Konečně jsem našel trochu času abych sem vložil pár novinek k Zafiře a tou největší je asi montáž LPG, dlouho jsem zvažoval jestli do toho mám či nemám jít, ale když jsem viděl jak rostou ceny benzínu, tak jsem se konečně rozhoupal a taky se mi podařilo prodat moji Tigru, takže ta mi vlastně celou přestavbu zaplatila a urychlila rozhodovani
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
. Rozhodl sem se pro systém BRC s přívstřikem benzínu. LPG mám namontovaný už asi 4 měsíce a najezdil jsem od té doby nějakých 3000 km a zatím maximální spokojenost. Spotřeba kolem 9l a výkon šel jen nepatrně dolů - je to znát hlavně při plně naloženým autě v kopcích, jinak to je téměř neznatelný rozdíl oproti benzínu. Zjistil jsem, že na výkon má vliv i nekvalitní plyn - hůř to jede a víc to žere. Jinak při cenách plynu tady u nás 15,90 za litr je to příjemnej rozdíl.
Z dalších úprav proběhlo jen lakování brzdových třmenů a seřízení řazení na řadícím táhlu - řazení je přesnější a kvalty jdou řadit krásně z lehka. Jinak za víc jak rok co mám Zafu nebylo potřeba nic opravovat ani měnit, takže velká spokojenost. Ještě přikládám pár fotek - chlapík co mi instaloval LPG vše krásně schoval a jsou vidět jen vstřikovače, nádrž je klasika místo rezervy a jelikož jsem auto kupoval už bez rezervy jen s opravnou sadou, tak sebou ani nemusím vozit rezervu v kufru. Kdyby někdo přemýšlel o instalaci LPG a byl z okolí tak můžu poslat kontakt na člověka co mi vše montoval - rozhodně doporučuju.
Opel Zafira Design Edition 1,8/92 kW + Škoda Octavia III Combi 2,0 TDI/110 kW + Caravan Hobby Excellent 470 UF