na 17R, kdy mě nečekaně upozornil technik při evidenční kontrole STK, že nemám povolené rozměry pneu oproti českému techničáku (čistopis, jinak auto z Německa) - papír s negativním nálezem nakonec vydal a už je přihlášeno.
Byly obuty 225/45 17r, ale v českém techničáku je 215/45 a to prý může být problém při nehodách apod. že není obuta kvalitní (ve smyslu technicky odpovídající) pneu. Tak jsem si pročetl originál výpis německého techničáku a našel zde na webu příručku k Zafiře A - český úředník přepsal do čistopisu špatně, správný je podle výrobce 225/45 R17 (našel jsem v diskuzi "tuning-styling" info od dalších zafiráků, že se má používat ten "český" rozměr 215/45...). A já už koupil nové pneu (Nokian Line), které ve skutečnosti jedním rozměrem, i když snad ne zásadním, neodpovídá podle výrobce, zato český policajt i STK budou spokojeni. Navíc v českém techničáku chybí zmínka, že 17R můžou být pouze letní pneu, takový menší český chaos.
Otázka: má to cenu nějak řešit? Gumy bych časem přezouval, vzorek není nejnovější (jinak drží jak hřebíky, přední Pirelli Cinturato vzorek prům. 3mm + zadní japonské Toyo Proxes CF1 vzorek prům. 4mm > prodám ), jen ten pravý rozměr 225/45 má o něco levnější pneu na výrobce/model.
Byly obuty 225/45 17r, ale v českém techničáku je 215/45 a to prý může být problém při nehodách apod. že není obuta kvalitní (ve smyslu technicky odpovídající) pneu. Tak jsem si pročetl originál výpis německého techničáku a našel zde na webu příručku k Zafiře A - český úředník přepsal do čistopisu špatně, správný je podle výrobce 225/45 R17 (našel jsem v diskuzi "tuning-styling" info od dalších zafiráků, že se má používat ten "český" rozměr 215/45...). A já už koupil nové pneu (Nokian Line), které ve skutečnosti jedním rozměrem, i když snad ne zásadním, neodpovídá podle výrobce, zato český policajt i STK budou spokojeni. Navíc v českém techničáku chybí zmínka, že 17R můžou být pouze letní pneu, takový menší český chaos.
Otázka: má to cenu nějak řešit? Gumy bych časem přezouval, vzorek není nejnovější (jinak drží jak hřebíky, přední Pirelli Cinturato vzorek prům. 3mm + zadní japonské Toyo Proxes CF1 vzorek prům. 4mm > prodám ), jen ten pravý rozměr 225/45 má o něco levnější pneu na výrobce/model.
správně je 225/45 ale nic si z toho nedělej já mam v opc napsaný 16 disky a na to 14" pneu! stalo se to tím že jsem na technický protestoval že 14 tam kvlůli brzdám ani nedám, že jsou tam 16" brzdy a oni bohužel opravili jen rozměr disků, na gumy se vysrali, co taky chtít za ty asi 3 litry za hodinu práce, taková almužna, to bych tam taky sekal chybu za chybou
horší je že když to budu chtít opravit tak budou chtít lejstro z oplu, který mi nikdo zadarmo nedá
horší je že když to budu chtít opravit tak budou chtít lejstro z oplu, který mi nikdo zadarmo nedá
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Taky dobré
Hlavně když sedí rozměry v českých papírech vs. obutí, však co si lámat hlavu s technickou způsobilostí! Asi to je běžný jev, zapisovat si rozměry pneu podle vlastní představy úředníků, co si vzpomínám u Astry F, předchozího auta, v techničáku taky dva rozměry podle výrobce neseděly.
Opelmarket? Pak rád zkouknu.
Hlavně když sedí rozměry v českých papírech vs. obutí, však co si lámat hlavu s technickou způsobilostí! Asi to je běžný jev, zapisovat si rozměry pneu podle vlastní představy úředníků, co si vzpomínám u Astry F, předchozího auta, v techničáku taky dva rozměry podle výrobce neseděly.
Opelmarket? Pak rád zkouknu.
Já mám taky Zafu Edition s 1,8 motorem (sám sem si ji před dvěma lety dovezl z Německa) a mám tam taky 225/45 R17 - tak to bylo i originál z výroby a jiný gumy se tam nedávaly. Mě teda do techničáku napsaly ten originál rozměr a mám pro jistotu i schovanou kopii originál německého techničáku, kde je taky rozměr 225/45. Takže kdyby chtěl nějakej policajt vyskakovat, že je na autě špatnej rozměr pneu, tak by měl smůlu - mám schovaný i německý ceníky na Zafiru A, kde je přímo uvedeno, že výbava Edition má kola R17 s pneu 225/45 (viz. obrázek). Tak sem pak hoď nějaký fotky a blžší info o autě ať můžem srovnávat:-).
Opel Zafira Design Edition 1,8/92 kW + Škoda Octavia III Combi 2,0 TDI/110 kW + Caravan Hobby Excellent 470 UF
Odbočím, a taky už jsem tady o tom před léty psal. Když jsem měl ještě černou concordii wagen II a na ní 17-ti palcové kola s novýma gumama tak mě zastavili policajti. Zkontrolovali platnost STK a pod. To že jsem měl kola které tam neměli co dělat nikoho nezajímalo, ale jeden z těch policajtů /Juchelka/ po mě chtěl homologační kartičku od zadních folii na oknech. Řekl jsem mu že tam žádné fólie nejsou a že ty okna takhle zatmavené mají některé výbavy u Opla. Nevěřil. Tak jsem vystoupil a klíčem jsem okna drhnul abych dokázal že tam fólie není. Pořád nevěřil, až když jsem mu řekl že se spolu zajdeme podívat k Saniranzu cca 150 m od kontroly a tam že stojí druhá zafira s takto tmavými okny. Ano, stála tam a já jsem mohl bez pokuty pokračovat dál. Ještě podotýkám že kromě těch neschválených kol jsem nebyl připoutaný.(což se mi za pár měsíců stálo málem osudným./ To píšu jen proto, aby jste věděli že i tmavší zadní ona jsou výbavou.
ASTRA LA VISTA
Zajímalo by mě (nikde jsem ucelenou odpověď nedohledal), zda mají všechny modely Zafiry elektrický posilovač řízení? A je potřeba z jeho přítomnosti mít nějaké obavy z hlediska náročnosti na elektrickou soustavu jak se někde píše?
- vasekpetr1
Vzhledem k tomu, že v knize "Jak na to" se u posilovače řízení zmiňuje pouze varianta elektrohydraulického čerpadla, tak si myslím, že jiná varianta na Astrách a Zafirách použita nebyla.
A ohledně náročnosti na elektrickou soustavu? Jó, někteří by mohli vyprávět - prostě chce to mít baterku i alternátor v kondici.
A ohledně náročnosti na elektrickou soustavu? Jó, někteří by mohli vyprávět - prostě chce to mít baterku i alternátor v kondici.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
To jsem raději neměl ani číst/vědět, baterku mám asi měsíc starou a jak je na tom altík nevím, zatím posilovač funguje v poho, ale až se to pokazí tak zajedu za město a poliju to benzínem- zapálím a mizím pryč!
ASTRA LA VISTA
- vasekpetr1
Renku - Be Happy, čili buď v klidu . Jde o to, že pokud začne haprovat dobíjení v altíku, tak se to prvně projeví na výpadku serva (většinou hned po nastartování) a svítící kontrolkou baterky .
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Asi to na co chci ptát není výbavou auta ale spíš "potřebným" dílem, v mé černé Zafiře r.v. 2004 Z18XEnení přední chladič vůbec, nemyslím ten velký který chladí vodu v motoru ale ten menší potřebný ke klimatizaci-mám digitální! V Astře r.v. 2002 kterou jsem nedávno dovezl a kvůli které se tady řešil i Čechoněmec Jirka má stejný motor Z18XE má normální man. klimatizaci a tento chladič má! Myslíte si že to tak má být nebo mi do Concordie tento chladič nenamontovali?
ASTRA LA VISTA
- vasekpetr1
Renku, otevři haubnu, vlevo dole na klínovém řemenu je klimakompresor a z něj vedou hliníkové silné trubky. Běž po nich a jedna tě zavede pod filtrem vzduchu až na stěnu kabiny, kde ústí do výparníku v topení, druhá (silnější) jde na chladič. Podle přiloženého obrázku bys to měl poznat, jestli chybí nebo jsi slepej .
Zcela určitě slepý nejsem, chladič bych snad poznal a vím že ta astra i zafira kterou jsem dovezl a prodal k Plzni ho tam měly jen já ne, a asi je to možná tím že mám DIGI klimatizaci a obě ty auta měli manuální a nebo to tam schází.... nevím .
ASTRA LA VISTA
- vasekpetr1
Digi klima se od manuální liší pouze tím, že klapky rozvodu studeného a teplého vzduchu jsou ovládány servem od čidla vnitřní teploty a né kroutítky, jako u manuální. Systém tvorby chladícího média od klimakompresoru je u obou stejný.