Letní pneu které?

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
kleinak

Re: Letní pneu které?

Příspěvek od kleinak » 28 srp 2013, 07:32

Mirdas píše:
kleinak píše:Jo a zimní mám 195/65/16 Polské Debica frigo a opět spokojenost,budu je mít třetí zimu.Teď mě třeba ukamenujte. :?
ja zimu jezdim na Pneu Vraník 8) takže v očích Hardyho budu vrah malejch dětí a maminek s kočárkem na přechodech....
Mirďas,ono se to už moc nevyplatí,kupovat protektory,Ti poláci mě vyšli na 1300kč jedna a úplně nové,za vraniky jsi dal určitě přes 1000kč a rozhodně protektory nejsou to samé,jako jiné nové.
Ale vzorek mají Luxusní,to já vím. :mrgreen:
A s tím vrahem,to je jen taková řečnická poznámka,záleží co za vraha sedí za volantem,pak je úplně jedno s čím a na čem jezdí :lol: :lol:

Reklama

kleinak

Příspěvek od kleinak » 28 srp 2013, 07:37

Přesně tak chlapy,na co vyhazovat 10000kč za pneu,když tady většina lidí potřebuje dojet z bodu A do bodu B a na to mu úplně stačí,to co je dnes sehnatelné na netu.
Je toho dost,stačí se podívat,nebo pokud to má někdo odzkoušené,je to ještě lepší. 8)

Ondra B.

Příspěvek od Ondra B. » 28 srp 2013, 08:34

Díky bohu že ten názory co tu čtu se týká max jednoho řidiče z 10. :x
Já zásadně kupuji pneu střední třídy až vyšší tedy Hankook, Brigestone, Toyo, Kumho apod.
Kupovat šity jako matador, debica či jiné supermarketové pneu nebo nedej bože protektory je holé šílenství.
Hromada lidí řeší jakou značku brzdových destiček, ale to že 90% ( směrovou stabilitu, odvod vody, hluk, spotřeba paliva, opotřebení atd) jízdních vlastností zařizuje pneumatika to už nikdo neřeší :roll:
Pokud koupíš kvalitní nové pneu za předpokladu že jsou to pneu co máš v techničáku tedy na astře G mám max 205/50 R16 TEDY PNEU 1ks JE ZA CCA 1600Kč!
tedy ty 300kč ušetřené na nějaké číně když kupuješ pneu tak jednou za 4 roky je hovadina!
Najezdím cca 70km každý den, část dálnice, část okreska a část město a abych vystavoval sebe či někoho jiného tomu že mi auto nebude "sedět" bych nikdy nedopustil.
Kupujte si šity a uklidňujte se stím že jezdíte jen 5km do práce..... :(
A ještě jedna věc, kvalitné pneu se opotřebovávají! Jak letní tak zimni....
Nechápu lidi ktřeí koupí auto a pak špekulují jak na brzdá či pneu ušetřit ale hlavně že mám plasmové budíky a světelný tuzning, to bych se p....a :lol:
Toť můj názor !
Už ne Opel ....
Ex

Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE

Vectra11

Příspěvek od Vectra11 » 28 srp 2013, 09:12

Kupuj si co chceš a ostatní budou taky. Nevím dle čeho soudíš co je "šit",protože jediné měřítko je vlastní zkušenost. Testy pneu jsou fajn,nicméně pokud si je přečteš podrobně zjistíš,že rozdíly mezi třeba třetím a desátým místem může být minimální. Navíc se kolikrát nějaká značka umístí v první pětce,ale v jiném rozměru (nebo další rok) ta samá propadne... Otázka je nakolik se jim dá věřit (Kumho,Toyo taky zrovna nevynikají).
Takže s úplným klidem si kdykoliv pořídím Barumky,Debicy,Kormorany (momentálně jezdím na Syronech),protože 90% jízdních vlastností "nezařizuje" pneumatika (o podílu procent můžeme debatovat),ale každého hlava! A kdo se celý rok courá po městě,tak rozhodně nemusí řešit co "obuje".Jo protektor si nekoupím,ale jen proto,že se vůbec nevyplatí cenově.
abych vystavoval sebe či někoho jiného tomu že mi auto nebude "sedět" bych nikdy nedopustil
V tom případě jistě jezdíš co 20tkm na test tlumičů,neb bez nich ti jsou tvé pneu vyšší třídy víš na co.......

Ondra B.

Příspěvek od Ondra B. » 28 srp 2013, 10:06

No a toto je tvuj názor, ale mě je u p...e 8)
Jezdi si na Debikách či podobném šitu :lol:
A propo
.... tlumiče mám ok jedny maj od výměny 42 000Km zn,.Bilstein - účinost průměr všechy 4 tlumičů je 76% a druhé Sachs ty tedy maj zatím jen cca 30 000Km 82%.
Test si můžu udělat kdykoliv, tak jako kontrolu geo či brzdný účinek..... :|
Už ne Opel ....
Ex

Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE

Vectra11

Příspěvek od Vectra11 » 28 srp 2013, 12:08

Tak si nech ještě otestovat IQ,tam taky čekám sníženou účinnost :D

Hardy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hardy » 28 srp 2013, 12:29

To si prehnal a v tomto pripade si sa ukazal ako jasný idiot. 8) Toto je DISKUSNÉ fórum a právo vyjadriť sa má každí tak sa to nauč akceptovať a nie hneď sa do niekoho navážať za jeho názor ktorý sa tebe nepáči. :roll:
Moje prvé auto: Astra G 3door X16XEL - R.I.P

Kód: Vybrat vše

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=18192
Moje terajšie auto: Astra G Bertone Coupé Z20LET

Kód: Vybrat vše

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=50&t=25292
In memoriam Paul Walker - R.I.P

Ondra B.

Příspěvek od Ondra B. » 28 srp 2013, 13:39

I vy breptove :lol:
Také jsem vyjádřil jen svůj názor, takže víš co mi můžeš ? 8)

IQ to je OK :!:
Už ne Opel ....
Ex

Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE

Honz@
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honz@ » 28 srp 2013, 13:44

Klídek, prosím :wink:

Něco na tom bude a tady musim dát za pravdu Ondrovi... Jezdím teď s autem, kde jsou nazuté pár měsíců staré Barum Brillantis 2, 15". Výroba letošní, pro rejpálky. To, co ta pneumatika předvádí na mokru, neni snad ani možný. Stačí aby bylo jen mokro (ne jet v dešti) a i ve městě je to boj, neustále kočírovat auto, které díky super pneu někam utíká a ujíždí. Rychle se s tim jezdit nedá, to je o rozbití huby. Pokud někoho napadá, že je to tím, že se pneu ještě "neojely", tak je na nich najeto už asi 5.000 km.

Podobnou zkušenost jsem měl s Matador Aquilla. Prej "sportovní" pneu. Na mokru to samý, na suchu strašně hučely. Opět skoro nové.

Na Háčku jsem měl Continental ContiPremiumContact 2 a to je prostě paráda. Tichý, seděly, nikdy jsem neměl sebemenší problém.

Nemusí to bejt "top" jako třeba Continental, ale takovej Hankook nebo Kumho jsou taky výborný gumy.

Takže ono "Koupit nový gumy" někdy neznamená, že si tim pomůžete.
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A

pKsUaBnEeSc

Příspěvek od pKsUaBnEeSc » 28 srp 2013, 15:17

je fakt že moc lidí (i já :oops: ) utratí za upravy atd... tisíce a gumy koupí jen aby něco bylo na ráfku,přemýšlel jsem uplně stejně ale číny a podobné jsou fakt nanic gumy strašně tuhé(do kvalitní pneu zatlačíš nehet v opačném případě ne) a hučí
a proto chci něco bezpečnějšího,naši maji na autě zimní polaris3 a letní brillantis barumky ve 13'' 165/70 a jako spokojenost-dalnice brutální déšt' a při 100 stabilita vše v poho
a i ten co jezdí jen po městě může dostat aqua....

kleinak

Příspěvek od kleinak » 28 srp 2013, 16:03

Ondra B. píše:I vy breptove :lol:
Také jsem vyjádřil jen svůj názor, takže víš co mi můžeš ? 8)

IQ to je OK :!:
Ondro B,buď v klidu,když tě tohle dokáže takhle rozčílit,tak to rozhodně k těm klidnějším řidičům NEPATŘÍŠ a ty jsou rozhodne nebezpečnější na cestě,než nějaká čína :lol: :lol:
Jinak o tom,že kvalitnější pneu jsou lepší,to je jasné všem,jen mě jako přišlo zbytečné dávat jednou tolik peněz.Říkáš 1600kč,tak to máš dobré,ale já jezdím na pneu,které prostě v techničáku nemám,jsou to 225/45/17 a ty rozhodně kva kvalitní pod 2000kč neseženu,takže u mě prostě ušetřím něco kolem 3 - 4 tisíc korun a za to mám druhou sadu za darmo,asi tak.
A pokud pomlouváš Debicu,tak jsi Osel,promiň,jelikož jsi je neměl na autě a jen tak plácáš.Koupil jsem je přet 3roky nové a jel s nimi do Krkonoš na hory a sněhu bylo jak siňa a jak jsem se divil a byl jsem rád,co ty pneu dovedou,pokud jsi je neměl na autě a myslím si že ne,tak nepomlouvej něco o čem znáš jen z vyprávění.
Tohle je Forum,nejlepší je se podělit o poznatky,které jsi zažil osobně.Pak to má pro nás přínos.
Jinak,nic proti tobě nemám.Přeji hezký den 8)

Mirdas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirdas » 28 srp 2013, 16:11

příští rok asi koupim nové gumy a mam vyhlídlé: Maxxis nebo Uniroyal popřípadě uvidim jaká bude nabídka od dodavatele 8)

v zimě si v našich podmínkách nemužu na Vraníky stěžovat.... tam kde mají něktřeří problem tak tam se mi ddaří projet bez problemu 8)

kleinaku: cena byla před 2 ma roky 969kč
Born From Jets

pKsUaBnEeSc

Příspěvek od pKsUaBnEeSc » 28 srp 2013, 21:41

ty vraniky ale celkem frčí navíc lepší než staré sjetiny

maxxis a třeba nokian to mám vyzkoušené na bicyklu a spokojenost hlavně nokian terenni

Odpovědět