Přeji pěkný den, půjdu rovnou k věci. Před 3mi týdny rodičům v Astře G shořel startér při jízdě. Řídila to matka, takže co se přestně začalo dít, řeknu jen tak, jak jsem to slyšel. Auto začalo cukat, rozsvítily se všechny kontrolky a z větrání šel dým. Zkoušel jsem ho nastartovat, rozsvítily se všechny obvyklé kontrolky, ale startér pouze cvakl. Odtáhli jsme ji tedy do garáže v domění, že bych se možná ke startéru mohl dostat sám, ale jelikož je přístup k němu jen zespod, raději jsem to dotlačil ke známému do servisu. Ten mi startér vyměnil, auto nastartovalo a bez téměř jakékoli změny jezdí, až na to, že pořád dýmí... Máte nějaký nápad, který kabel, nebo jiná součástka by tohle mohla způsobovat po shoření startéru??
Motor: 1.6 16v X16XEL
Astra G shořel starter, po výměně pořád něco dýmí
- Reklama
- vasekpetr1
Re: Astra G shořel starter, po výměně pořád něco dýmí
Častá závada bývá nevypnutí startéru po nastartování díky vadné spínací skříňce (zůstane v záběru).
zde
nebo zde
Oprava spínačky je zde
A to dýmí i ten nový starter? Nebo jde dým odjinud?
zde
nebo zde
Oprava spínačky je zde
A to dýmí i ten nový starter? Nebo jde dým odjinud?
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
To by se asi vypálil po pár kilometrech, ne? Denně s tím jezdí 2x40 km, ale zajímavé, to mě nenapadlo. Co nejdříve se na to mrknu
Je to nejspíš tak, zatím jsem spínačku nevyměnil, ale když si dávají rodiče na klíč pozor, nedýmí. Ještě jsem se chtěl zeptat, před tím, než začnu demontovat, nebude problém s imobilizérem? V opelu říkali, že musím mít ňaké kódy, pak mi to udělají za "pouhýýýých" 3800kč žádné ale nemám.
- vasekpetr1
Podíval ses aspoň trochu na ty odkazy, které jsem ti dal? U opravy zámku spínací skříňky na immo sahat nebudeš, čili nehrozí, že bys mu něco udělal.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Dobře, děkuji za pomoc, to mi stačí. Nejsem extra pokročilý, takže omluv mojí neznalost