Tak copak jste dneska Vy a Vaše Gecko dělali? :) pokračování

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
Defender
Kontaktovat uživatele:

Re: Tak copak jste dneska Vy a Vaše Gecko dělali? :) pokračo

Příspěvek od Defender » 05 lis 2012, 21:56

Pavle souhlas aje fakt že blbci a kamokadze se najdou všude (tedy nejen mezi mladejma, kamioňákama, koncérňákama, aj.) joi a co se týká toho oleje, prostě bych tam ten Magnatec nedával, teda POKUD HO UŽ MÁŠ KOUPENEJ TAK JO, ALE JESTLI O NĚM TEPRVE UVAŽUJEŠ, TAK RADĚJI gm 10w40, je to úplně stejný provoz a možná že i těsnější, co se dolévání týká (osobní zkušenost) 8)
PS: Omlouvám se za CapsL ale už se mi to nechce přepisovat :lol:
Mobil : 602318645

Reklama

pavel kotulán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel kotulán » 05 lis 2012, 22:48

nic nedolejvám, měním olej každý tři měsíce a kupuji 5litrů za cca720,- a myslím, že je to dobrý olej!

Defender
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Defender » 05 lis 2012, 22:57

WOW tak v ěhle intervalech bych tam za tuhle cenu už vůbec nešel :wink:
Mobil : 602318645

pavel kotulán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel kotulán » 05 lis 2012, 23:01

chci dopřát autu to nejlepší-např, že netankuju na onu ale třeba OMV maxmotion diesel-přečti si testy na nafty u nás, nebo tankuji v Rakousku! 8) najedu cca těch 10 - 15tisíc km za cca tři měsíce!

kulisek91
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kulisek91 » 06 lis 2012, 05:31

pavle já na ONU tankoval 2 roky a s autem jsem neměl nikdy žádné peníze..jednou ONO nebylo po ruce,zajel jsem na SHELL a auto nechtělo vůbec ject. Nwm jestli je to tak i s naftou :D ale u benzínu mi to ject nechtělo. Například kamarád co má silnější motor (4.5 diesel) tak ten tankuje taky jenom na ONU páč mu to též na ten váš OMV maxmotion diesel nechce ject už vůbec. Tak čím to asi bude? :)
Miluji svou vodní dýmečku...jedna z mála žen, na které bych nedal v životě dopustit.Nikdy mě nepodvede, nehádám se s ní.. Jen někdy škoda, že kouřím já jí a né ona mě!
bývalka, Opel Astra G 1.6 16V Pokořená hranice 210000 :)
Nyní Opel Astra H 1.6 Twinport 77 kw + LPG momentálně najeto 195000 km

pavel kotulán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel kotulán » 06 lis 2012, 06:38

Není ono jako ono! Jako máš jiný ceny třeba u shellky, např shellka v Třeboni je levnější než ONO v Jindřichově Hradci :) a třeba v Třešti je dražší než v Jihlavě, ale zase mají nejlepší myčku! Tím chci říct, že ono není špatný, jen jsem četl test na naftu, byl myslím i časopise DIESEL minulý měsíc a např. česká shellka propadla a hlavně V-Power diesel, roky jsem jezdil na vervu od benzíny - bylo znát že auto jede lépe - taky má verva největší cetanové číslo, tuším nějakých 61!!!

funzoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funzoo » 06 lis 2012, 15:02

já bych taky slovem laika pronesl, že bude mimo jiné záležet, zda čerpací stanice pravidelně odvodňuje nádrže. jestliže ne, tak se pak není čemu divit, že auto na vodu nejede...dále na tom jak čs. s pohonými látkami nakláda - zda ředí, nebo cosik jiného.... poh. hm. se u nás berou ze dvou(nebo tří?) rafinérek a obdařují se následně aditivami podle toho co to je (omv, shell a pod..) takhle bych to viděl já, možná že je to jinak a obdařenější většími informacemi mě vyvede z omylu.. :-)

HonzP

Příspěvek od HonzP » 06 lis 2012, 15:41

"dávat autu to nejlepší" - z toho jsem dávno vyrostl. Kupuju GM 10/40 5l za nějakých 370,-, olejový filtry dávám slušné, ale taky cenovej střed (třeba UFI nebo mann). Kupuju pořád ONO, když jsem bral asi 6x za sebou shell, nepoznal jsem žádnej rozdíl.
Když něco odejde, tak to koupím nové, žádnej vrakáč, a kupuju zase dobrej standard. Olej měním po cca 12-ti tisících, pravidelně taky ostatní filtry a motor pořád točím, přece to není diesel :D

A auto si chrochtá. Jedinej problém - zapalovací lišta.....
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE

Mirdas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirdas » 06 lis 2012, 16:00

a občas se olej vypaří :lol:
Born From Jets

pavel kotulán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel kotulán » 06 lis 2012, 19:25

Já mám právě diesel a s tou naftou to je tak - všechny se vozí od jednoho distributora a každá společnost si to míchá a přidává do toho aditiva, biosložky, zvišovače cetanového čísla, atd.! Jen OMV, ale jen maxmotion se dováží z rafinerie OMV z rakouska či německa, a já mám tedy zkušenosti - když natankuji lepší naftu auto lépe táhne a méně žere a to o dost! Loni v zimě např. asi deseti známým u nás zamrzla nafta - bylo tak okolo -23°C a mě vůbec nic! Ale záleží i na tom jaký je odběr a jek je velká pumpa a kde mají nádrže atd.!
Ale to se budu opakovat, jen jsem chtěl napsat co mne čeká a po výměně převodovky, nové spojky i s ložiskem, nových rozvodů a výměně čerpadla chci aby motor dostal co potřebuje a myslím, že není olej jako olej! A dát za Castrol 5L cca 700,- není až tak moc! Jen si vemte kolik utratíte za cigára, za pivo, a za úplně jiný hovadiny! Já třeba tankuji měsíčně asi za 7-8tisíc! Tak mi nepřijde tak moc, dát za olej jen o dvě stovky víc! Když bych jezdil do servisu tak tam nechám za olej tak 1300,- a to mi tam nalejou stáčenej starline!!! :D :lol:

Mojmec11
Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany

Příspěvek od Mojmec11 » 06 lis 2012, 20:24

blood311 píše:Tak ve středu sem jel do Brna na Gaudeamus :-D.. chtěl sem si zajet do KFC a tak sem si nastavil na GPS to nejbližší :-D.. Našlo mi to kfc na nějaký ulici kousek od Janáčkova divadla, ale to kfc bylo uprostřed náměstí :-D.. takže jsme jeli tak nějak podle gps.. až sem dojel na náměsti, ani jedno auto, plno lidí.. říkám a do prdele..všichni na mě koukali jak na debila :-D.. policajt mě řekl že se mám otočit a jet spátky :-D... no trapas :-).. Jinak Brno hrozný velký město! :-D tam aby se prase vyznalo..
PS: náměstí svobdy, tam sem dojel :-D.. k mc teda..
Něco podobného v JH.Jedu jedu podle GPS,říkám si kua kam že to mám jet? Vjel jsem do ulice,naštěstí to aspon nebyla jednosměrka.Zastavím,volám přítelkyni,říkám si proč po mě všichni tak čuměj? A najednou vidím na kolci ulice policejní auto a jeden už jde ke mě.Říkám si fajn,aspon se zeptám.A furt mi někde vzadu v hlavě něco říkalo,že ta veliká značka na konci ulice nevěstí nic dobrého.Policista mi za 100kč ochotně poradil kudy mám jet a divil se jak jsem mohl přehlídnout značku Pěší zona cituji "velkou jak kráva".Musel jsem se kousat abych se mu netlemil do ksichtu :lol:
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:

Mojmec11
Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany

Příspěvek od Mojmec11 » 06 lis 2012, 20:36

A na druhou stranu,letím včera na poštu,křižovatka klasický téčko,já na vedlejší,dopravní špička,najednou skulinka,tak jsem na to šlápl,Astrule zabrala,bylo vlhko,kluzko,tak zimáky pískaly ještě za křižovatkou.Šla tam náká starší paní s hůlkou,uprostřed cesty a dávala mi najevo,že se jí to dost nelíbí.Tak jsem jí slušně řekl,že jsem neporušil dopravní předpisy na rozdíl od někoho kdo se courá po vozovce.A prej jsem byl sprostej.
Tfuj,baba jedovatá :lol: Naštěstí jsou na poště za okýnkama hezký holky tak mi to zvedlo náladu.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:

Pjasatoo

Příspěvek od Pjasatoo » 08 lis 2012, 16:15

Zajímavé toŤ tedy :D
Teď máme Z18xe Mazlík

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 08 lis 2012, 16:33

Radoš 92 píše:
AstraMan píše: Naposledy vyčistili auto :?:
Jak naposledy?
No už je to tak :?: Auto mě už neříká pane :?:
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 08 lis 2012, 18:28

no vida, co bude dalšího?
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

Odpovědět