Postup na výměnu oleje
Re: vymena oleje v garage....
zdarec...taky jsem si menil sám olej na zafire x18xe.(blbec v prodejne mi prodal filtr a néé filtrovou vložku haha, )....a už před timto zákrokem mi unikal olej- asi okolo toho domečku filtru....
ještě to zkusim nejask dotáhnout....popřipadě zatmelit...a uvidím....jsem z toho uplně rozhozenej
Ta filtrová vložka se tam nejak nasazuje? Trochu jsem ji nasadil a doufal že dotažením víka se ta vložka zasune jak má....
a další otázka: za jak dlouho by se měl nový olej zasvinit, zčernat, prostě být černěj?????
ještě to zkusim nejask dotáhnout....popřipadě zatmelit...a uvidím....jsem z toho uplně rozhozenej
Ta filtrová vložka se tam nejak nasazuje? Trochu jsem ji nasadil a doufal že dotažením víka se ta vložka zasune jak má....
a další otázka: za jak dlouho by se měl nový olej zasvinit, zčernat, prostě být černěj?????
Zafira 1.8 LPG-čko Z18XE
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Felicie 1.3 a 1,6 - LPG 2000 a 1996
Škoda Octavie 2.0 LPG 2001
Škoda Rapid LPG
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Rapid LPG
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdar na kryt olejoveho filtru (vlozky) pozor, muze se ti stat, ze kdyz ho dorves, bude se ti protacet a je po srande. Uz ho nepovolis a neutahnes. U vika olejoveho filtru (vlozky) se meni tesnici gumicka, je soucasti baleni filtracni vlozky. Filtr bude cerny pomerne hned, protoze olej se zaspini od zbytku oleje v motoru (na stenach bloku apod). Jako nebude ta vlozka humus, ale od tmaveho oleje. Jeste rychlejsi to je u nafty. Jinak filtr samozrejme menit 1x rocne nebo po ujeti 10/15/30tis (zalezi jaky mas olej a jak jezdis) km.
Domek oil filtru nedotáhneš, max urveš ten prutokový šroub. Taky mi to protíkalo mezi tělem oil filtru a blokem motoru. Zajdi do opla, kup nové těsnění a vyměň. Těsnění je O kroužek ,který se dává do drážky na těle filtru.
Naposledy upravil(a) marvys dne 24 bře 2013, 10:04, celkem upraveno 2 x.
ZAFIRA 1,8 Elegance 2001 Z18XE
HerryCZ píše:Zdar na kryt olejoveho filtru (vlozky) pozor, muze se ti stat, ze kdyz ho dorves, bude se ti protacet a je po srande. Uz ho nepovolis a neutahnes. U vika olejoveho filtru (vlozky) se meni tesnici gumicka, je soucasti baleni filtracni vlozky. Filtr bude cerny pomerne hned, protoze olej se zaspini od zbytku oleje v motoru (na stenach bloku apod). Jako nebude ta vlozka humus, ale od tmaveho oleje. Jeste rychlejsi to je u nafty. Jinak filtr samozrejme menit 1x rocne nebo po ujeti 10/15/30tis (zalezi jaky mas olej a jak jezdis) km.
a sakra. ..já mám olej skoro jako nový....hm......asi něco špatně. ......od výměny ujeto cca 50km........
Zafira 1.8 LPG-čko Z18XE
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Rapid LPG
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Rapid LPG
jééé ono je tam těsnění?marvys píše:Domek oil filtru nedotáhneš, max urveš ten prutokový šroub. Taky mi to protíkalo mezi tělem oil filtru a blokem motoru. Zajdi do opla, kup nové těsnění a vyměň.
hm už pozdě...celé jsem to zapatlal tmelem...tak uvidím...bud nepoteče...nebo poteče- v tom připadě demontáž, čištěni od tmelu...a koupím těsnění
ted mě spíše trápi olej, zda li dobře maže celý motor.......dnes asi ani neusnu
Zafira 1.8 LPG-čko Z18XE
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Rapid LPG
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Rapid LPG
O olej se neboj. Vyteče jen to co je ve filtru.
no jo...ale už mi to dělá delší dobu....co se týče mizení oleje a oleje pod autem.....něž sem menil olej tak jsem na dolíváni utopil 2 litry.....ale spíše mě sere to že jak na měrce...tak i pod víčkem odkud se lije olej je pořád takový nový film olejový...žádná černota......doufám že to maže jak má
Zafira 1.8 LPG-čko Z18XE
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Rapid LPG
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Rapid LPG
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jsi nalil cca 4l a kontrolka mazani ti nesviti, tak by to melo byt OK a mozna mas tak cisty motor. To by musel byt hin i ten tlakovy spinac na olej. A pokud mas palubak, tak ten taky hlasi nizkou hladinu oleje (nezavisle na tlakovem spinaci na motoru).Dupin81 píše:HerryCZ píše:Zdar na kryt olejoveho filtru (vlozky) pozor, muze se ti stat, ze kdyz ho dorves, bude se ti protacet a je po srande. Uz ho nepovolis a neutahnes. U vika olejoveho filtru (vlozky) se meni tesnici gumicka, je soucasti baleni filtracni vlozky. Filtr bude cerny pomerne hned, protoze olej se zaspini od zbytku oleje v motoru (na stenach bloku apod). Jako nebude ta vlozka humus, ale od tmaveho oleje. Jeste rychlejsi to je u nafty. Jinak filtr samozrejme menit 1x rocne nebo po ujeti 10/15/30tis (zalezi jaky mas olej a jak jezdis) km.
a sakra. ..já mám olej skoro jako nový....hm......asi něco špatně. ......od výměny ujeto cca 50km........
Jestli máš na víčku takovou emulzi, tak se ti buť strácí voda a nebo jezdíš krátké tratě se studeným motorem.
hm...dal jsem tam asi kolem 3,5 litru....což mi ukazuje neco nad spodni riskou min......žádná kontrolka...teda poud nepočítám tu kontrolku co se rozvítí při startování...hihiHerryCZ píše:Pokud jsi nalil cca 4l a kontrolka mazani ti nesviti, tak by to melo byt OK a mozna mas tak cisty motor. To by musel byt hin i ten tlakovy spinac na olej. A pokud mas palubak, tak ten taky hlasi nizkou hladinu oleje (nezavisle na tlakovem spinaci na motoru).Dupin81 píše:HerryCZ píše:Zdar na kryt olejoveho filtru (vlozky) pozor, muze se ti stat, ze kdyz ho dorves, bude se ti protacet a je po srande. Uz ho nepovolis a neutahnes. U vika olejoveho filtru (vlozky) se meni tesnici gumicka, je soucasti baleni filtracni vlozky. Filtr bude cerny pomerne hned, protoze olej se zaspini od zbytku oleje v motoru (na stenach bloku apod). Jako nebude ta vlozka humus, ale od tmaveho oleje. Jeste rychlejsi to je u nafty. Jinak filtr samozrejme menit 1x rocne nebo po ujeti 10/15/30tis (zalezi jaky mas olej a jak jezdis) km.
jinak delal jsem to- vymenu oleje.....na zafiře poprvé...takže trošku sem se vylekal z té filtr vložky...předchozí auta měla komplet filtr.....hm...vše je jednou poprvé že hihi...
že bych teda dnes s klidem mohl spát????
Zafira 1.8 LPG-čko Z18XE
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Rapid LPG
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Rapid LPG
no na víčku mám olej.....takže spíše asi ty krátké trasy....jestli teda je 10-15km krátká trasamarvys píše:Jestli máš na víčku takovou emulzi, tak se ti buť strácí voda a nebo jezdíš krátké tratě se studeným motorem.
Zafira 1.8 LPG-čko Z18XE
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Rapid LPG
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Rapid LPG
Každá trasa kde neprohřeješ motor je krátká
ahaaaaa
Zafira 1.8 LPG-čko Z18XE
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Rapid LPG
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Rapid LPG
zdravim vsechny, mam takovy dotaz. Dnes jsem menil olej a pri najvani mi ujela ruka a dolil jsem vic oleje nez je zdravo.Najezdil sem s tim cca 15km kdyz sem prijel domu a po chvilce jsem to sel zmerit, byl olej cca 4mm za horni ryskou, hned sem nevahal sedl do auta a okamzite jsem odpustil olej a pak dolil a ted to je ok. Ale chci se zeptat jestli po ujeti tech cca 15km sem si nahodou neoddelal katalyzator? a jak se to kdyz tak pozna? dik za radu
Astra g 1.4 16V 2002
myslím, že se ti s motorem nebo s katem nestalo vůbec nic.. zase tak moc jsi to nepřelil
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
X14XE
Z20LET OPC II
______