Bouchání do řadící páky
Bouchání do řadící páky
Zdravím,
mám problém. Za jízdy jsou na řadící páce cítit otřesy jakoby do spojovací tyče k převodovce něco mlátilo. Je to hlavně když projíždím zatáčku (výraznější v pravotočivé), někdy při rozjezdu, nebo brždění motorem, ale to je podstatně méně časté. Pls. kde může být závada?
mám problém. Za jízdy jsou na řadící páce cítit otřesy jakoby do spojovací tyče k převodovce něco mlátilo. Je to hlavně když projíždím zatáčku (výraznější v pravotočivé), někdy při rozjezdu, nebo brždění motorem, ale to je podstatně méně časté. Pls. kde může být závada?
Astra G Caravan 2001 X16XEL
- Reklama
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bouchání do řadící páky
Uložení motoru? Silenbloky
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Tak anabáze pokračuje. Ani kynetický kloub, ani silentbloky, ani nic. Už mě dochází inspirace. Pro upřesnění. Není to přímo bouchání (kov na kov), ale jakoby rázy do řadící páky. Dneska jsem za jízdy vyřadil a auto "rozhoupal". Rázy byly dost intenzivní a časté. Nějaká další rada?
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Dotáhni kola... podívej opravdu pořádně na přední silenblok - zahýbej si s motorem a překontroluj všechny ty silembloky - jen pohled nestačí!
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Auto bylo zvednuté, kola jsem kontroloval. Myslím si, že povolená kola bych také cítil ve volantu. Ale volant je úplně v klidu. I když část otřesů určitě tlumí servo, tak bych něco cítil. Motorem jsme cloumali dva a nic.
dej 2-ku, drž řadící páku a (za jízdy) šlápni na plyn, to samé, pusť plyn, pokud ucítíš mlácení, jsou to silentbloky,vyzkoušej různé rychlosti pokud to dělá při všech je to 100%
pokud jenom při některé, vypadá to na převodovku.
pokud to dělalo bez rychlosti, je něco volné, rameno, motor či co.
pokud jenom při některé, vypadá to na převodovku.
pokud to dělalo bez rychlosti, je něco volné, rameno, motor či co.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
Dneska jsem cestou do práce vyzkoušel ten testík s 2 a při cca 10 pokus o zrychlení a zpomalení v řadící páce kleplo jednou a to ještě velmi nenápadně. Takže silentbloky bych na 90% vyřadil. Je nějaká možnost jak vyzkoušet převodovku (diferák)? Když jsem auto zvednuté (kola byla vyvěšena), tak jsem nějaké na přední nápravě nezjistili. Zkoušeli jsme i nastartovat auto, zařadit a jakoby se rozjíždět. Přitom žádné klepání. Samozřejmě to není průkazné kvůli diferenciálu a kolům ve vzduchu.
tak to nemusí být v motorové části, soustředil bych se na upevnění
náprav v karoserii. popř spoje v přední nápravě (zadní).
náprav v karoserii. popř spoje v přední nápravě (zadní).
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
nyní Civic
nyní Civic
Dneska, když jsem přijel z práce, tak mě to nedalo a opět se ponořil do auta. Po chvilce hledání jsem objevil další možnou příčinu. Všiml jsem si, že uvolněná hydraulická jednotka řízení. že by zakopaný pes???
Hydraulická jednotka to není. Blbý nápad.
Dnes jsem byl u známého servismana. Ten Astru projel, prohrábl kštici a konstatoval, že nic takového ještě neviděl. Možná planetová kola v diferenciálu. Až bude mít volnou zdviž, budeme chytřejší. Snad.
Dnes jsem byl u známého servismana. Ten Astru projel, prohrábl kštici a konstatoval, že nic takového ještě neviděl. Možná planetová kola v diferenciálu. Až bude mít volnou zdviž, budeme chytřejší. Snad.
- riddick1974
Mam ten samej problem....
Opel Zafira B 1.9cdti r.v.2007
Fabia 1.4 16v r.v.2001
Diagnostika:
OP COM
SCANMYOPEL bluethoot android
VAG
Fabia 1.4 16v r.v.2001
Diagnostika:
OP COM
VAG
- riddick1974
Tak jsem neco zjistil,bud to dela ulozeni prevodovky...nebo je za radickou silenblok a ten je volnej.Chce to tyto moznosti proverit.
Opel Zafira B 1.9cdti r.v.2007
Fabia 1.4 16v r.v.2001
Diagnostika:
OP COM
VAG
Fabia 1.4 16v r.v.2001
Diagnostika:
OP COM
VAG
Takže záhada odhalena. Dělají to táhla u vstupu řadící tyče do převodovky. Ale teď jsem byla v Elitu a tam mě zdělili, že vůbec netuší co po nich chci Dá se tento díl (díly) někde objednat a kolik to cca stojí?
- vasekpetr1
Na svůj typ motoru jsem objevil toto: Ale nevím, zda je to řešení tvého problému.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
To není ono, je to trošku vidět v knize "Jak na to" na straně 256 a na straně 255 obrázek O_3214.