po "opravě" děts.poj oken nejde komplet el.!!! help!!
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
po "opravě" děts.poj oken nejde komplet el.!!! help!!
Chlapi průůser! chtěl jsem si opravit dětskou pojistku v ovladači oken u řidiče - ok povedlo se ale po připojení spínače zaškubaly budíky (jako když připoíte baterku) zhasl displej km a vyplo se rádio. Tak jsem ten spínač oddělal a.... nic auto je komplet mrtvý! Nejde nic, rádio, budíky, nejde nastartovat.
Když připojím baterku okamžitě klesne její napětí na 4V! Po odpojení má baterka opět 12V.
Při nastartování - nic. jen probliknou kontrolky, a spadnou ručičky tach, ot, jako když vytáhnete baterku.
Co jsem dělal na autě:
Jen oprava toho mikrospínače ve dveřích + oprava hlavních dvou vodičů v 4 dveřích (hnědý a červený) - po kontrol jsou OK!
Nic víc jsem nedělal.
Už jsem vyzkoušel:
Odpojit baterku počkat a opět zapojit - KO
oddělat jednotku centrálu ven z auta - nepomohlo
Oddělat komplet rádio + changer - nepomohlo
kontrola všech pojistek v motoru (ty 40 a 60A) jsou v pořádku
kontrola všech pojistek v autě - jsou v pořádku.
Vypojení všech průchodek do dveří + kontrola drátů v 5tých dveřich - vše v pořádku dráty OK.
A teď fakt nevím co dál.. Asi ráno pokud nikdo nebude nít nějakej jinej nápad a nepomůže dotáhnout auto do Brna k Romanovi??
Když připojím baterku okamžitě klesne její napětí na 4V! Po odpojení má baterka opět 12V.
Při nastartování - nic. jen probliknou kontrolky, a spadnou ručičky tach, ot, jako když vytáhnete baterku.
Co jsem dělal na autě:
Jen oprava toho mikrospínače ve dveřích + oprava hlavních dvou vodičů v 4 dveřích (hnědý a červený) - po kontrol jsou OK!
Nic víc jsem nedělal.
Už jsem vyzkoušel:
Odpojit baterku počkat a opět zapojit - KO
oddělat jednotku centrálu ven z auta - nepomohlo
Oddělat komplet rádio + changer - nepomohlo
kontrola všech pojistek v motoru (ty 40 a 60A) jsou v pořádku
kontrola všech pojistek v autě - jsou v pořádku.
Vypojení všech průchodek do dveří + kontrola drátů v 5tých dveřich - vše v pořádku dráty OK.
A teď fakt nevím co dál.. Asi ráno pokud nikdo nebude nít nějakej jinej nápad a nepomůže dotáhnout auto do Brna k Romanovi??
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
- Reklama
Re: po "opravě" děts.poj oken nejde komplet el.!!! help!!
tak muze byt neco ve spinaci a dobij baterii,pak by ti to mohlo jit
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
viděl bych to na vyrobený zkrat, pojistky jsi kontroloval pohledem nebo jsi je propískával?
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Cuss
No tak všechny pojistky byly ven (aspoň jsem si je hezky otočil ), půl eletriky taky
Hele chlapi už mě auto jede, ale na to by nikdo nepřišel... taková kravina!
Já nevím mám vás nechat hádat??
NO ONA ODEŠLA BATERKA!! Přitom ale ukazovala 12V Tak to bych fakt nečekal... a tak najednou a zrovna když se v tom vrtám Já totálně propadl panice a hned jsem myslel že jednotka KO. Jinak ten mikrosínač na vypínání zadních oken jde bez problémů.
Zítra teda pro baterku jen nevím jakou kapacitu pro můj motor? (Z18XE) 92kW
No tak všechny pojistky byly ven (aspoň jsem si je hezky otočil ), půl eletriky taky
Hele chlapi už mě auto jede, ale na to by nikdo nepřišel... taková kravina!
Já nevím mám vás nechat hádat??
NO ONA ODEŠLA BATERKA!! Přitom ale ukazovala 12V Tak to bych fakt nečekal... a tak najednou a zrovna když se v tom vrtám Já totálně propadl panice a hned jsem myslel že jednotka KO. Jinak ten mikrosínač na vypínání zadních oken jde bez problémů.
Zítra teda pro baterku jen nevím jakou kapacitu pro můj motor? (Z18XE) 92kW
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
kup si stejnou jakou si mel 60AH by mela stacit
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
-
- Kontaktovat uživatele:
Co jsi pouzil za mikrospinac ?? Ja jsem sehnal ty puvodni co tam byly v CONRADu.
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
původní jen jsem ho odpájel, rozebral nožky více přihnul dal dohromady a.. fungoval.HerryCZ píše:Co jsi pouzil za mikrospinac
Chlapi doporučují 52AH 470A??
Tak nebudeš tomu věřit ale mě se stalo to samé když jsem opravoval kabely u obouch zadních dveří.Chtěl jsem si to vyzkoušet jak funguje zadní stahování a už jsem nenatočil.Pomohla až vyměna baterky.
Opel Zafira 1.8 X18XE
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
A co sis myslel v první chvíli? - nervy co?
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
PS:
tak další "problém"! Dneska ráno baterka 12,7V (ta co byla ve zkratu včera a měla jen 4V - šla hned na 1h na nabíječku a normálně 12,5V!)a auto chytá na drc!? Staroval jsem 5x a vše v pořádku. Tak a teď babo raď?!
Je fakt že něco podobnýho se mi stalo když jsme měl jet na minulý sraz do OV ale s jinou - novou baterkou! Nemlich to samý! Baterka ve zkratu 4-5V a auto ani ťuk. Výněna baterie a auto startovalo normálně. Teď po cca roce to samé ale s jinou baterkou.
Že by startér?? (jednou jsem měl probitý jeden sběrač na rotoru startéru a když uhlík zastavil zrovna na něm startér nešel - ale baterie ve zkratu nebyla a auto šlo nastarovat až když se se startérem poptočilo né tím, že se jen vyměnila baterie?!)
Co teď?
Špatná baterka - zkrat dole na deskách a jak se s ní hejbne tak se spraví(ale že by to byly 2 baterky takhle špatné nezávislé na sobě? - velká náhoda)
Startér?
Kostra?
Nebo něco jiného? Konektory na baterce nové před měsícem oba.
tak další "problém"! Dneska ráno baterka 12,7V (ta co byla ve zkratu včera a měla jen 4V - šla hned na 1h na nabíječku a normálně 12,5V!)a auto chytá na drc!? Staroval jsem 5x a vše v pořádku. Tak a teď babo raď?!
Je fakt že něco podobnýho se mi stalo když jsme měl jet na minulý sraz do OV ale s jinou - novou baterkou! Nemlich to samý! Baterka ve zkratu 4-5V a auto ani ťuk. Výněna baterie a auto startovalo normálně. Teď po cca roce to samé ale s jinou baterkou.
Že by startér?? (jednou jsem měl probitý jeden sběrač na rotoru startéru a když uhlík zastavil zrovna na něm startér nešel - ale baterie ve zkratu nebyla a auto šlo nastarovat až když se se startérem poptočilo né tím, že se jen vyměnila baterie?!)
Co teď?
Špatná baterka - zkrat dole na deskách a jak se s ní hejbne tak se spraví(ale že by to byly 2 baterky takhle špatné nezávislé na sobě? - velká náhoda)
Startér?
Kostra?
Nebo něco jiného? Konektory na baterce nové před měsícem oba.
Já bych to typnul na alternátor, či startér
Už ne Opel ....
Ex
Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE
Ex
Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Altík je OK po repasu a dává 13,8V až 14,2V
A měřil jsi kolik bere auto v klidovém ?
Už ne Opel ....
Ex
Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE
Ex
Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
ne juknu na to ale při té "poruše" když jsem zapojil baterii okamžitě její napětí spadlo na 5v! před zapojením měl 12,4V. pak jsem jí vytáhl dal na 1h na nabíječku a po připojení je vše OK - teda zatím tak fakt nevím. Du teď vyhodit startér a juknu na něj + na dráty. Nechám ho prověřit a pokud bude OK tak pak snad jedině baterka nebo že by i mohla být blbá spínací skříňka???
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
sem nevěděl že oddělávatstartér je taková pakárna... za 2h jsem teprave sundal - no spíš vzteky vyrval celej vejfuk - imho totálně KO