Chod motoru na 3 valce..X18XE1
Chod motoru na 3 valce..X18XE1
Ahoj.
Mam znovu problem s chodem motoru...+ LPG STAG 4+
Motor:1.8,85kw,X18XE1,r.v. 1999
Pred nedavnem se mi projevilo na aute ze mi rozla kontrolka emisi..obcas zhasla sama hned..nekdy az po vypnuti zapalovani...
Vykonostne na benzin jelo ale na plyn ne.
Byl problem s plynem a to se vstrikovacema>>byla provedena vymena pouzdirek..OK.
Nyni je problem zpet ale jiny..
Kontrolka emisi se obcas rozne a motor jede na 3 valce.
Pri volnobeznych otackach motor ma nepravidelny chod..pokuckava...
Pri seslapnuti pedalu se motor cely rozechveje a zabrbla..pak jde do otacek....
Pri jizde se chova auto,ze kdyz slapnu na plyn tak cele auto cuka a jakmile povolim pedal tak normal...
Bylo mi receno ze by to mohly byt svicky a nebo zapalovaci civka...
Takze zakoupeny nove svicky:BOSCH FLR 8 LDCU+ (Super plus) + zakoupeno nova zapalovaci civka zn.MAXGEAR za 1200kc.prodavaci sem rekl presne typ auta a vsechno a objednal ale doma mi to hazelo porad kod motoru na Z18XE1
Po namontovani a vyzkouseni projetim vse OK.....tak sem vyresetoval ridici jednotku opojenim baterie kabelem - cca.na 10 min.
Po vyresetovani najeto cca.20 min a rano jak sem jel do prace,tak znovu kontrolka se rozsvitila,kdyz sem jel na plyn...auto nebrblalo....
odpoledne z prace uz auto nemelo vykon na LPG..
Na to sem znovu odpojil baterii a pak znovu projel...Vse ok...najeto asi 3km a znovu auto jelo na 3 valce...cukalo a pri seslapnuti zas na 3 valce...
Znovu reset a nastartovani ale auto to same...porad 3 valce...
Je to zjimave...jak se to chova....
Jeste mne napadlo treba vymenit ten kabel od civky..ale nevim kde sehnat..jestli treba tim??,nevim uz....
UFF....Slohovka Hadra....
Jsem uz z toho zoufaly...co s tim je....
Prosim o rady.....
zvazuji jet na diagnostiku,ale mam strach aby mi diagnostika odhalila zda je to treba jen nejaka blbost....
Mam znovu problem s chodem motoru...+ LPG STAG 4+
Motor:1.8,85kw,X18XE1,r.v. 1999
Pred nedavnem se mi projevilo na aute ze mi rozla kontrolka emisi..obcas zhasla sama hned..nekdy az po vypnuti zapalovani...
Vykonostne na benzin jelo ale na plyn ne.
Byl problem s plynem a to se vstrikovacema>>byla provedena vymena pouzdirek..OK.
Nyni je problem zpet ale jiny..
Kontrolka emisi se obcas rozne a motor jede na 3 valce.
Pri volnobeznych otackach motor ma nepravidelny chod..pokuckava...
Pri seslapnuti pedalu se motor cely rozechveje a zabrbla..pak jde do otacek....
Pri jizde se chova auto,ze kdyz slapnu na plyn tak cele auto cuka a jakmile povolim pedal tak normal...
Bylo mi receno ze by to mohly byt svicky a nebo zapalovaci civka...
Takze zakoupeny nove svicky:BOSCH FLR 8 LDCU+ (Super plus) + zakoupeno nova zapalovaci civka zn.MAXGEAR za 1200kc.prodavaci sem rekl presne typ auta a vsechno a objednal ale doma mi to hazelo porad kod motoru na Z18XE1
Po namontovani a vyzkouseni projetim vse OK.....tak sem vyresetoval ridici jednotku opojenim baterie kabelem - cca.na 10 min.
Po vyresetovani najeto cca.20 min a rano jak sem jel do prace,tak znovu kontrolka se rozsvitila,kdyz sem jel na plyn...auto nebrblalo....
odpoledne z prace uz auto nemelo vykon na LPG..
Na to sem znovu odpojil baterii a pak znovu projel...Vse ok...najeto asi 3km a znovu auto jelo na 3 valce...cukalo a pri seslapnuti zas na 3 valce...
Znovu reset a nastartovani ale auto to same...porad 3 valce...
Je to zjimave...jak se to chova....
Jeste mne napadlo treba vymenit ten kabel od civky..ale nevim kde sehnat..jestli treba tim??,nevim uz....
UFF....Slohovka Hadra....
Jsem uz z toho zoufaly...co s tim je....
Prosim o rady.....
zvazuji jet na diagnostiku,ale mam strach aby mi diagnostika odhalila zda je to treba jen nejaka blbost....
- Reklama
Re: Chod motoru na 3 valce..X18XE1
A ty za to napíchnutí vyhodil peníze, že jo. Takže udělej generálku motoru, vyměň všechny zbývající elektronické komponenty včetně ŘJ a čidel, všechny filty, pro jistotu i benzín, odpoj potencionální zroj problémů - plyn a jsem přesvědčený, že problém bude vyřešený... A to bez napíchnutí na diagnostiku!!! No není to skvělé?Tomisekc píše:..zvazuji jet na diagnostiku,ale mam strach aby mi diagnostika odhalila zda je to treba jen nejaka blbost....
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Ušetřím 500kč (poplatek v autorizáku za napíchnutí nebo nějaké malé "všimné" tady ochotnému členovi za námahu) i kdyby to 10tis stálo
Některý lidi opravdu nechápu... myslíte si, že tady na foru máme "věštecké koule" a z Vašeho (kolikrát dosti chaotického a neúplného) popisu problému hned vyblijeme 100% co je za problém
Některý lidi opravdu nechápu... myslíte si, že tady na foru máme "věštecké koule" a z Vašeho (kolikrát dosti chaotického a neúplného) popisu problému hned vyblijeme 100% co je za problém
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
tojo blijete moc rádi
Zafira 1.8 LPG-čko Z18XE
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Felicie 1.3 a 1,6 - LPG 2000 a 1996
Škoda Octavie 2.0 LPG 2001
Škoda Rapid LPG
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Rapid LPG
No na diagnostiku pujdu k jednomu co ji ma..pry dokaze odhalit do posledniho sroubku.....
Ale aby mi zjistila treba ze to je spatnym kabelem k civce nebot civku mam fungl novou...bo znamy mi rikal ze to diagnostika na opel rok vyroby 99 neumi zadna..
tak uz nevim...
dneska sem zase treba jel a na benzin to jelo docela ok a na plyn na 3 valce...
Ale aby mi zjistila treba ze to je spatnym kabelem k civce nebot civku mam fungl novou...bo znamy mi rikal ze to diagnostika na opel rok vyroby 99 neumi zadna..
tak uz nevim...
dneska sem zase treba jel a na benzin to jelo docela ok a na plyn na 3 valce...
Pokud ti to jede na benzin v pohodě (což z tvého prvního příspěvku není jasné),tak šupej na diagnostiku plynu. Mimochodem měníš pravidelně filtry lpg?
Neni jasne bo nekdy to jede nekdy ne....Vectra11 píše:Pokud ti to jede na benzin v pohodě (což z tvého prvního příspěvku není jasné),tak šupej na diagnostiku plynu. Mimochodem měníš pravidelně filtry lpg?
Pujdu na diagnostiku a budu se modlit at mi to neco ukaze...
Diagnostika LPG ...v tom udajne problem neni....
Filtr LPG sem nemenil bo mam plyn kratce...
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Předně cívka za 1200 bude pěknej šunt pokud to není cena za použitou ale funkční páč nová stojí cca 4000kč až 6000kč každopádně jsi zbytečně vyhodil 1200kč...
hele jaký typ tam máš? zapalovací "lištu" bez kabelů nebo zapalovací cívku s kabelama do svíček?
hele jaký typ tam máš? zapalovací "lištu" bez kabelů nebo zapalovací cívku s kabelama do svíček?
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
měl by mit lištu jako já...ne????
Zafira 1.8 LPG-čko Z18XE
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Rapid LPG
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Rapid LPG
Je tam lista.
A vyrobce je maxgear....vim ze stoji 3000 a vice....
A vyrobce je maxgear....vim ze stoji 3000 a vice....
Tomisek....chceš otestovat jinou lištu????
Zafira 1.8 LPG-čko Z18XE
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Rapid LPG
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Rapid LPG
listu mam novou...listou to nebude....pujdu na diagnostiku v pondeli a uvidime...
Takze dnes jsem byl na diagnostice a vysledek:
3 chyby okolo EGR ventilu...takze vadny EGR a ne zapalovaci lista...
Doma sem zkousel ho vysroubovat a zkusit zda jde nebo ne...nastartoval sem a pridaval plyn a egr se oteviral..otazka zda az na plno ci ne...
Diagnostika prio seslapnuti ukazala okolo 38% a pak 0%
Zkoumal sem ho a nevim zda koupit novy nebo ho procistit..co sem se dival tak je asi spodek nalisovany,ze nevim zda by sel rozdelat..nejake zkusenosti s timto??
Lze tento typ vycistit??
Co jsem zde projizdel forum s EGR tak vetsina co tu sem postovali tak maji jine typy....
3 chyby okolo EGR ventilu...takze vadny EGR a ne zapalovaci lista...
Doma sem zkousel ho vysroubovat a zkusit zda jde nebo ne...nastartoval sem a pridaval plyn a egr se oteviral..otazka zda az na plno ci ne...
Diagnostika prio seslapnuti ukazala okolo 38% a pak 0%
Zkoumal sem ho a nevim zda koupit novy nebo ho procistit..co sem se dival tak je asi spodek nalisovany,ze nevim zda by sel rozdelat..nejake zkusenosti s timto??
Lze tento typ vycistit??
Co jsem zde projizdel forum s EGR tak vetsina co tu sem postovali tak maji jine typy....
Mám úplně ten samý,včera jsem s tím taky čaroval..Rozebrat nejspíš nejde,já ho jen asi na tři hodiny nechal spodní částí namočený v technickém benzínu..I tak z toho vyteklo sraček víc,než dost..A pak jsem ho zaslepil.
Opel Zafira X16XEL
Co ucho neslyší,to srdce nebolí..
Co ucho neslyší,to srdce nebolí..
No uvazoval sem do te spodni casti na ty 3 koliky uderit prubojnikem..pak by to snad mohlo se sundat...a nebo nahrat jestli to je nalisovane treba....nevim....
Ale technicky benzin ten karbon asi nerozpusti dukladne..
A zaslepovat ho??Proc??to bude uplne pak stejne ne??a navic se rozsviti urco kontrolka emisi...
Ale technicky benzin ten karbon asi nerozpusti dukladne..
A zaslepovat ho??Proc??to bude uplne pak stejne ne??a navic se rozsviti urco kontrolka emisi...