Extremne veľká spotreba oleja po GO hlavy
-
Extremne veľká spotreba oleja po GO hlavy
Prosím o radu.. po GO motora rapidne stupla spotreba oleja: 1l na 300 km. Pritom spotreba paliva je dobra (mimo mesta okolo 6l), vykon je v poriadku, motor ide potichu, únik oleja je vylúčený. Môže to byť spôsobene krúžkami, alebo prepaleným piestom? Doteraz šľapal ako hodinky, v podstate aj teraz žiadne problémy až na ten olej..
- Reklama
Re: Extremne veľká spotreba oleja po GO hlavy
Prepálený piest či ventil by si cítil ako sviňa na chode a ťahu auta. A ak si s týmito častami nič nerobil ale len sa robila GO na hlave tak potom asi nejaka chybyčka pri GO hlavy sa mohla stať.
EDIT: Prečo sa vlastne robila GO hlavy? Žralo to aj pred tým olej?
EDIT: Prečo sa vlastne robila GO hlavy? Žralo to aj pred tým olej?
Moje prvé auto: Astra G 3door X16XEL - R.I.P
Moje terajšie auto: Astra G Bertone Coupé Z20LET
In memoriam Paul Walker - R.I.P
Kód: Vybrat vše
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=18192
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=50&t=25292
tekla voda a doporučili ti zrovna přetěstnit ventily?
tak ti dali stírací koroužky naopak...měl jsem to taky...Jen já jsem pak popravdě měnil i kroužky...a od té doby musím zaklepat, leju jen při výměně oleje...
tak ti dali stírací koroužky naopak...měl jsem to taky...Jen já jsem pak popravdě měnil i kroužky...a od té doby musím zaklepat, leju jen při výměně oleje...
Astra von Barča 1,6 8ventilů-X16SZR
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..
S nejvetsi pravdepodobnosti to budou tesnení na vnetilech ... jak rika výše v příspevku, bud je otocili nebo dokonce je mohli i zapomenout nasadit.
nech to zkontrolovat...
M.
nech to zkontrolovat...
M.
Z20LET Coupe in Schwarz... One of my dream comes true...
-
Pri predchadzajucej vymene oleja mi ho tam dali viac ako treba, ja som to zistil asi po tyzdni prevadzky v dosledku kontroly oleja. Nadmerny olej pretlacil tesnenie a odtial to presakovalo von. Alr samotny unik nebol nejak vyrazny. Ked hlavu dali dole, zistili, ze tesnenie uz bolo takmer nefunkcne, a okrem bola zistena strbinka vedla kanalika na vodu, odtial mi obcas unilaka voda. Strbinka sa zavarila a hlava sa obrusila, plus nove tesnenia pod hlavu a ventily samozrejme, okrem toho sa brusili aj samotne ventily. Pri prvych startoch sa vyfuk velmi dymel ale po par dnoch to prestalo a vsetko vyzeralo OK. Az na tu necakane velku spotrebu oleja.
Zlá GO hlavy čo dodať. Ak sa pracovalo len s hlavou a zvyšku motora ste sa nedotkli tak problém je v hlave a tak či tak ju budeš musieť dať zase dole či chceš či nie. Podľa mna to žere cez simeringy na ventiloch. Skús "reklamovať" ak je to vôbec možné.
-
Ano, pracovalo s len s hlavou. Pojdem za majstrom a dame ju zas dole. Dfm, ze to budu tie simeringy. Dakujem vsetkym za rady, velmi si to cenim. Ozvem sa, ako to cele dopadlo
také se přikláním na kroužky, kdyby to byl semering mel bys pod sebou olej.
A co ještě těsnení pod víkem ventilů, olej jde pak do prostoru svíček a do rozvodů. Všude kolem motoru. Když jedeš necítíš spálený olej při puštěné ventilaci?
A co ještě těsnení pod víkem ventilů, olej jde pak do prostoru svíček a do rozvodů. Všude kolem motoru. Když jedeš necítíš spálený olej při puštěné ventilaci?
Nyní Z16XE, Předešlé krasavice AG X14XE; AG X14XE; VA 1,8 ; KADETT GSI 2,0
Chlapi písal že s piestami nič nerobil tak v krúžkoch to nebude. Začalo mu to žrať po GO hlavy tak problem bude v nej a v simeringoch na ventiloch najskôr a nie v simeringu na kluke medzi prevodovkou a blokom Jirka.
uznávám
Nyní Z16XE, Předešlé krasavice AG X14XE; AG X14XE; VA 1,8 ; KADETT GSI 2,0
-
Pocas jazdy som nic necitil vo ventilacii, auto sa sprava uplne rovnako, ako pred opravou.. tak zrejme to bude v tych simeringoch, aj ked opravar ich udajne vymenil za nove.
-
Cize, ked som to vsetko spravne pochopil: 1) problem je v hlave, 2) budu to najskor simeringy na ventiloch. Otázka: simeringy a tesniace kruzky na ventiloch je to iste? A stieracie kruzky je nieco ine? Ja som neveduci, preto prosim o pochopenie. Diky!
stírací kroužky jsou na pístech...
simerinkouvé jsou na dřících ventilů..
kolik ti to žralo před problémem s hlavou? jestli by to pak nechtělo vyměnit i ty kroužky...o rok dříve nebo později...(ale jestli nepapala, nemá to cenu)
simerinkouvé jsou na dřících ventilů..
kolik ti to žralo před problémem s hlavou? jestli by to pak nechtělo vyměnit i ty kroužky...o rok dříve nebo později...(ale jestli nepapala, nemá to cenu)
Astra von Barča 1,6 8ventilů-X16SZR
-
Predtym mi to olej nezralo, spotreba oleja bola v norme. Este mi jeden poradil, ked hlava bude dole, otocit ju, naliat tam benzin a tak zistit ci tesnia ventily. Mozno treba len zabrusit poriadne ventily.
-
A aký to ma vplyv na olej, možno skôr na kompresiu a výkon, ale rozhodne to nemá súvis z olejom!Vladimir Ivanovič píše: Možno treba len zabrúsiť poriadne ventily.
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957