Nedrží volnoběh, chcípe, smrdí, klepe

Odpovědět
Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Re: Nedrží volnoběh, chcípe, smrdí, klepe

Příspěvek od Marťasek » 18 dub 2013, 17:58

spermin píše:no hlavně na E pravděpodobně projdeš emisemi i bez katu
ověřeno 8) :mrgreen: :|
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504

Reklama

radek74

Příspěvek od radek74 » 18 dub 2013, 20:23

Zdravím chlapi..Mechoš si dnes udělal čas na ten kat,takže je vyměněný.Motor krásně drží volnoběh,reaguje na plynový pedál,jen trochu rezonuje ten nový katalyzátor.Tohle byl dojem z nasednutí a nastartování.Odjíždím ze servisu,celkem ještě spokojený.Vyjedu na hlavní,chci auto protáhnout,a hle,ono to jede hůř,než s tím starým katem.. :x Jde pomalu za plynem,byť chod motoru zdá se absolutně v normálu.Prostě jako by se ztrácel výkon.Necuká to,nevynechává to,jen to prostě nejede jak by mělo.Počítám odhadem tak20% dolů.Navíc se rozsvítila kontrolka motoru.Jedu zpět do servisu,diagnostika hlásí chybu zaslepeného AGR-to dělalo i před tím,hned po zaslepení,jinak žádná chyba.Live data v pořádku-žádné zásadní výkyvy hodnot,které by měly takový vliv na výkon-teda podle mechoše.Tlaky ve válcích taky v pořádku.Už fakt nevím :cry: .A mechoše ze mne asi za chvíli trefí šlak.
Opel Zafira X16XEL
Co ucho neslyší,to srdce nebolí..

radek74

Příspěvek od radek74 » 19 dub 2013, 16:47

radek74 píše:Zdravím chlapi..Mechoš si dnes udělal čas na ten kat,takže je vyměněný.Motor krásně drží volnoběh,reaguje na plynový pedál,jen trochu rezonuje ten nový katalyzátor.Tohle byl dojem z nasednutí a nastartování.Odjíždím ze servisu,celkem ještě spokojený.Vyjedu na hlavní,chci auto protáhnout,a hle,ono to jede hůř,než s tím starým katem.. :x Jde pomalu za plynem,byť chod motoru zdá se absolutně v normálu.Prostě jako by se ztrácel výkon.Necuká to,nevynechává to,jen to prostě nejede jak by mělo.Počítám odhadem tak20% dolů.Navíc se rozsvítila kontrolka motoru.Jedu zpět do servisu,diagnostika hlásí chybu zaslepeného AGR-to dělalo i před tím,hned po zaslepení,jinak žádná chyba.Live data v pořádku-žádné zásadní výkyvy hodnot,které by měly takový vliv na výkon-teda podle mechoše.Tlaky ve válcích taky v pořádku.Už fakt nevím :cry: .A mechoše ze mne asi za chvíli trefí šlak.
Tak,a je to.. :) Opětovné zprovoznění AGR,a jede jak střela!!!!Natankoval jsem Ethanol v poměru 30:70 s N95,ať si zvyká, a dal jsem Frýdek-Ostrava.Doufám,že nikde nebyl radar.. :lol: Jede pěkně za plynem,má zase pravidelný chod,ručička volnoběžných otáček se ani nehne.Snad ji to holce chvíli vydrží.
Suma sumárum-NEDRŽÍ VOLNOBĚH,CHCÍPE,SMRDÍ,KLEPE-prvně se věnovat katalyzátoru..Ten můj se taky jevil v pořádku,ale po rozebrání se vlastně vysypal z trubky ven.Navíc ty jeho zbytky se napekly na stěny trubky,díky čemu nebyla 100% průchodná,bylo to jako dekl na komíně.Motor se pak trápil,jednotka vypisovala chybu u všech čtyřech válců.A na závěr-ať si každý říká co chce,ale ten EGR ventil už bych nezaslepoval,radši bych koupil nový..Nevím,možná specifikum,ale mi zaslepení snížilo výkon,a to citelně..A dík za rady,nashle u dalších problémů.. :D
Opel Zafira X16XEL

spermin

Příspěvek od spermin » 19 dub 2013, 19:21

podmínky jsou opět v normálu, motor si opět asi musí zvyknout
já jezdím ze zaslepeným AGR už dlouho a změnu nepocituji, teď ale na E chci zkusit opět zprovoznit, ať vím co bude.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

radek74

Příspěvek od radek74 » 10 čer 2013, 20:33

Ahoj,nevím,jestli je to vůbec možné..Když mám v nádrži málo benzínu-rozsvítí se kontrolka,tak auto začne dělat celkem psí kusy.Nedrží volnoběh,jede na tři válce,celý motor se klepe.Dotankuju do plné,a problém zmizí.Projeví se to až zase při malém objemu v nádrži.Tvrdím to s jistotou,ověřoval jsem to dva měsíce.Ptám se:Bordel v nádrži,když je plastová??Čerpadlo??
Opel Zafira X16XEL

Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marťasek » 11 čer 2013, 04:18

vyměň palivový čistič, pak zkus jet bez víčka v nádrži ( pokud by to bylo víčko je ucpaný ventil na odvzdušnění nádrže) každopádně pokud nepomůže tohle - slabé čerpadlo..

Kolik litrů tam máš, když se rožne kontrolka a začne to cukat?
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504

radek74

Příspěvek od radek74 » 11 čer 2013, 18:27

Marťasek píše:vyměň palivový čistič, pak zkus jet bez víčka v nádrži ( pokud by to bylo víčko je ucpaný ventil na odvzdušnění nádrže) každopádně pokud nepomůže tohle - slabé čerpadlo..

Kolik litrů tam máš, když se rožne kontrolka a začne to cukat?
Ahoj,lehčí otázka by nebyla?? :? Fakt netuším,kolik litrů je v nádrži,když se rožne kontrolka... :cry: Odhadem 10l...
Opel Zafira X16XEL

Jirka D.

Příspěvek od Jirka D. » 12 čer 2013, 09:44

Když svití je tam cca 8 - 10 l PHM a když bliká je tam cca 3-4 l PHM
Nyní Z16XE, Předešlé krasavice AG X14XE; AG X14XE; VA 1,8 ; KADETT GSI 2,0

Jirka D.

Příspěvek od Jirka D. » 12 čer 2013, 09:48

radek74 píše:Ptám se:Bordel v nádrži,když je plastová??Čerpadlo??
No to jo bio složka je to jako flus :mrgreen:
Nyní Z16XE, Předešlé krasavice AG X14XE; AG X14XE; VA 1,8 ; KADETT GSI 2,0

Odpovědět