Zatecenie vody do elektroniky
Zatecenie vody do elektroniky
Dobry den,
mam astru G rv 1999 motor X18XE1, kupovane len nedavno ojazdene. dnes sa mi stalo ze po prejazde vacsimi kaluzami mi zacal motor robit problemy, trhal sa, sklbalo to, stracal vykon, raz dokonca sam skapal, po chvili sa dokonca zapla tato kontrolka (tusim sa nazyva nudzovy rezim?, auto potom uz islo relativne normalne). Pri kupe auta som dostal tip ze nieco take by sa mohlo stat kvoli tomu zevraj daka citliva elektrika je niekde pri podvozku a moze do nej nastriekat voda. Chcel by som sa spytat teda kam sa ta voda mohla dostat. A tiez ci by pomohla kupa krytu motora (zevraj sa tam seriovo nedaval) napr tento alebo ci mate nejake ine riesenie(skontrolovat izolacie atd?).
mam astru G rv 1999 motor X18XE1, kupovane len nedavno ojazdene. dnes sa mi stalo ze po prejazde vacsimi kaluzami mi zacal motor robit problemy, trhal sa, sklbalo to, stracal vykon, raz dokonca sam skapal, po chvili sa dokonca zapla tato kontrolka (tusim sa nazyva nudzovy rezim?, auto potom uz islo relativne normalne). Pri kupe auta som dostal tip ze nieco take by sa mohlo stat kvoli tomu zevraj daka citliva elektrika je niekde pri podvozku a moze do nej nastriekat voda. Chcel by som sa spytat teda kam sa ta voda mohla dostat. A tiez ci by pomohla kupa krytu motora (zevraj sa tam seriovo nedaval) napr tento alebo ci mate nejake ine riesenie(skontrolovat izolacie atd?).
- Reklama
Re: Zatecenie vody do elektroniky
ten kryt je nanic má v tom pravém boku díru a voda bude cákat od kola nevím co za blba to vymyslelo.kryt pomuže ale tu díru nějak vyplnit,kus plechu třeba..
astra G 5dv: xenony,opc front,16''corsa D... momentálně bílá+černá střecha a ruzne upravy...
Teraz trochu nechapem. Oplati sa ten kryt ci nie. A kde v pravom boku je diera? niekde pri blatniku myslis? A kam to ta voda zatiekla vlastne(ak vies, lebo vyzera ze vies )? lebo este stale motor robi trochu divnosti(ta kontrolka furt svieti, motor obcas straca otacky).
citliva el je u země jednotka chlazení a jednotka motoru na straně u řidiče no,jo myslím tu díru u blatníku,ze srany řidiče nevím proč tam je já sem si tam dal plech ale ja mam kryt delany doma..pomůže tím že se ti rychlej zahřeje motor a když zaděláš tu díru tak voda ti nebude silou cákat do motoru
astra G 5dv: xenony,opc front,16''corsa D... momentálně bílá+černá střecha a ruzne upravy...
Řídíci jednotka motoru je schovaná pod blatníkem, skoukni, jestli tam nemáš nějakou netěsnost. Podle nedávného pokecu se servisákem relativně častá záležitost.
Kryt motoru považuju za ptákovinu, pokud jezdíš s autem v běžném provozu, na nějaké polní cesty to ale nemusí bejt špatná věc....
Kryt motoru považuju za ptákovinu, pokud jezdíš s autem v běžném provozu, na nějaké polní cesty to ale nemusí bejt špatná věc....
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Ad. 1 Kukol som sa na ten blatnik. Len pre uplnost sa chcem spytat ci myslis tuto vyznacenu cast na obrazku(mozno to pomoze aj niekomu dalsiemu vidiet to) , ze ten podblatnik je o poznanie kratsi ako na druhej strane. A teda staci tam napr domontovat cca 20 cm plechu. nech je to priblizne rovnako nizko ako aj na druhej strane? Ci je tam daco ine co bolo tou dierou myslene?
Ad. 2 Netesnosti som si nestihol zatial prekontrolovat, asi pojdem aj na diagnostiku pre istotu (odkedy mam auto som este nebol tak aj prevencia) takze pripadne budem este aktualizovat.
Ad. 2 Netesnosti som si nestihol zatial prekontrolovat, asi pojdem aj na diagnostiku pre istotu (odkedy mam auto som este nebol tak aj prevencia) takze pripadne budem este aktualizovat.
Teď nedávno tu proběhla diskuze, kde někdo taky řešil jízdu ve velkém mokru (louže, déšť) a motor dělal problémy. A shodli se tu lidi na tom, že mu voda nacákala do sání. Zkus tu pohledat, bylo to max. měsíc zpátky, spíš míň.
Astra J Sports Tourer, A20DTH, 2012
Předchozí: Astra G Caravan Njoy, Z16XE, 2003
Předchozí: Astra G Caravan Njoy, Z16XE, 2003
Tu diskusiu som si precital celu, urcite to nie je moj pripad lebo sa mi to stalo ked uz neprsalo len boli velke kaluze a bezprostredne po tom ako som vbehol do kaluzi(cca 10 cm hlbokymi), ta teoria ze to preslo niekde popri kolese ta voda mi prijde byt lepsia.