Nesprávný chod motoru 1,6 8V, žere olej
Nesprávný chod motoru 1,6 8V, žere olej
Zdravim astráci,už nevím kudy kam,mám Astru G 1,6 8V 55KW, auto jsem dovezl pred dvema lety z DE,najeto 160tis.Po pul roce se začal projevovat podivný chod motoru,viditelné cukání motoru,kolísání otáček,žere neskutečně olej,5L vydrží max na 4tis. km, svíčky jsou po 2tis. úplně upálené,ze začátku měněno těsnění hlavy,vyčištění usazenin karbonu.Všechny filtry.Nic nepomáhalo,nedávno se mi podařilo sehnat motor s doloženým stavem 120tis.Byl vyměněn komplet, po výměně ovšem vše při starém,jinak zapalovací lišta měněna.POčítač nic nehlásí.Mám zaslepenej i EGR a katak vytaženej.
Už nevím kudy dál.Za každou dobrou radu děkuji
Už nevím kudy dál.Za každou dobrou radu děkuji
- Reklama
Re: Nesprávný chod motoru 1,6 8V, žere olej
Jestli jsi vyměnil motor??? a je to to samé, tak jsi asi koupil špatnej kus, nebo....
Olej žere okolo deci / 1000 km, to je asi běžnej stav.
Zkus jiný olej, když jsem (po koupi narychlo) používal Divinol 10/40, tak ten se jen vypařoval, origo GM 10/40 5l, který se dá sehnat okolo 500,- mi mizí hodně málo, v podstatě mi cca 4,3 litrů vydrží na 12 000 km, po kterých se snažím měnit.
Když jsem jednou na chatě zjistil, že jsem na spodním minimu, dolil jsem to castrolem 15/40, který byl jediný po ruce a potom se úbytek oleje do výměny skoro zastavil. Tohle píšu jako zajímavost, podle zásady "nejhorší olej v autě je ten, kterej tam nenaleješ".
Jinak no idea.
Olej žere okolo deci / 1000 km, to je asi běžnej stav.
Zkus jiný olej, když jsem (po koupi narychlo) používal Divinol 10/40, tak ten se jen vypařoval, origo GM 10/40 5l, který se dá sehnat okolo 500,- mi mizí hodně málo, v podstatě mi cca 4,3 litrů vydrží na 12 000 km, po kterých se snažím měnit.
Když jsem jednou na chatě zjistil, že jsem na spodním minimu, dolil jsem to castrolem 15/40, který byl jediný po ruce a potom se úbytek oleje do výměny skoro zastavil. Tohle píšu jako zajímavost, podle zásady "nejhorší olej v autě je ten, kterej tam nenaleješ".
Jinak no idea.
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Ještě jedna idea...
nepravidelnej chod - zaměřil bych se na to, co jsi neměnil.
Takže např. vyčištění klapky + hadiček u ní, kontrola průchodnosti airboxu (když jsem blbec zapomněl při čištění klapky hadru v sání, dělalo to divy).
to máš oboje zadarmo
Pak palivovej filtr.
pár korun
Pak jestli Ti neblbne čerpadlo, popř. jestli není ucpanej uhlíkovej filtr přetlaku palivové nádrže - hledej na fóru je toho dost.
A diagnostika samozřejmě, jestli jsi ji ještě nedělal...
nepravidelnej chod - zaměřil bych se na to, co jsi neměnil.
Takže např. vyčištění klapky + hadiček u ní, kontrola průchodnosti airboxu (když jsem blbec zapomněl při čištění klapky hadru v sání, dělalo to divy).
to máš oboje zadarmo
Pak palivovej filtr.
pár korun
Pak jestli Ti neblbne čerpadlo, popř. jestli není ucpanej uhlíkovej filtr přetlaku palivové nádrže - hledej na fóru je toho dost.
A diagnostika samozřejmě, jestli jsi ji ještě nedělal...
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Díky za rady, no olej to určitě nebude,dávalo se jich tam už dost od levných po drahé a nic.Jinak na diagnostice i u více lidí a nikde to nic nehlásí.Klapku a vše ostatní jsem porcházel několikrát,to je vše ok.Filtr taky měněn.Ten zbytek ještě projdu tak uvidíme.
Jinak ten motor co se měnil vim,že byl ok
Jinak ten motor co se měnil vim,že byl ok
livedata....
Jinak můžeš postupně přehazovat díly z toho druhého vozu, jestli by to šlo, to už ale zavání zoufalstvím z mé strany
Třeba přijde někdo jinej s něčím přínosnějším.
Jinak můžeš postupně přehazovat díly z toho druhého vozu, jestli by to šlo, to už ale zavání zoufalstvím z mé strany
Třeba přijde někdo jinej s něčím přínosnějším.
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Pokud máš takto velkej ubytek oleje a pod autem není takl je totálně vylágrovanej.
Důvod KO válce, kroužky, ventili atd.
A je mi líto, pokud si koupil jiný motor a dělá to samé tak věř ŽE SI KOUPIL ŠPATNĚ.
Tenhle motor jsem měl podobný v kadettu moc se od té doby nezměnil, nežral ani kapku a to měl nalítnuto 300 tis/km
Žádný motor co jsem od oplu měl (benzín, nafta) nežral od výměny do výměny cca 12-15tis/km více jak to co je na měrce min - max.
Důvod KO válce, kroužky, ventili atd.
A je mi líto, pokud si koupil jiný motor a dělá to samé tak věř ŽE SI KOUPIL ŠPATNĚ.
Tenhle motor jsem měl podobný v kadettu moc se od té doby nezměnil, nežral ani kapku a to měl nalítnuto 300 tis/km
Žádný motor co jsem od oplu měl (benzín, nafta) nežral od výměny do výměny cca 12-15tis/km více jak to co je na měrce min - max.
Už ne Opel ....
Ex
Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE
Ex
Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE
No s tím motorem právě pořád nevím,ten co jsem koupil jsem viděl běžet v původním autě než se vyndal,bez problémů,otáčky držel všechno jak má být,jak se přehodil ke mě tak zas stejnej problém, i když i mě se to úplně nezdá s tim olejem,když jsem včera odšrouboval víčko oleje,tak je tam takovej povlakšedivej a přišlo mi jak když je z toho cítit trochu benzín,ale možná se mi to jen zdálo.
To nezdálo, prolíná ti palivo do oleje, pak ještě olej do spolavcího prostoru a ani bych se nedivil kdyby se ti ještě strácela voda, v každém případě hlavu dolů.
Odkuď si?
Odkuď si?
Už ne Opel ....
Ex
Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE
Ex
Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE
Pod autem určitě neni,stálo to ted dýl v garáži a ani kapka.
No a co by to teda mohlo přímo dělat?Voda se neztrácí,to je snad jediný co neni potřeba dolejvat.
Z Chomutova
No a co by to teda mohlo přímo dělat?Voda se neztrácí,to je snad jediný co neni potřeba dolejvat.
Z Chomutova
Dyť jsem to to psal
Schoď hlavu a uvidíš....
Je to 8ventil, to je muzejní jednoduchý OHC....
A ještě jsem zapoměl může být v prdelí taky hlavy, vypálná či prasklá
Schoď hlavu a uvidíš....
Je to 8ventil, to je muzejní jednoduchý OHC....
A ještě jsem zapoměl může být v prdelí taky hlavy, vypálná či prasklá
Už ne Opel ....
Ex
Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE
Ex