Odpružení zadní nápravy
Odpružení zadní nápravy
Zdravím všechny milovníky Astry! Jsem zde nový a zatím bez Astřičky. Takže doufám že vám to nebude vadit,že ještě nejsem plnohodnotným členem,ale na jaře to napravím a velice rád! Ale k věci. Kolega si zamiloval Astru (tak jako já) a nyní vlastní 1.8 16v combo r.v.99 a má zadní odpružení s možností zvednutí při zatížení pomocí vzduchu. A tak se ptám jestli je to možné a jak je to náchylné na poruchy? Kolik taková sranda stojí? Není lepši klasika? Předem děkuji
- Reklama
-
-
Podľa manuálu sa to nastavuje podľa výšky zadného nárazníka nad vozovkou. Pri nenaloženom vozidle na rovnej ceste a tlaku v pneumatickom zariadení 0,8 baru sa zmeria výška zadného nárazníka nad zemou. Od tejto hodnoty sa odpočítajú 4 cm. Ak naložíš náklad do auta a výška zadného nárazníka nad zemou je menšia ako táto hodnota, zvyšuj tlak v pneumatickom zariadení tak dlho, až túto hodnotu opäť dosiahneš. Tlak v pneumatickom zariadení nesmie presiahnuť 5 barov. Po vyložení nákladu sa musí tlak znížiť na 0,8 baru.
Je zakázané jazdiť s maximálnym pretlakom ak vozidlo nie je plne naložené. Pretlak sa preto upravuje až po naložení nákladu. Vždy musí byť zachovaný minimálny tlak 0,8 baru, a jeho hodnota sa má častejšie kontrolovať.
Je to v návode na obsluhu (slovenskom) na strane 138.
Je zakázané jazdiť s maximálnym pretlakom ak vozidlo nie je plne naložené. Pretlak sa preto upravuje až po naložení nákladu. Vždy musí byť zachovaný minimálny tlak 0,8 baru, a jeho hodnota sa má častejšie kontrolovať.
Je to v návode na obsluhu (slovenskom) na strane 138.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
-
Re: Odpružení zadní nápravy
Ja tam nemam ziadny tlak tak som to vecer nafukol na 0,8 ale rano to bolo zase prazdne . . . Asi mam problem . . . . .
Astra G 1.7 DTI 16 V caravan Y17DT 2000
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Zkus všechny trubičky a přípojky ke vzduchovým měchům na tlumičích.Když budeš mít vadné měchy tak
Tlumič 0436169 cena 4507,-ks-origo opel
Dobrá zpráva -lze nahradit sadou tlumičů Monroe LA 496 cena 5312,-sada/čili 2ks/
Při tom nahrazování je potřeba,aby to dělal někdo ,kdo ví a ne nějakej někdo.
Tlumič 0436169 cena 4507,-ks-origo opel
Dobrá zpráva -lze nahradit sadou tlumičů Monroe LA 496 cena 5312,-sada/čili 2ks/
Při tom nahrazování je potřeba,aby to dělal někdo ,kdo ví a ne nějakej někdo.
Sorry za OT ale tohle je geniální.denny píše:..... je potřeba,aby to dělal někdo ,kdo ví a ne nějakej někdo.
Přesně, před chvílí jsem to ukazoval mladé, tež se chlamu jak maly synek Frydex
END
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Sám si mi psal,abych nepoužíval "ostré"výrazy,neee?
Edit: Jasný, ani to nebylo myšleno nijak zle, prostě jsi to napsal úžasně Trdlo
Edit: Jasný, ani to nebylo myšleno nijak zle, prostě jsi to napsal úžasně Trdlo
Tie náhrady sú dofukovacie, alebo bez tej funkcie?denny píše:Tlumič 0436169 cena 4507,-ks-origo opel
Inak pre tých čo nevedia, hodnoty tlaku dofukovania sú na štítku nalepenom na pravom kraji veka kufra po otvorení.
-
- Kontaktovat uživatele:
nahrady mi tam daval opel ked bola ta akcia na zadne pruziny za 2500 aj s robotoua pohode su
- Specnaz.oto
- Kontaktovat uživatele:
Já tam měl něco podobnýho, akorát jsem tam neměl nikde žádnej ventilek na dofukování jako starší typy Astřiček. Každopádně jsem raději nepídil po ceně a koupil jsem tam klasický tlumiče. No a ty koncovky toho vedení jsem přikurtoval někam k podvozku
LÍNEJ ROPÁK
Opel Astra Caravan, r.v. 1999
2.0 Di 16V (X20 DTL)
Opel Astra Caravan, r.v. 1999
2.0 Di 16V (X20 DTL)
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Foto fakt později
Naposledy upravil(a) denny dne 27 bře 2009, 15:05, celkem upraveno 3 x.