předni brzdove destičky"senzor" ZAFIRA 02
předni brzdove destičky"senzor" ZAFIRA 02
zafira 02. Vyměnil jsem si předni brz. destičky "neoriginal" a nemohu zprovoznit, spojit, propojit ten drat na desky, aby mně to pořad nepsalo,že mam vyměnit desky! nevy prosim vas někdo jak to zprovoznit ady to nepsalo předem děkuji zafira 02 dti 74kw
- Reklama
Re: předni brzdove destičky"senzor" ZAFIRA 02
Musíš ty senzory vyměnit za nový, nebo jdou i propájet, jestli se ti to teda ukázalo před výměnou
Mobil : 602318645
v originalu desek je original sedlo do ktereho je vložen drat "SENZOR" po vijmuti dratu a desek naslednemu vloženi desek "neoriginalu" neni možne drat připojit, neni sedlo jak se to zprovozni je na to finta? poraďte dik
No tak na brusku s deskama a tu drážku si tam vytvoř, nebo jsem nepochopil vo co go ?
koupil si špatné destičky, jedině propoj konektor drátkem tím se spojí okruh a chyba přestane svítit, tuším že konektor je buď někde u kola a nebo nahoře podél tlumiče, to najdeš prostě to jen propoj a přestane svítit
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
v těch destičkach co jsem koupil neni vubec žadny konektor čim bych to propojil a ani frezovat se my to nechce. Teď to necham opotřebyt a při přišti vyměny si dam věči pozor aby obsahovali buď konektor nebo original sedlo. A co kbybych jen narušil povrch destički, přiložil drat aby mněl kontakt a nějak zafiksoval co vy nato fungovalo by to? prosim děkuji za odpověď
No hele to čidlo má v tý plastový patce co se nacvakne na destičky je drátek a ten jak se přebrousí tím že kotouč do něj vyškrábe drážku, tak právě se rozpojí okruh a hlásí to opotřebení.
Na origo destičkách žádnej konektor není, jen je tam místo s dírkou fo který se to čidlo nacvakne, proto jsem ti psal probrousit a možná do toho plachu vyvrtat dirku na nacvaknutí.
Další možnost je ta co ti psal Adam, ale pak ti sice nebude svítit opotřebení, ale ani to nebude hlásit další opotřebení.
Mrkni na ty obrázky a snad pochopíš jak to má být
Jo a pokud budeš chtít ty senzory plně funkční tak nejlepší je koupit nový, mrkni sem pro představu o ceně
http://www.prodejdilu.cz/cs/osobni/opel ... beni-10731
Na origo destičkách žádnej konektor není, jen je tam místo s dírkou fo který se to čidlo nacvakne, proto jsem ti psal probrousit a možná do toho plachu vyvrtat dirku na nacvaknutí.
Další možnost je ta co ti psal Adam, ale pak ti sice nebude svítit opotřebení, ale ani to nebude hlásit další opotřebení.
Mrkni na ty obrázky a snad pochopíš jak to má být
Jo a pokud budeš chtít ty senzory plně funkční tak nejlepší je koupit nový, mrkni sem pro představu o ceně
http://www.prodejdilu.cz/cs/osobni/opel ... beni-10731
Je to jak píše Defender, to čidlo je jen proudová smyčka, která se přeruší opotřebením destičky. Přeruší se obvod. Pokud to na autě musíš mít, tak si příště kup desky i se snímačem, pozor, aby to pasovalo k sobě. Měnil jsem desky s tím, že nacvaknu původní snímač, nepasovalo to. Takže snímač mám stočený v podběhu a neměří nic.
Jestli se občas na auto podíváš sám, nesvěřuješ ho jen servisu, tak to nepotřebuješ řešit. Ono stačí i při sezóním přezouváním pneumatik kouknout na desky ( i na ty vnitřní), pochopitelně při tom vyčistit i brzdiče od prachu a víš, na čem jsi.
Jestli se občas na auto podíváš sám, nesvěřuješ ho jen servisu, tak to nepotřebuješ řešit. Ono stačí i při sezóním přezouváním pneumatik kouknout na desky ( i na ty vnitřní), pochopitelně při tom vyčistit i brzdiče od prachu a víš, na čem jsi.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Můžete mi někdo napsat, kam je tento kabel napojenej. Když ho v konektoru za pravým kolem rozpojím a proměřím ohmetrem, jsou oba drátky propojené, ale stejně mi to hlásí opotřebené destičky.
Asi je napojenej do počítače, ale nevím kde ho hledat. Také nevým na které vývody je kablík napojen.
Prosím o radu.
Asi je napojenej do počítače, ale nevím kde ho hledat. Také nevým na které vývody je kablík napojen.
Prosím o radu.
Opel Zafira 03 Elegance Z18XE
- vasekpetr1
Senzory B16 a B17 (linie 4407) jsou zapojeny do serie, jedním koncem ukostřeny, druhým koncem přes konektor X2 pin 56 do MIDu pin 19. Pokud máš GID, je to obdobné.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Petře díky, už mám opraveno. Nevěděl jsem, že senzory jsou u obou kol. Druhý jsem musel vyzkratovat.
Zjistil jsem, že tato informace, že jsou sjeté destičky příjde pěkně draho. Mimo destiček je potřeba vyměnit po signalizaci tyto kablíky, protože se v nich přeruší ta signalizační propojka. Za jeden jsem dal 540,- Kč. Když jsem zjistil, že jsou dva, tak ten druhý jsem radši vyzkratoval.
Zjistil jsem, že tato informace, že jsou sjeté destičky příjde pěkně draho. Mimo destiček je potřeba vyměnit po signalizaci tyto kablíky, protože se v nich přeruší ta signalizační propojka. Za jeden jsem dal 540,- Kč. Když jsem zjistil, že jsou dva, tak ten druhý jsem radši vyzkratoval.
Opel Zafira 03 Elegance Z18XE
- denny
- Kontaktovat uživatele:
TWL-kde to kupuješ?
Indikátor opotřebení stojí běžně 263|ks.Např Ferodo FW1289.
Indikátor opotřebení stojí běžně 263|ks.Např Ferodo FW1289.
takže při vyměně brzdo. desek vzit desky s čidlem i kabel k tom jako par