Díky za vaše zkušenosti a názory. Neříkám, že se to chystám realizovat, ale popsal jsem to raději barvitě - většinou se pak více napíše. Na internetu je spousta podobných situací, ale pokaždé úplně jiný způsob řešení a nikde nikdo jako Cidla, který vyvrací všeobecně "známé pravdy". Takže tímto díky i jemu.
Ale na druhou stranu zase není třeba předstírat "ariel s vizírem" v akci, zvláště v dnešní době a v ČR. Pojistný podvod? .. stočené kilometry u ojetin - legální podvod, exkluzivně v ČR, přetištěné etikety s daty spotřeb u potravin - vybrané poravin. řetězce, příspěvky na bydlení cigošům - neřeší výši nájmu, co nepoplatí, je jim zaplaceno > tyto pak dostane pronajímatel (město, realitka, sourk. majitel nemovitosti) - svým způsobem skvělý job, prodej okd bytů Bakalovi .. já myslím, že je toho kolem nás docela dost a že by se to do budoucna nějak rapidně snižovalo? - asi ne.
Co se pojišťoven týče .. výše povinného ručení před cca 4 mi roky na mé/tvé auto - min. 2 - 3,2 násobek částky, kterou platím dnes. Platíš 2 roky bez nehody? Ó ty jsi dobrý řidič, tady máš bonus snížení o celé 3% na další rok - jak velkorysé. Za další rok příjdeš na pojišťovnu, že přestupuješ jinam - otázka: Co vás k tomu vede? Odpověď: stejné služby a výše plnění o 40% levněji než u vás. Opravdu? Zůstaňte, přepočítáme vám to a dostali jsme se na cenu nižší o 42%
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
. Jak je možné, že v určitém období začaly pojistky tak rapidně klesat? Jedna z pojišťoven udělala dobrý ekonomický tah a ostatní se musely začít přizpůsobovat. Nedělám si iluze, že náklady na současné povinné ručení, které platím, jsou skutečně odpovídající minimálním nákladům, které by i přesto zajišťovaly zisk. Ale jde o to, která z pojišťoven se zase za nějakou dobu "urve" a nastolí lepší konkurenční podmínky.
Skutečný majitel vozidla vs. "papírový" zvyšující bonus na pov. ručení - taky by se to do jisté míry mohlo považovat za podvod - ale .. je to legální, nelze proti tomu nic postavit. Ikdyž - správní lidé na správném místě a mám bonus jako řidič s 30ti letou praxí bez nehody.
Tak to prostě dneska je .. záleží na tom, co kdo skousne a jak velké má lokty. Toť můj názor
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)