Chyba P0130 ???
Chyba P0130 ???
Zdravím, dnes mi Astra vygrcla na palubku obligátnu kontrolku žltého autíčka (bohovo ju zbožňujem), tak som to pľasol na diagnostiku, ktorá vypľula pre zmenu zasa toto:
P0130 - O2 Sensor Circuit Voltage High
Znamená to, že mám v prdeli MAF alebo niečo okolo toho??
Dikes
P.S.: jedná sa o auto v mojom podpise.
P0130 - O2 Sensor Circuit Voltage High
Znamená to, že mám v prdeli MAF alebo niečo okolo toho??
Dikes
P.S.: jedná sa o auto v mojom podpise.
ASTRA G Sport, r.v.2000, 3dv., X20XEV
- Reklama
Re: Chyba P0130 ???
To je otazka, me stejna chyba vyskakovala, kdyz jsem natankoval smes N95+E85 a sama od sebe zmizela po vyjeti a natankovani cisteho N95. Pak je jeste podezreni na MAF nebo na lambdu, pricemz v pripade MAF by jeste mely houpat otacky.
Opel Astra G, 1.8 16v (X18XE1) 85 kW, hatchback, r.v. 1998
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=23618
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=23618
Tankujem len N95, prevažne pumpy LUKOIL, ale sem tam sa zastavím aj na inej pumpe, takže tie N95-ky striedam. Nepredpokladám, že to bude palivom. Ja to tipujem na vadnú lambdu, nakoľko iné závady nepozorujem, a motor ťahá normálne. Teda až teraz na tú spotrebu (defaultné bohatšie hodnoty pri aktívnej chybe)...
Otáčky sú v poriadky, nič nekolíše.
Inak môže to mať súvis s tým, že mi zrejme odchádza ľavý predný (vyčítané z diagnostiky) senzor ABS? Kedysi sa mi sem-tam pri vlhku rozsvecovalo ABS a TC, ale potom to vždy zmizlo. V poslednom čase to ale svieti takmer pri každej jazde, takže keď sa rozsvietie obe závady, mám z palubky vianočný stromček...
Otáčky sú v poriadky, nič nekolíše.
Inak môže to mať súvis s tým, že mi zrejme odchádza ľavý predný (vyčítané z diagnostiky) senzor ABS? Kedysi sa mi sem-tam pri vlhku rozsvecovalo ABS a TC, ale potom to vždy zmizlo. V poslednom čase to ale svieti takmer pri každej jazde, takže keď sa rozsvietie obe závady, mám z palubky vianočný stromček...
-
- Kontaktovat uživatele:
A nebo ECU.
Chybu smaž a pokud nemáš velkou spotřebu tak neřeš. Může to být "chvilková anomálie". Pokud bude znova tak si načti live data a podívej na hodnoty lambda sondy.
Nie je to chvíľková anomália, pretože tá porucha vyskakuje stále pri každej jazde. Na začiatku pri naštartovaní nesvieti, a rozsvieti sa až počas jazdy po prejdení cca. 2km.
Budem musieť vyskúšať tie live data. Ešteže mám vlastnú diagnostiku, lebo by som sa asi niečo naplatil v servise...
P.S.: Samozrejme, že mi nevyskakuje kontrolka so žltým autíčkom, ale iná kontrolka - vyzerá jak prevodovka. To žlté autíčko na palubke ani nemám, r.v. je totiž 12/1999, a vtedy ešte asi tie kontrolky neboli...
Budem musieť vyskúšať tie live data. Ešteže mám vlastnú diagnostiku, lebo by som sa asi niečo naplatil v servise...
P.S.: Samozrejme, že mi nevyskakuje kontrolka so žltým autíčkom, ale iná kontrolka - vyzerá jak prevodovka. To žlté autíčko na palubke ani nemám, r.v. je totiž 12/1999, a vtedy ešte asi tie kontrolky neboli...
Sonda vymenená, chyba sa ďalej neprejavuje. Vďaka všetkým za rady
ahojte tohle mi dneska načetla diagnostika moji astře...závada P0130...kontrolka se mi jednou za ujetí 400Km +- rozsvítí na 15sekund a pak sama zhasne...nic se z motorem neděje..chci se zeptat co by to mohlo být díky:)
Opel astra G 1.4 16v Rv.1999 66Kw
Kod motoru: X14XE
Kod motoru: X14XE
Mne sa na volnobehu vždy rozsvietila kontrolka emisie, vždy chyba P0130, kúpil som novú lambda sondu originál Bosch a už kontrolka nesvieti. Spotreba je rovnaká aj auto rovnako ide ale kontrolka sa už nerozsvieti
Opel Insignia OPC Line
ex: Opel Astra G Caravan Sport, OPC Line - 1.8 16V. Xenony, Kožený interiér, Tempomat, PP, GPS, DVD,TV ...
VIAC na adrese : [code]https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=49&t=27763[/code]
ex: Opel Astra G Caravan Sport, OPC Line - 1.8 16V. Xenony, Kožený interiér, Tempomat, PP, GPS, DVD,TV ...
VIAC na adrese : [code]https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=49&t=27763[/code]