Motor bez tahu, na volnoběh na tři válce

spermin

Re: Motor bez tahu, na volnoběh na tři válce

Příspěvek od spermin » 25 kvě 2013, 13:49

to je síla, někde je zkrat, ohmetr a jet pojistku po pojistce, někdo Ti poradí.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

Reklama

xNogin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xNogin » 11 čer 2013, 20:33

hmmm... tak mam tu astru asi 2.tyden. Nez jsem ji koupil, byla v Opelu na prohlidce a nenasli zadnou zavadu krome par drobnosti. Dva dny zpatky zacalo auto cukat v zhruba rozmezi otacek 1900-2800ot/min, takovy nerovnomerny ubrany liny tah, pak ale uz ok. Vcera uz to bylo horsi a zvysil se rozsah otacek, kde to dela. Dnes spatne, dojel jsem akorat z prace 10km, auto nema tah, bubla jak bych mel harley, po plynu se mu nechce do otacek, i ta corsa 1,2i 16V byla zivejsi. Ted resim, ze se podivam na svicky, ale nemam ten klic , az zitra. Podival jsem se ale na listu, tam jsem na jednom miste videl na te gimce takove sede opalene misto, jako by mozna probijelo...nevim, nesetkal jsem se s tim nikdy. Tak jen doufam, ze je spise spatna svicka, nevim ani, co stoji ta lista. Kdyby byl nekdo pobliz Bechyne, byl bych za kazdou radu a pomoc vdecny.
xNogin - Opel Astra G , coupé Bertone edition , 1.8i 16V, 85kw ( X18XE1 ) SKYPE : xnogin

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 11 čer 2013, 21:32

S Bechyní ti nepomůžu, ale máš tam i Karvinou, to by šlo, to je kousek. Kdyžtak písni a stav se s tím.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

xNogin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xNogin » 11 čer 2013, 22:02

moc rad, ale s tim harleyem se ted obavam vyjet, je to jako by to jelo na ty 3 valce a 400km do Karvine jet si myslim ze by bylo jako HARAKIRI :-/ zitra budu snad chytrejsi. Tedka se divam, jake pripadne svicky koupit. Uvazuju nad tim od Bosh plus, nevim, tady se lidi dost hadaji, co je lepsi a horsi. Tak jsem z toho jelen. Ja jen doufam, ze ta lista je v poradku, protoze je udajne asi draha :-/
xNogin - Opel Astra G , coupé Bertone edition , 1.8i 16V, 85kw ( X18XE1 ) SKYPE : xnogin

Jirka D.

Příspěvek od Jirka D. » 12 čer 2013, 09:42

xNogin píše:moc rad, ale s tim harleyem se ted obavam vyjet, je to jako by to jelo na ty 3 valce a 400km do Karvine jet si myslim ze by bylo jako HARAKIRI :-/ zitra budu snad chytrejsi. Tedka se divam, jake pripadne svicky koupit. Uvazuju nad tim od Bosh plus, nevim, tady se lidi dost hadaji, co je lepsi a horsi. Tak jsem z toho jelen. Ja jen doufam, ze ta lista je v poradku, protoze je udajne asi draha :-/

Možná jsem to přehlídl, ale nikde jsem nenašel co nyní máš za poznatky z diagnostiky, kolikátý jsi majitel?
Jak jsi zjistil, že jede na 3 válce?

- může to být načaté těsnění pod hlavou - voda se ztrácí malinko, ale je třeba cca 2 dcl dolít měsíčně?
- špatný nekvalitní výfut výplní je skelná vata jestli nekde nevisí?
- nebo špatné svíčky nevhodné?
- v jakém stavu je kat a lambdy?

tady je moc možností ale je to divné jaký to má zvuk
Nyní Z16XE, Předešlé krasavice AG X14XE; AG X14XE; VA 1,8 ; KADETT GSI 2,0

xNogin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xNogin » 12 čer 2013, 11:50

No, tak jak rikam, tah se horsil pomalu, 3-5dni, na volnobeh to ma takovy brblavy zvuk,do otacek se mu vubec nechce tak jak to umi. Vidim to,ze je spatna svicka, auto ma najeto 139tis.,potvrzeno i cebii i opelem servisem pred koupi. Prvni majitel nemecko,druhy na pul roku cech,pak zabaveno exekuci,ja treti majitel pres bazar,ktery to koupil v aukci exekuce. Obcas se ta svicka chytne ve stalejsich otackach,pokud je to svickou. Kontrolka mi zadna nesviti,diagnostiku nemam. Ale 14dni zpet to v opelu cele prohlidli a zadna chyba nebyla. Tak nevim ani poradne jake svicky a jaky maji mit rozmer jestli 0.8 nebo 1,nevim,pry jsou ok Ngk,nevim no

Jirka D.

Příspěvek od Jirka D. » 12 čer 2013, 11:55

NGK s AG dobře komunikuje, Doporučuji! Na autokely na netu si zadej typ auta a vyjedou ti svíčky.

Ale že se ani za jízdy, nechytne 4 válec....

JoeL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JoeL » 12 čer 2013, 12:40

Já to měl kdysi podobně, byla to lišta. Pokud máš kámoše s Géčkem, tak ji prohoďte a zkus to. Je to práce na 10 minut i s vrácením zpět ;)
www.Hasic.net
www.dopravak.cz
www.rekreacebuchlovice.cz

xNogin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xNogin » 12 čer 2013, 13:07

Mam tady v praci 2 kolegy s astrou. Jedna je 1.4 a druha asi 1.6 ale nevim,jestli je ta lista shodna i na mou 1.8cku. Navic tu ted nejsou, jsou na povodnich,takze to nemam jak ani udelat.

JoeL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JoeL » 12 čer 2013, 13:10

škoda, že jseš tak daleko..mám v zafiře stejný motor.. :(
www.Hasic.net
www.dopravak.cz

xNogin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xNogin » 12 čer 2013, 13:19

To je skoda no. Ono to i prenasi dost znacne vibrace na volant.nejvice je to tak od 1500 ot az do nejakych myslim 3500 pak uz to zas upada, a ten 4.valec se mozna obcas chytne,ale nevim to jiste. Ale je to spis minimalni chvilka v ustalenych otackach. A vam svitila nejaka kontrolka pri takovem problemu? Me nesviti nic.

JoeL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JoeL » 12 čer 2013, 13:51

Nesvítilo vůbec nic. Ve vyšších otáčkách se 4. válec chytal, ale přemlouval se. Každopádně pokud tam ty svíčky jsou nějaký pátek, nebál bych se je vyměnit taky..
Jinak tu lištu mi tenkrát sehnat člen denny za pár kaček ;)
www.Hasic.net
www.dopravak.cz

xNogin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xNogin » 13 čer 2013, 19:05

tak svicky NGK jsou tam, vymenil jsem uplne vsechny 4. Nastartuju, motor ok, ale po klesnuti otacek zaptky na volnobeh uz opet bezi jen 3 valce. Takze svickama to neni. Zkusil jsem odpojit vahu vzduchu, motor skobrtnul ale bezel dal. ... na 3 valce. Vypnul jsem to, vytahl baterku , pripojil kabel na vahu vzduchu, nastartoval, chyba vymazana, ale stale 3 valce. Takze to bude asi tou listou. Je nekdo v me blizkosti - Bechyne, okres Tábor? At vyzkousim jinou listu.Ja si jinak nevim rady.

Jirka D.

Příspěvek od Jirka D. » 14 čer 2013, 09:00

Tak jedině zajdi do auto kelly a tam se zeptej jestli ti objednaj lištu, že ta je jediná co jsi nevyzkoušel a když by to lištou nebylo, jestli ji můžeš vrátit a 100% řeknou že ano (hlevně nepoškodit).
Takto jsem to udělal já s díly 2.000 Kč a vzali je zpět.

xNogin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xNogin » 15 čer 2013, 10:13

je to potvrzeno, je to lista, zkusila se vymenit na vrakaci a ta bezi, ale neni uplne ok, je trochu probita,ale zaizolovana, takova nouzovka. Budu objednavat novou, jsem zvedav, za kolik ji sezenu.

Odpovědět