Pomoc s hifi i elektro atd...
Re: Pomoc s hifi i elektro atd...
To vypadá na špatnou ( nevhodně vedenou?) signálovou zem, možná zemní smyčka? V audiotechnice dost častá věc.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
- Reklama
- Petr X14XE
Děkuji za radu,ale prosil bych ještě česky
Jako že zesilovač špatně ukostřen?Nebo radio?Začalo to z ničehoš niš
Kabeli a pojistky vše sem kontroloval,jinak vše hraje jak ma
Jako že zesilovač špatně ukostřen?Nebo radio?Začalo to z ničehoš niš
Kabeli a pojistky vše sem kontroloval,jinak vše hraje jak ma
Aha, tak česky
Zajímalo by mě, co platí, píšeš, že jsi koupil nový a hučí jako elektrárna, a pak píšeš, že to i hrálo dobře.
V každém případě vyzkoušej následující.
Odpoj signálové vedení mezi rádiem a woofrem. Woofer nech jen napájený plus a minus. Jestli i tak bručí, zkratni vstupy na wooferu. Jestli stichne, je to v kabeláži, jestli bude bručet dál, je chyba v něm.
Ještě abysme si rozumněli, jsou aktivní subwoofery, které mají zesák integrovaný ve vlastní bedně subwooferu a pak může být zesák mimo a subwoofer je jen reprák.
Platí to, co jsem psal výš, jen to budeš testovat u zesilovače wooferu.
Zajímalo by mě, co platí, píšeš, že jsi koupil nový a hučí jako elektrárna, a pak píšeš, že to i hrálo dobře.
V každém případě vyzkoušej následující.
Odpoj signálové vedení mezi rádiem a woofrem. Woofer nech jen napájený plus a minus. Jestli i tak bručí, zkratni vstupy na wooferu. Jestli stichne, je to v kabeláži, jestli bude bručet dál, je chyba v něm.
Ještě abysme si rozumněli, jsou aktivní subwoofery, které mají zesák integrovaný ve vlastní bedně subwooferu a pak může být zesák mimo a subwoofer je jen reprák.
Platí to, co jsem psal výš, jen to budeš testovat u zesilovače wooferu.
- vasekpetr1
Alzafir píše: Odpoj signálové vedení mezi rádiem a woofrem. Woofer nech jen napájený plus a minus. Jestli i tak bručí, zkratni vstupy na wooferu. Jestli stichne, je to v kabeláži, jestli bude bručet dál, je chyba v něm.
A hlavně pamatuj, že máš vyzkratovat vstupy subwooferu! Je to z toho důvodu, abys eliminoval brum ze signálních kabelů na vstup. Pokud se spleteš a vyzkratuješ výstupy, nejspíš ten woofer odrovnáš!
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
- Petr X14XE
Tak to teda vysvětlím líp
Měl jsem woofer v podlaze kufru,to se mi nějak nepačilo,proto jsem koupil samotnou bednu na subwoofer.Pochopitelně vše je jak bylo předtím,nic jineho sem neměnil.
Mám tedy zesik a woofer zvlašt,myslím teda že je to pasivní
Myslím že jsem odpojil kabeli od radia do zesiku(cinche) a hučení přestalo-tudíž je špatna kabelaž?
Jěště jednou Díky panove
Měl jsem woofer v podlaze kufru,to se mi nějak nepačilo,proto jsem koupil samotnou bednu na subwoofer.Pochopitelně vše je jak bylo předtím,nic jineho sem neměnil.
Mám tedy zesik a woofer zvlašt,myslím teda že je to pasivní
Myslím že jsem odpojil kabeli od radia do zesiku(cinche) a hučení přestalo-tudíž je špatna kabelaž?
Jěště jednou Díky panove
- vasekpetr1
Zkus sem dát typ toho zesiku i wooferu (případně i fotky), ať víme, co tam vlastně máš. Takto jenom vaříme z vody a odhadujeme.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
- Petr X14XE
Foto sem teda pak dám jestli to pomuže.Jinak včera jsem koupil novy cinch kabel od radia do zesiku,měnil jsem i ze zesiku do Wooferu a stejny.
Prostě jak připojím cinch kabeli do zesiku tak woofer vydava divny zvuky jinak ne
Woofer od značky MAC myslím že ma asi 300wat,30cm pruměr
Radio Pioneer 2300UB
Zesilovač 350Wat a je 2kanal značka no name,nějak Carpower myslím
Prostě jak připojím cinch kabeli do zesiku tak woofer vydava divny zvuky jinak ne
Woofer od značky MAC myslím že ma asi 300wat,30cm pruměr
Radio Pioneer 2300UB
Zesilovač 350Wat a je 2kanal značka no name,nějak Carpower myslím
Jestli stačí odpojit cinche z rádia ( do zesáku wooferu jsou zapojené) a je ticho, tak bych si i myslel, že ti chybí kostra pro ten zesák. Není seklý kabel? Zoxidovaná svorka? To jsi asi ale prověřil...no nic mě tak nějak nenapadá
- Petr X14XE
tak pro zchrnutí co jsem udělal
Natahl jsem kabeli do zesiku-+ od jinud
Do radia to samí
Cinche kabeli od radia do zesiku jinudy
Pořad to děla,samozřejmně že jsem zkoušel vic druhu kabelu.Prostě to někde něco ruší
Našel jsem nějaky navod kde se da použít odrušovač na cinche kabeli,stojí asi 350kč.Myslíte že to pomuže?
Natahl jsem kabeli do zesiku-+ od jinud
Do radia to samí
Cinche kabeli od radia do zesiku jinudy
Pořad to děla,samozřejmně že jsem zkoušel vic druhu kabelu.Prostě to někde něco ruší
Našel jsem nějaky navod kde se da použít odrušovač na cinche kabeli,stojí asi 350kč.Myslíte že to pomuže?
Myslím, že nepomůže. Jestli odpojením cinchů z rádia ( do zesáku pro subwoofer jsou připojené) to ztichne, není to ( nejspíš) v kabelech ani ve woofru. Rádio bude taky hrát normálně a pak se v tom vyznej. Chtělo by to vidět, slyšet.... víc ti asi neporadím.
robi ti to nastartovane auto? alebo aj na baterku?
lebo ak to ide len na bateriu, interferencie by tam nemali vznikat...
pre upresnenie, mas radio, z neho napajane repraky vo dverach, potom z radia SW vystup na zosilovac, na zosik mas napojeny SW ktory je PASIVNY
skus ubrat zosilnenie na zosilovaci, ci to bude robit, pripadne si od niekoho pozicaj iny zosik, SW a skus tak...
klasicky brum ktory mas na domacom wifi by v aute nemal vznikat kedze kostra a ref. napatie je vsade rovnake (trafo sa nepouziva)
lebo ak to ide len na bateriu, interferencie by tam nemali vznikat...
pre upresnenie, mas radio, z neho napajane repraky vo dverach, potom z radia SW vystup na zosilovac, na zosik mas napojeny SW ktory je PASIVNY
skus ubrat zosilnenie na zosilovaci, ci to bude robit, pripadne si od niekoho pozicaj iny zosik, SW a skus tak...
klasicky brum ktory mas na domacom wifi by v aute nemal vznikat kedze kostra a ref. napatie je vsade rovnake (trafo sa nepouziva)
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat) foto
- Petr X14XE
Myslím že v subwooferu to není,zkoušel jsem i jiny repro a děla to taky.
Pochopitelně když zesik stahnu neni to slyšet,jinak když je to jen na baterku neni to takovy jak když nastartuju.
Pak slyším ve woofru všechno co zapnu tak se to v něm ozve.
Zesik mam normalně + přímo z baterky,kostra hned u zesiku v podlaze,jak říkam tahal sem +- od jinud i ty cinche od radia jinydu.
Prostě to z ničehoš nic začalo takhle vyvadět
Mám objednanej ten odrušovaš tak uvidim jestli to pomuže?Jinak už fakt nevim
Snad nebude radio nebo zesilovač v háji,nebo ještě něco ...
Pochopitelně když zesik stahnu neni to slyšet,jinak když je to jen na baterku neni to takovy jak když nastartuju.
Pak slyším ve woofru všechno co zapnu tak se to v něm ozve.
Zesik mam normalně + přímo z baterky,kostra hned u zesiku v podlaze,jak říkam tahal sem +- od jinud i ty cinche od radia jinydu.
Prostě to z ničehoš nic začalo takhle vyvadět
Mám objednanej ten odrušovaš tak uvidim jestli to pomuže?Jinak už fakt nevim
Snad nebude radio nebo zesilovač v háji,nebo ještě něco ...
Prosím jde nějakou redukcí propojit toto autorádio LG LCS700BR s autem tak aby mi fungovalo ovládání na volantu.
Děkuji za info.
Děkuji za info.
OPEL ASTRA G 1.6 16V 75kW r.v.2001 X16XEL
Napis uzivatelovi Troodon, on ti s tym poradi, alebo ti to vie aj spravit.
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
S Trodonom som aj ja spokojny.
Mne to robil na LG LCF800OR a aj zmenu podsvietenia na volante.
Ak by si sa do toho chcel pustit sam tak tu je tabulka odporov.
Mne to robil na LG LCF800OR a aj zmenu podsvietenia na volante.
Ak by si sa do toho chcel pustit sam tak tu je tabulka odporov.