TO TOPENÍ NETOPÍ!!!
Re: TO TOPENÍ NETOPÍ!!!
Tak a záhada asi rozluštěna minulý měsíc mi opět přestalo topit topení takže předchozí problém se znovu objevil. Ale poklesla teplota a manželka mi ráno málem umrzla v autě. Rada a dobra byla od Zdeněk Dědič . Ucpanej radiator ,čas tlačil nechal jsem to vyměnit v neznačkové servisu 1000kč za topení + 3700kč za výměnu. Málem jsem z toho blil a tak až bude druhý auto asi Octavia tak si všechno krom motoru budu měnit sám bude dost času. Tak RADA NA KONEC NECHTE VYMĚNIT RADIATORY A TO TOPENÍ BUDE TOPIT. V servisu my řekli že to bezpečně poznam tak ža aš se auto zahřeje otočim topení kolečko na doraz v červenýn poli a pak otočit fukar z 0 na 4 stupen začně to nepatrně topit ale hned se to shladí do studena ,mapoprvý sem to nepocítil ale po pár pokusech byl znát rozdíl teploty. Tak snad vám to pomůže. Astalavista všichni.
- Reklama
Nejspíš tam někdo nalil přípravek na utěsnění chladícího okruhu (kvůli tekoucímu chladiči). A byl to přípravek velmi kvalitní....
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Ja som cital, ze do chladiacej sustavy davaju na vycistenie Topekor. Je to 0,5l na 400l. Dava sa to do ustredneho kurenia na upravu vody.
Sam som to daval doma do kurenia a ventil ktory nesiel vobec povolit za tyzden isiel lahko.
Takze pekne tam naliat trosku Topekoru a jazdit na tom nech rozpusti vsetky usadeniny. Potom vyplach a vymena chladiacej kvapaliny. Nova kludne aj s Topekorom.
Sam som to daval doma do kurenia a ventil ktory nesiel vobec povolit za tyzden isiel lahko.
Takze pekne tam naliat trosku Topekoru a jazdit na tom nech rozpusti vsetky usadeniny. Potom vyplach a vymena chladiacej kvapaliny. Nova kludne aj s Topekorom.
- vasekpetr1
Ovšem pozor na to! Zde v diskusi (dotaz 5666) varují před použitím v hliníkovém prostředí, což hlava i chladič určitě budou.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
- Marťas-Pupík
3700 za úraci ? To delali celou smenu nebo co? Ja pocital tak 3-4 hodky.Ja jen, ze se mi to stalo taky, takze pred vanocema super zpravicka.siola píše:Tak a záhada asi rozluštěna minulý měsíc mi opět přestalo topit topení takže předchozí problém se znovu objevil. Ale poklesla teplota a manželka mi ráno málem umrzla v autě. Rada a dobra byla od Zdeněk Dědič . Ucpanej radiator ,čas tlačil nechal jsem to vyměnit v neznačkové servisu 1000kč za topení + 3700kč za výměnu. Málem jsem z toho blil a tak až bude druhý auto asi Octavia tak si všechno krom motoru budu měnit sám bude dost času. Tak RADA NA KONEC NECHTE VYMĚNIT RADIATORY A TO TOPENÍ BUDE TOPIT. V servisu my řekli že to bezpečně poznam tak ža aš se auto zahřeje otočim topení kolečko na doraz v červenýn poli a pak otočit fukar z 0 na 4 stupen začně to nepatrně topit ale hned se to shladí do studena ,mapoprvý sem to nepocítil ale po pár pokusech byl znát rozdíl teploty. Tak snad vám to pomůže. Astalavista všichni.
Opel Astra G 1,7 DI 16 V 125 000 Km Hatchback, r.v. 2001
POMÁHAT A CHRÁNIT nebo BUZEROVAT A MLÁTIT???
POMÁHAT A CHRÁNIT nebo BUZEROVAT A MLÁTIT???
Ten tvoj odkaz je uz 5rokov stary.
Ja som cital, ze teraz sa moze pouzit na vsetky druhy materialu (aj hlinik a med) a neskodi ani gumenym tesneniam.
Odkaz: http://www.vmd-drogerie.cz/vmd-drog/esh ... eni-500-ml
Ja som cital, ze teraz sa moze pouzit na vsetky druhy materialu (aj hlinik a med) a neskodi ani gumenym tesneniam.
Odkaz: http://www.vmd-drogerie.cz/vmd-drog/esh ... eni-500-ml
Dnes mi poslal mail vyrobca Topekoru.
Topekor sa moze pouzit aj na hlinik.
Topekor sa moze pouzit aj na hlinik.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Co to bylo za servis?Kolik berou na hodinu?
Je tam 3,2 normohodiny,tak to musí za 4 hod stihnout.U mě je to za 2016 a členové fora mají 15% slevu.
Jinak s Octávkou pozor,tam je fakt na voplach,ještě 100x horší jsou Renaulty,u Laguny se např vyřezává kvůli radiátoru i čelní okno.
Je tam 3,2 normohodiny,tak to musí za 4 hod stihnout.U mě je to za 2016 a členové fora mají 15% slevu.
Jinak s Octávkou pozor,tam je fakt na voplach,ještě 100x horší jsou Renaulty,u Laguny se např vyřezává kvůli radiátoru i čelní okno.
Je to neautorizovaný servis. No jak dlouho to dělali nevím,dal jsem to tam v pondělí večer a ve čtvrtek v 15h sem to vyzvedl.denny píše:Co to bylo za servis?Kolik berou na hodinu?
V tom samím servisu prasklé těsnění - tak zbroušení hlavy, sada těsnění ,rozvody i s pumpou + kapalina +olej +výplach + práce.
Vše za 12000kč jo a bez dph a to i za ten radiator tak bez dph. Tak nevím jestli je to redi no.
Zdravím,
já mám zase jiný problém. Mě zase netopí jen fukary na středovém panelu. Boční topí. Proč??? Díky
já mám zase jiný problém. Mě zase netopí jen fukary na středovém panelu. Boční topí. Proč??? Díky
Sem laik ale chyba bude v ovládání klapkách vzduchu, jestli to topí na nohy a na okno nebo jinak než má , tak je topení a ventilastor redy. Bude v háji jen klapka která má nastarost proudění vzduchu z bodu A do bodu B . Protože buď to fouká teplý nebo studený a to je jinej /múj broblém).jerabcici píše:Zdravím,
Koukni nebo nech zkontrolovat klapky proudění vzduchu. A nebo udělám blbce ze sebe vzpomínám si když mi to blbě foukalo u 120L na oko měl jsem vypadlý foukací potrubí
vzduchu co mi vedlo na okno. Jen pro srovnání
to robi aj mne, myslim ze je to normalne... teda pokial mam fukanie na stred/nohy - ide rovnako teply vsade (aspon myslim, malo pouzivam)jerabcici píše:Zdravím,
ak je na sklo/nohy a ciastocne ubrate nastavenie teploty, ide stredom chladnejsi vzduch
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat) foto
Oká, díky, nechám to zkontrolovat. Měl jsem spíš strach, aby to nebylo zarostlé topení. Pak napíšu, čím to bylo. Díky.siola píše:Sem laik ale chyba bude v ovládání klapkách vzduchu, jestli to topí na nohy a na okno nebo jinak než má , tak je topení a ventilastor redy. Bude v háji jen klapka která má nastarost proudění vzduchu z bodu A do bodu B . Protože buď to fouká teplý nebo studený a to je jinej /múj broblém).jerabcici píše:Zdravím,
Koukni nebo nech zkontrolovat klapky proudění vzduchu. A nebo udělám blbce ze sebe vzpomínám si když mi to blbě foukalo u 120L na oko měl jsem vypadlý foukací potrubí
vzduchu co mi vedlo na okno. Jen pro srovnání
- vasekpetr1
Tady jsem dával něco o nastavení lanovodů.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
No je to divné, ale najednou se to rozeběhlo. Tak až pojedu na jaře do servisu s klimatizací, tak to nechám rovnou prohlédnout...