Autobaterie
- Luboš X17DTL
Re: Autobaterie
Nikdy jsem kontakty baterie nemazal, naopak je udržuju suché. Při montáži řádně dotáhnu baterku a při jejím vyjmutí a opětovném nasazení dodržím stejnou polohu nasazení a nemám problém s nějakou oxidací na kontaktech.
Jo, pryč jsou časy, co na Embéčku byly kontakty z pásoviny, co pořádně nedoléhaly, bo nebyly konusové. To se to potom čistilo do alelujá
Jo, pryč jsou časy, co na Embéčku byly kontakty z pásoviny, co pořádně nedoléhaly, bo nebyly konusové. To se to potom čistilo do alelujá
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
- Reklama
já taky né, ale mi neoxidují. a ty časy až tak pryč nejsou,
stačí nějak deformovat kontakty na baterii (ne baterce )
stačí nějak deformovat kontakty na baterii (ne baterce )
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
tak odkedy som vycistil kontakty tak nic netecie, nemokva a auto startuje tak ako vzdy v pohode (je to uz skoro mesiac). Hoci je pravda ze v garazi neklesne teplota pod +9stupnov.
-
Zdravím. Rád bych se Vás zeptal, zda když mám v autě akumulátor 55 Ah 540A, která pomalu ale jistě dosluhuje, a nahradil bych jí novým akumulátorem 74Ah 750A, jestli by se vyřešil problém pohasínání světel v interiéru? - vysvětlím..: Když například zapnu blinkr, lehce pohasíná interiérové osvětlení a dysplaye ve stejném intervalu jako jede blinkr, stejně tak když na místě pootočím volantem pohasínají potkávačky (ale jak jsem se dočetl, za to může posilovač), takže se mi jedná spíše o ten interiér... vyřeší to takováhle změna akumulátoru? A lze ho tam vůbec dát aniž by se něco poškodilo? V autokelly mi po zadání přesného modelu vozu nabízí právě i tu 74Ah. Předem děkuji za radu. X18XE1
Astra G Hatchback r.v.98, X18XE1 - 85kW
Pokud to pohasíná i při nastartovaném motoru, tak s tím baterka asi nic neudělá, pak má výrobu energie na starost alternátor.
Mohl by na to mít vliv špatný stav kabelů v průchodkách, resp. prodřená celá průchodka na pátých dveřích.
Mohl by na to mít vliv špatný stav kabelů v průchodkách, resp. prodřená celá průchodka na pátých dveřích.
Opel Astra G, 1.8 16v (X18XE1) 85 kW, hatchback, r.v. 1998
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=23618
-
Díky za tip, nicméně v létě se mi v průchodce přethaly všechny kabely, tzn. nefungovaly stěrače, centrál, všechno tak nějak zlobilo.. Takže veškeré kabely co vedou skrz průchodku (která není nijak poškozená) jsou vyměněné a nové. Problém s pohasínáním podle blinkrů byl i předtím i potom co se ty kabely měnily.
Astra G Hatchback r.v.98, X18XE1 - 85kW
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Tak to si dovolím nesouhlasit.
Viz moje výměna aku před 14 dny. Měl jsem tam 54 Ah 540A baterie od koupi auta cca 2 roky zpět. Nedělal jsem si iluze o jejím stavu ale poslední dobou čím dál větší problémy se starty a taky jak popisuješ "pohasínání" světel - jak v interieru tak hlavních při zatočení kol - baterie ale nabita. Kabely nové, i koncovky. Po proměření baterie na digitální stanici v Akumě vykázala pouze 25% stav - tedy totálně odepsaná. Koupil jsem VARTA Silver Trio 61A 600mAH za krásných 1700kč a auto perfektně startuje nic nepohasíná. Ty starty se snad nedají ani srovnávat jakou ta baterie má sílu! Na drc! A to jezdím na E85.
Každopádně bych zkonstroloval stav kabelů - koncovek zda se nehřejí - vyměnit
Stav ukostření
Stav alternátoru
stav autobaterie
Viz moje výměna aku před 14 dny. Měl jsem tam 54 Ah 540A baterie od koupi auta cca 2 roky zpět. Nedělal jsem si iluze o jejím stavu ale poslední dobou čím dál větší problémy se starty a taky jak popisuješ "pohasínání" světel - jak v interieru tak hlavních při zatočení kol - baterie ale nabita. Kabely nové, i koncovky. Po proměření baterie na digitální stanici v Akumě vykázala pouze 25% stav - tedy totálně odepsaná. Koupil jsem VARTA Silver Trio 61A 600mAH za krásných 1700kč a auto perfektně startuje nic nepohasíná. Ty starty se snad nedají ani srovnávat jakou ta baterie má sílu! Na drc! A to jezdím na E85.
Každopádně bych zkonstroloval stav kabelů - koncovek zda se nehřejí - vyměnit
Stav ukostření
Stav alternátoru
stav autobaterie
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Zajímavý, je mi divný, jak může baterka ovlivnit chod elektroniky při nastartovaném motoru, ale když to je tak jak popisuješ, tak je to asi pravda
Opel Astra G, 1.8 16v (X18XE1) 85 kW, hatchback, r.v. 1998
- peter13675
pre 1,8benzin 55Ah staci, a nebal by som sa aj 52Ah, 54Ah ak ma aspon 500A , vsetko nad 60Ah je zbytocne, 74Ah by som tam urcite nedaval
to pohasinanie podla mna moze byt sposobene baterkou ak je v zlom stave, viz Marťasek 25% stav
ak vies ze baterka dosluhuje tak ju vymen, skontroluj dobijanie
ak by to pohasinalo stale tak potom niekde zle ukostrenie, ale ak vies ze baterka dosluhuje a mas dobijanie ok tak to bude baterkou...
to pohasinanie podla mna moze byt sposobene baterkou ak je v zlom stave, viz Marťasek 25% stav
ak vies ze baterka dosluhuje tak ju vymen, skontroluj dobijanie
ak by to pohasinalo stale tak potom niekde zle ukostrenie, ale ak vies ze baterka dosluhuje a mas dobijanie ok tak to bude baterkou...
Astra G Caravan 1.6 16V 74kW X16XEL r.v. 4/98 vlastny dovoz D (uz minulost)
Astra G Caravan 1.6 Twinport 76kW Z16XEP r.v. 12/03 vlastny dovoz D
Astra G Caravan 1.6 Twinport 76kW Z16XEP r.v. 5/03 vlastny dovoz D (uz minulost)
Astra G 5-dver. Hatchback 1.7 CDTI 59kW r.v. 12/04 kupena v CR
Astra G Caravan 1.6 Twinport 76kW Z16XEP r.v. 12/03 vlastny dovoz D
Astra G Caravan 1.6 Twinport 76kW Z16XEP r.v. 5/03 vlastny dovoz D (uz minulost)
Astra G 5-dver. Hatchback 1.7 CDTI 59kW r.v. 12/04 kupena v CR
Zdarec,jakou baterii vybrat?Bez udrzbouvou ? 55ah? 60ah? v aute mam baterku ale nevim jak dlouho ji tam měl předešli majitel/é.....zatím startování dobré....mrazy taky v poho.....ale říká se že baterie 4 roky..a šup s ní pryč.....
Zafira 1.8 LPG-čko Z18XE
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Felicie 1.3 a 1,6 - LPG 2000 a 1996
Škoda Octavie 2.0 LPG 2001
Škoda Rapid LPG
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Felicie 1.3 a 1,6 - LPG 2000 a 1996
Škoda Octavie 2.0 LPG 2001
Škoda Rapid LPG
jelikož mně čeká výměna autobaterie, dávám zde dotaz jaký typ konstrukce vzít, poradí někdo? jsou dvě možnosti
technologie Ca-Ca, nebo technologie vápník-stříbro
jsou za stejnou cenu. jenom u druhé + poštovné
a ještě je lepší 45 AH a 420 A, nebo 50 AH se stejným proudem?
technologie Ca-Ca, nebo technologie vápník-stříbro
jsou za stejnou cenu. jenom u druhé + poštovné
a ještě je lepší 45 AH a 420 A, nebo 50 AH se stejným proudem?
nyní Civic
nyní Civic
Tam po pol roku minus pol zaoxidovany ale suchy nic netecie. Auto startuje normalne aj podla indikatoru na baterke je vsetko ok tak neviem co s tym. Asi ju preventivne vymenim ale napiste ci ste sa s tym stretli.
měnit nemusíš, dobře vyčisti ten kontakt, šešroubuj a popř. potři olejem
nyní Civic
nyní Civic
To som urobil pol roka dozadu tak neviem...
udělej to znovu, tomu neublížíš. je to běžné. je to zoxidované, asi máš nějaký problém s nabíjením.
nyní Civic
nyní Civic