Přední světla

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Odpovědět
Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Re: Přední světla

Příspěvek od Mike.S » 03 kvě 2009, 22:34

neuškodíš, teda pokud to není šmejd
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

Reklama

Radoš 92
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radoš 92 » 14 kvě 2009, 19:30

A koupil jsem nové přední světla. Nejsou nové, použité, ze tři roky staré astry, jsou v super stavu, fakt perfektní,nepoškrábaná, s paticemi, a dokonce mi tam nechal i dálkové HB3 žárovky. Ale mám prosbu, koukněte na ty patice. Pravé světlo na H7 má patici směrem dolů, levé světlo má tu patici šikmo. Měl jsem to tak i na starých světlech, má to tak být? Běžte se na svoje podívat. Je to levé světlo...

Obrázek Obrázek
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE

Radoš 92
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radoš 92 » 16 kvě 2009, 01:02

Nikdo nic? Až půjdete ráno do práce,tak otevřít povinně kapotu a kouknout! :lol:

Hribek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hribek » 18 kvě 2009, 17:43

Mrknu na astře co mám ted, ale na té co jsem měl dřív to tak bylo taky- na každém světle jinak

RomanovCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanovCZ » 20 kvě 2009, 09:35

a co se ti na tom proboha nezdá ?? tak to má každá Astra G co má orygoš světla ( kromě xenonů ty to mají úplně jinak )
jako to je úplně triviální :lol:

Majesty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majesty » 20 kvě 2009, 10:19

Je to úplně normální. Já mám taky každý jiným směrem. Dokonce bych řekl, že je to záměrně, aby se dala dobře vyměnit žárovka. Protože u mě je to kolem světel dost našlápnutý a ty koncovky jsou přesně tak, aby se daly bez problémů otočit a vyndat a nemusel jsem nic okolo rozebírat.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
Obrázek Obrázek O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/

Radoš 92
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radoš 92 » 20 kvě 2009, 12:02

Tak to je pak ok, nevěděl jsem jestli je to tam špatně, nebo dobře. Ale teď když už mi asi 4 lidi psali že to mají stejně, tak to bude asi ono. A vzhledem k tomu, že to tam jde tak těžko zasunout, tak je to origo. :lol:

paciczka

Příspěvek od paciczka » 21 říj 2012, 15:32

Radoš 92 píše:Oživím téma. Jedu z Prahy a koukám na cestu, tak nějak to divně svítilo. Sem tam někdo bliknul. Asi mu to bilo do očí. Jsem jeden z těch, co když mám jednoho vzadu, nebo něco těžkého v kufru, sahám na náklon světel. Ten mi u obou světel normálně funguje. Do teď jsem neměl problém. Teď mi levé světlo svítí jakoby nahoru a napravo. Až tak, že mi to osvětluje dopravní značky, které jsou po pravé straně a vidím je na takovou dálku, jako bych měl zapnuté dálkové světla. Nevím co s tím je. Když jsem přijel před zeď, tak normálně obě světla vytvářejí "klasický obraz", ale levé světlo svítí jakoby více a do jednoho bodu. Koupil jsem nové H7, obě najednou vyměnil v obou světlech, ale nic. Teď jezdím asi 3dny s náklonem světel, mám to na poslední, 3tí stupeň, ale sem tam na mně furt někdo bliká. Ve čtvrtek to pojedu seřídit, jestli mi s tím ale něco udělají. Napadlo mně, jestli do mně třeba na parkovišti někdo necouvnul a neposunulo se tka to světlo. Při běžném ohledání jsem ale nic nezjistil....
Zdravíčko, takže se také přidávám se svoují astrou. Levé světlo (u řidiče) svítí divně. Stalo se mi to po výměně prasklé žárovky tlumených světel. Najednou z toho levého jde jakoby kužel na pravou stranu nahoru a dost osvětluje značky apod. a oslňuje to ostatní. Taktéž mi to na silnici hází "stín" na pravou stranu. Teď byly ráno mlhy a vůbec se s tím nedá jet, mlhovky nemám, a ten kužel světla je docela výrazný viz foto. No a ještě když přijedu proti zdi, tak pravé světlo dává krásně rozptýlený obrazec, ale to levé vytvoří v tom rozptýleném dva mnohem jasnější body a mezi těmito je zase taková jakoby zastíněná oblast. Vypadá to přesně jako to má Radoš dle popisu, a obrazec jako na jeho fotkách. Samozřejmě že jsem zkoušel měnit žárovky, kontrolovat správné usazení žárovek i světlometů, naklápění též funguje. Je mi divné že jsem to začal pozorovat až po výměně té žárovky. Tak jsem asi musel nějak poškodit parabolu, nebo nevím. Seřízení světel tomu určitě nepomůže, seřizuje se pouze směr kterým to má svítit (nahoru,dolů, doprava, doleva) ale nejde seřídit tvar toho obrazce. Nevíte čím je tato závada způsobena? Měnit světla se mi opravdu nechce, ale jestli nebude jiná možnost tak budu muset.
Přílohy
svetla.jpg
Astra G 1.6 16V, X16XEL, rv.99 LPG

vrty02

Příspěvek od vrty02 » 21 říj 2012, 16:38

Kterým s těch dvou šroubů na štelování dám spolujezdcovo světlo nahoru??? A prosím jak pro deb..a, do které strany točit???

Spolujezdcovo mi svítí hodně pod auto. :cry: :cry: :cry: :cry:

Díky všem. 8) 8)

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 21 říj 2012, 21:11

Na šrouby nesahej, nejdřív zkontroluj, že motorek naklápění paraboly je správně zasunut do vybrání v parabole, žárovka je srávně zasazena ve výřezech patice, že nemáš hnutý celý světlomet. Seřízení světlometů se provádí umělohmotným šroubem se šestihranovým výřezem, který vidíš na horní části světlometu (u horního uchycení).
Přílohy
Světlomety.JPG
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

Radoš 92
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radoš 92 » 22 říj 2012, 10:27

No já mám poznatek ještě ten, že na seřízení světle mi řekli, že (bavíme se teď o levém světle), žárovka musí být usazená tak, aby vlákno, které je vidět v žárovce, bylo svisle. Což nejde, protože žárovka v levém světle je nasazená tak, že není svisle, ale trošku diagonálně - nakřivo. U pravého světla je rovně. Takže to nemohli ani seřídit. (Bundeles mi říkal, že mu to taky párkrát říkali). Jde o to, že jsem se snažil dát žárovku rovně a přetočil jsem jí o jakýsi doraz do svislé polohy. Tak, aby byla patice směrem dolů. Seřídil to a já pak venku patici pootočil zase tak jak měla být, ale opatrně, protože už tam nebyl ten doraz. Světla svítí normálně a nikdo na mně nebliká, takže to bude asi v pořádku. Každopádně ten obrazec oproti zdi zůstává jak píše paciczka, a to bude způsobeno tím nakloněním žárovky. Takže se podívej, jak máš natočenou tu žárovku, protože je možné, že je svisle a svítí to někomu do očí, protože parabola je dělaná tak, aby to bylo trošku nakřivo.

Sanour
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sanour » 22 říj 2012, 11:26

Na tuhle problematiku se taky musím podívat - minulý týden jsem měnil žárovku v pravém světle, včera jsem po týdnu sedl do auta a protijedoucí na mně blikali jak vzteklí
Opel Astra G, 1.8 16v (X18XE1) 85 kW, hatchback, r.v. 1998
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=23618

Pjasatoo

Příspěvek od Pjasatoo » 26 říj 2012, 14:58

No a teď mi povězte kdo má z Vás Angel Eyes, tak chci od každého radu jak ty žárovky tam mají býti !!!! Protože tam žýrovku normálně vložíte a jenom zacvaknete, aby to drželo...jenže vytočit to taky nepůjde...je tam pro to udělaná dírka aby ta žárovka se nepohybovala...ale opravdu i mě to svítilo dost do dálky....
Teď máme Z18xe Mazlík

paciczka

Příspěvek od paciczka » 04 lis 2012, 20:39

Takže problém se špatně svítícími světly vyřešen. Koupil jsem dvě nové žárovky (NARVA) a o hodně se to zlepšilo, ještě jsem pošteloval náklon světel a teď pohoda. Dobře vidím a nikoho neoslňuju.
Astra G 1.6 16V, X16XEL, rv.99 LPG

bertonez

Příspěvek od bertonez » 19 led 2013, 17:57

Ví někdo standartní hodnoty pro nastavení světel předepsaných OPELem nejlépe pro Bertone na sériovém podvozku?

Např. že při 5-ti metrech vzdálenosti žárovky od zdi, nebo 4,8 - 4,9 m přední SPZ od zdi,
bude na zdi nakreslená horizontální čára ve výšce X - 60 mm (výška žárovky - 1,2% z 5m),
a rozteč žárovek bude např. 1200 mm, tj. např. 600 mm od podélné osy auta na každou stranu.

Jednoduše se jedná o tyto základní údaje:
- výška žárovek od země
- rozteč žárovek mezi sebou

Dík

Odpovědět