lambda sonda
Re: lambda sonda
Od doby co jí mám mam celkově dlouhodobou spotřebu cca 15l/100 ale dneska si to vzalo fakt hodně... během dne jsem musel 2x tankovat. Nevím co stím, asi tam bude těch závad více, na jednu to nevypadá.
- Reklama
ty jsi nevěděl do čeho jdeš, když jsi kupoval astru? ani trochu? holt asi tě čeká hodně práce s hledáním příčiny ..já jezdím za cca 6,2, teď v zimě za 6,5l dlouhodobý průměr
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
To je docela masakr, co tady čtu. Já s 1.8 mám při jízdě po Praze taky kolem 10, ale na dálky kolem 7. o se týče klubáka okolo tebe, zkus kontaktovat člena hruskal, ten je z Aše a má i diagnostiku
Opel Astra G, 1.8 16v (X18XE1) 85 kW, hatchback, r.v. 1998
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=23618
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=23618
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
Takže, byl jsem dneska v servise a otáčky vyřešeny, a vlastně zatím všechno co nějak zlobilo, ještě musím auto pořádně projet abych změřil jestli klesla i spotřeba.
Po všech spekulacích tady o všem možném co by to mohlo dělat jsme přišli na to že byla z jedné strany roztřepená hadička vzduchu a vzduch unikal pryč. Oprava mě vyšla na krásných 0kč. Rovnou se podívali na EGR a to vypadá skoro úplně nově, takže bylo asi nedávno předchozím majitelem měněné, lambda je tam originální a taky vykazuje známky novoty a i snad toho že pracuje správně. Jen si teď budu hlídat spotřebu abych se přesvědčil zda za všechno mohla ta hadička, minimálně ty otáčky se vrátili do původní hodnoty.
Nicméně, jsem na 25. obědnán na výměnu simeringu, chtělo by to prej nové.
fotka opravy -
Po všech spekulacích tady o všem možném co by to mohlo dělat jsme přišli na to že byla z jedné strany roztřepená hadička vzduchu a vzduch unikal pryč. Oprava mě vyšla na krásných 0kč. Rovnou se podívali na EGR a to vypadá skoro úplně nově, takže bylo asi nedávno předchozím majitelem měněné, lambda je tam originální a taky vykazuje známky novoty a i snad toho že pracuje správně. Jen si teď budu hlídat spotřebu abych se přesvědčil zda za všechno mohla ta hadička, minimálně ty otáčky se vrátili do původní hodnoty.
Nicméně, jsem na 25. obědnán na výměnu simeringu, chtělo by to prej nové.
fotka opravy -
Pěkný takhle kdyby to bylo pokaždý a jak tak koukám, máme asi stejnej motor, ale tohle si v něm u sebe nějak nevybavuju. Máš i jiný fotky ? Kdyžtak mi je upni do SZ, díky
Mobil : 602318645
To nemám, ale zítra za světla ti ho nafotím a pošlu přes SZ.
Podľa mňa z vlastných skuseností, bude vysoká spotreba spôsobená tou zle umiestnenou LAMBDA sondou. Podobné problémy mal brat na BMW 325i, tiež stará nešla povoliť tak sa navarila nová. Cca rok to fungovalo v pohode ale potom sa to začalo, auto malo každým dňom vačšiu spotrebu, ale aj vačší výkon. Až v jeden deň za 15€ (cca 10l) prešiel len nejakých 40km. A ostal nasucho stáť v križovatke, po natankovaní si všimol že benzín mu vypľúva aj cez výyfuk. A tak sa vyhodil diel kde boli tie sondy , a nahodila sa jedna nová. A odvtedy ma priemer 8,8l/100km. čo ja s 1,6 astrou mám 7,0 kombinovane
Opel astra G 3dv. rv.1999 X16XEL (edícia 100) 142 000km k 16,6,2013
spotřeba už je ok, všechno bylo jen tou hadičkou.
podtlaková hadička nadělá paseku. když ted se ví kam kouknout, je to hned lepší.
Nyní Z16XE, Předešlé krasavice AG X14XE; AG X14XE; VA 1,8 ; KADETT GSI 2,0