dveře
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
Re: dveře
a co se tak o ní podělit zjistil sem že me přestavají fungovat i druhy zadnídní dveře akorat ty uz se i sekaj.. ze nejdou odevírat ani rukou ted to teda jde.. tak ze bych to mel třeba stejnou chybu jako ty.. a uz me to nebaví zamknout centralem a obyhat oboje dveře
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
- Reklama
Zámek kuchnout jde. Po stranách má takový kovový pojistky, které se musí trochu přihnout a pak už jen zastrčit dovnitř plochý šroubovák a pomalu zapáčít zhruba ve středu toho mechanizmu.
Měl jsem taky problém v tom, že mi zámek u zadních dveří nechodil, ale naštěstí šlo zamačkávat čudlík. Problém byl v tom, že motorek už nedotlačil páku zámku do polohy, aby se otočil směr na zamknutí nebo odemknutí. Chvilku jsem to čistil a zkoušel na autě, až to najednou začalo fungovat a už dva roky to šlape /ťuk, ťuk, ťuk... /. Fotky bohužel nemám, ale někde tu byl návod. Zkusím pohledat, ale je možné, že to bylo na astra4ever.cz
Měl jsem taky problém v tom, že mi zámek u zadních dveří nechodil, ale naštěstí šlo zamačkávat čudlík. Problém byl v tom, že motorek už nedotlačil páku zámku do polohy, aby se otočil směr na zamknutí nebo odemknutí. Chvilku jsem to čistil a zkoušel na autě, až to najednou začalo fungovat a už dva roky to šlape /ťuk, ťuk, ťuk... /. Fotky bohužel nemám, ale někde tu byl návod. Zkusím pohledat, ale je možné, že to bylo na astra4ever.cz
- komak
- Kontaktovat uživatele:
Přesně jak píše nad mím přispěvkem ,rozebrat zamek jde sic jeto taková vyjebanost ale jde ,já měl problém vtom žejsem měl zaoxidovaný oba jazičky který přivadí napětí domotorku co se nasazujou do motorku zamku,ono to totiš není napajený ale jenom nasazený do motorku,trošku nedomyšlený ale budiš nejsem konstruktér!Jo a ještě micro spínač se nechoval už nejak perfektně!
0pel Astra-G,Caravan. X12XE 16V, 1998.
https://www.astra-g.cz/galerie/komak/
Manželka Opel Corsa C 1.0 12v 2002 (Z10XE)
https://www.astra-g.cz/galerie/komak/
Manželka Opel Corsa C 1.0 12v 2002 (Z10XE)
Pánové, mám podobný problém jako je výše popsaný, nejdou mi otevřít PZ dveře - ani přes DO, ani ručně. Zajišťovací čudlík se volně hýbe, ale dveře jsou stále zamklé a nejdou otevřít ani zvenku ani zevnitř. Polstrování jsem sundal i při zavřených dveřích, ale víc jsem nedokázal. Protože nejdou dveře otevřít, nemůžu zkontrolovat kabely v přechodce ani vymontovat zámek. Prohledával jsem fórum, ale nikde nenašel, jak dokázat ty dveře otevřít. Neznáte někdo funkci drátů vedoucích do motorku? (s červeným, modrým a žlutým pruhem). Pomohlo by zkusit napájet motorek zvenčí k odemknutí (pokud je to kabelech)? Abych to nezkazil ještě víc ...
Opel Zafira Elegance r.2000, 2,0 DTI 16V,
- vasekpetr1
No problém vidím hlavně v tom, že bys musel ty dráty odstřihnout, abys to neposlal i na ostatní zámky a zpět do jednotky centrálu. Ale zkusit to můžeš - napájení motorku centrálu vidíš na schemátku: jedna strana motorku je černomodrý a druhá strana zbývající dva (buď ten nebo ten). Pokud neodemkne, tak na vodičích pro motorek otočit polaritu.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
jen malá rada. když otevřeš přední dveře, tak je na průchodku vidět. Zkus s ní zahýbat. Mě to pomohlo. A dokonce myslím že když si s tím trochu pohraješ, že by se dala rozhodit a zkusit najít případnej přerušenej drát. Ale to je jen spekulace. Jak píšu mě pomohlo zahýbat a jak se dveře dali otevřít tak bylo vyhráno.Taky to mohl být zámek a měl bych smolíka.
OPEL ZAFIRA 1.8 16v 85kw - rok 2000 X18XE1
https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira
Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní
https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira
Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní
Děkuji za pomoc, dveře jsem nakonec otevřel natažením dvojlinky od baterky a přložením ke pinům motorku po odpojení konektoru. Našel jsem i závadu, přerušené dva vodiče v průchoce do dveří. přerušené dráty již byly jednou opravované asi před třemi roky, opět přerušené hned za smšťovačkou. Asi by bylo lepším řešením vyměnit všechny dráty až někam do sloupku. Nevíte někdo, dají se koupit piny do těch kulatých konektorů ve dveřích, případně nové konektory?
- vasekpetr1
Klasická odpověď: vrakoviště nebo lukasso a bundeles (případně někdo další, kdo prodává díly z totálky) zde na fóru v sekci "Prodám".
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Ale osypeš se s cenyradekgeb píše:Nevíte někdo, dají se koupit piny do těch kulatých konektorů ve dveřích, případně nové konektory?
Tady se to řeší
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... va#p413797
A tady odkaz:
denny píše:Možná by se to mohlo hodit členům s přelámanými dráty v 5.dveřích.Značku a model si už každý najde.
http://www.aci.cz/default.asp?cls=stoit ... tegories=1
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
- vasekpetr1
Co jsem Marťásku z jeho dotazu pochopil, tak on má přerušené špagáty v průchodce "třetích " dveří, zatím co denny nám dal odkaz na výměnu kabelů v pátých dveřích (kufrových). Ty dutinky s novým kabelem bys do bočního sloupku přes průchodku asi špatně cpal, když je konektor součástí dveří. Ale možná by to šlo nebo jsou tam v té dennyho nabídce i nástavby pro boční dveře - nekoukal jsem.radekgeb píše:Asi by bylo lepším řešením vyměnit všechny dráty až někam do sloupku
přesně jak píše vasekpetr1, jde mi o boční dveře vzadu. Tak jsem nějak doufal, že se minimálně ty piny budou standartní výrobek nějakého výrobce jako Tyco, apod. abych je při výměně kabelů nemusel "rozlisovávat" od drátů, ale dát nové na nové drátynové piny. Napájet to ve sloupku na původní kabeláž už není problém, ale rád bych vyměnil ty namáhané dráty v husím krku ...
a je to asi v prdeli, v zámku ve dveřích mi křuplo a nejde otevírat mechanicky
přes zámek dveře, dal jsem novou bat do dálky a doufám že nebude blbnout,
už se cvičím v otvírání zadních dveří přes kufr.
přes zámek dveře, dal jsem novou bat do dálky a doufám že nebude blbnout,
už se cvičím v otvírání zadních dveří přes kufr.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
pro mě pojem "boční dveře v zadu" jsou dveře na boku a to na pravém nebo levém. Kdyby napsal páté dveře člověk ví...
spermin si málo stříkal co! mě vypadlo táhlo před týdnem - mama moc bouchla dveřma... NO 80let a zvyklá ze š105
spermin si málo stříkal co! mě vypadlo táhlo před týdnem - mama moc bouchla dveřma... NO 80let a zvyklá ze š105
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Mě pomohlo ten záme pořádně prostříkat wdčkem byl tam bordel a jak se tam dal klíč křupal vom asi písek či co za bordel... teď v pohodě. ale Mám centrál tak to je jen taková záloha.