Ahoj
Mám takový problémek, měnil jsem žárovky podsvícení protože mi půlka palubovky nesvítila a zrovna sem tam dal LED diody s paticí T5, která tam pasuje, měnil jsem to i na budících jen se vyhodí ven, a ze zadu jsou žárovky krásně dostupné, nemusí se nic rozdělávat atd. no a jak jsem to vyměnil, tak od té doby mi pořád svítí kontrolka paliva a ruční brzda, ikdyž mám nádrž plnou, ručka funguje a ruční brzda je odbržděná.
Nevíte prosím co s tím, jestli stačí jen na diagnostiku a vymazat třeba chyby, nebo se to spraví samo,
Díky za rady.
Lukin
Pořád svítí kontrolka paliva a ruční brzdy
Pořád svítí kontrolka paliva a ruční brzdy
Astra G Caravan 2.2 Dti 92 KW
- Reklama
- vasekpetr1
Re: Pořád svítí kontrolka paliva a ruční brzdy
Spíše bych to viděl na problém, že při výměně jsi na tišťáku přístrojovky "přikostřil" katody těchto dvou signalizačních LED. Takže znovu vytáhnout přístrojovku, vyházet měněné LED a zkusit, zda problém přetrvává. Pokud LED zhasnou, tak sehnat ledky se správnou paticí - třeba mají dlouhé kontakty a někde propojují cestičky tišťáku. Stav benzínu v nádrži ukazuje dobře? Hnědobílý 0,5mm na pinu 35 je porucha brzdového okruhu (zatažená ručka, málo brzdové kapaliny v nádržce). Při proměření na okruh proti kostře by měl ukazovat nekonečno.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Re: Pořád svítí kontrolka paliva a ruční brzdy
Taky bych to viděl na nějakej kraťas. To samé mi to udělalo na kadettu. Tišťák se mi dotýkal kostry. Rozborka a sborka a bylo. Jen jsem tam tenkrát nedával Ledky , ale jen jsem měnil nefunkční žárovičky.
OPEL ZAFIRA 1.8 16v 85kw - rok 2000 X18XE1
https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira
Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní
https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira
Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní