Dálkové světla - problém s páčkou
Re: Dálkové světla - problém s páčkou
Taky mi zůstavájí zapnuté dálková světla. Chtěl jsem vytáhnout pojistku, ale nešlo to. Je potřeba velké síle, nebo ji tam drží nějaký háček?
- Reklama
Jj, chce to trochu s tím relátkem zavenglovat...
zdarec nevite proc mi nefungují dálková svetla??kdyz prepnu packu od sebe na dalkova svetla tak sviti ale kdyz chcu nekoho probliknout tak ze taham k sobe tak nic! prestalo to z niceho nic nevite proc???
-
- Kontaktovat uživatele:
Vyměň páčku, někdy se to sere..., tak samo, jako když problikávají dálky při přepínání blinkrů.
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Zdar. Já mám podobný problém, nejdou mi zapnout dálkové světla trvale - pohyb od sebe, jen světelná houkačka - pohyb páčky k sobě. Zkoušel jsem vyměnit páčku za novou a nic se nezměnilo, tak jsem dal zpátky starou. Pojistky jsem vyloučil, jsou pro levé a pravé dálkové jedna, ale mě svítí obě. Zbývá relé. Na to se chci mrknout o víkendu. Zazněl tady ale názor, že relé to být nemůže, protože houkačka světelná funguje.
Nevíte, čím by to mohlo být? Nemůžu si zpětně vybavit, když jsem dálkové zapínal, jestli v páčce cvaklo stejně jako při zapínání blinkrů nebo ne. U té nové páčky co jsem zkoušel prohodit, taky nic mechanicky necvakalo. Ale třeba u Corsy B při zapínání dálkáčů v páčce cvakne. Páčky mi přitom přijdou stejné.
Můžete někdo poradit?
Nevíte, čím by to mohlo být? Nemůžu si zpětně vybavit, když jsem dálkové zapínal, jestli v páčce cvaklo stejně jako při zapínání blinkrů nebo ne. U té nové páčky co jsem zkoušel prohodit, taky nic mechanicky necvakalo. Ale třeba u Corsy B při zapínání dálkáčů v páčce cvakne. Páčky mi přitom přijdou stejné.
Můžete někdo poradit?
Meriva 1,6 16V Cosmo, Z16XE, 2003
mas zapnute stretavacie svetla, ked sa snazis pustit dialky?
Paja1971 - nevím, jak to má astra, ale když bratránkovi vyhořela elektrika na audině, jediné, co fungovalo, byla světelná houkačka a na tu dojel 100 km domů (přelepil světla páskou a stejně na něj blikali).
Prostě je to nouzová záležitost a ta by měla fungovat vždy, takže relé se může obcházet a tím pádem být vadné.
Prostě je to nouzová záležitost a ta by měla fungovat vždy, takže relé se může obcházet a tím pádem být vadné.
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
To je úplně jedno, nejde to ani tak ani tak, houkačka ale jde pořád.Lake292 píše:mas zapnute stretavacie svetla, ked sa snazis pustit dialky?
Takže zřejmě to bude relé.
prave, ze mne nejdu dialky ked nemam pustene stretavacky, hukacka ide aj s aj bez
nemam pocit, ze by som pocul cvakat nejake rele ked prepnem packu ale to nie som si isty
nemam pocit, ze by som pocul cvakat nejake rele ked prepnem packu ale to nie som si isty
Vidíš to mě vlastně nenapadlo zkusit, hned to ráno zkusím. Jezdím s denním svícením.Lake292 píše:prave, ze mne nejdu dialky ked nemam pustene stretavacky, hukacka ide aj s aj bez
Ale má to logiku, proč by měly jít dálkové zároveň s denním svícením.
Pokud to tak je, tak je vyřešeno a zároveň se budu stydět
DÁLKOVÉ JDE VŽDYCKY S POTKAVAČKAMI.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud svítíte denní svícením a ovladač je v poloze "0", tak nelze přepnout na dálkové světla. Ovladač musí být v poloze na potkávací světla, pak lze přepnout na dálku. Světelná houkačka samozřejmě funguje vždy.
Moje Astrina 1,7DTi
- vasekpetr1
Jak je to s těma světlama na Astře:
Potkávačky a dálkové přes vypínač S2 a přepínač S3.1, světelná houkačka přímo z potenciálu 30 (trvalých 12V) na přepínač S3.3 a cívku relé K2Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Už jsem na to včera přišel, takže žádná závada se nekoná, prostě bylo něco špatně mezi sedadlem, volantem a pedálama.Frydex píše:Pokud svítíte denní svícením a ovladač je v poloze "0", tak nelze přepnout na dálkové světla. Ovladač musí být v poloze na potkávací světla, pak lze přepnout na dálku. Světelná houkačka samozřejmě funguje vždy.
Zdarec borci,
občas mi nezhasnou dálková světla, je to tedy relátkem dálkových světel? Jen abych nesháněl zbytečně Díky
občas mi nezhasnou dálková světla, je to tedy relátkem dálkových světel? Jen abych nesháněl zbytečně Díky
Opel Astra G Caravan 1.7DTi 16V 55kW