Nefunguje tachometr.

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
HonzaL

Nefunguje tachometr.

Příspěvek od HonzaL » 22 lis 2006, 19:20

Ahoj opláci,prosím o radu.Přestaly mi fungovat všechny budíky ve sdruženém přístroji a na displeji počitače kilometrů mi svítí jen tři čárky,kontrolky fungují normálně.Dříve se mi občas vynuloval denní počitač kilometů,ale vše fungovalo normálně.Jestli někdo víte co by to mohlo dělat,dejte vědět,případně kolik může stát nový přístroj.předem děkuji za odpovědi.

Reklama

Hany
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hany » 22 lis 2006, 20:03

Co zkusit vydělat tu přístrojovku a mrknout na ty kontakty v konektoru? To občasné nulování mi příjde na nějaký studeňák.
OPEL ASTRA G COMBI, 2000 EDITION , 1.7 DTI ISUZU , system BEHR

Princ William

Příspěvek od Princ William » 23 lis 2006, 09:34

nulovani deniho pocitadla se stane kdyz vyndas budiky ven. myslim ze to bude asi tim ze je odpojis od baterie. novy budiky stoji aspon u nas na vrakaci cca 2000- 2500Kc. P.S. je v tom jeden problem kilometry jsou takove kolik je ci bylo na tech budikach :arrow: ty treba budes mit 100 000km a ty koupene budiky treba 250 000km. mozna to pujde pres diagnostiku ale urcite je to prekazka ve vymene budiku
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO

Hany
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hany » 23 lis 2006, 11:22

Tak nastavení km bych neviděl jako problém, dělají to přes centrální konektor pod ruční brzdou.

indet

Příspěvek od indet » 24 lis 2006, 04:21

Hany píše:Tak nastavení km bych neviděl jako problém, dělají to přes centrální konektor pod ruční brzdou.
Ty už si omlazoval :?: Ja viděl u jednoho překupníka Aster u dvou aut vytahlou přistrojovku, tak jsem jen v duchu domyšlel proč :?: Dle mého názoru je jakákoliv "uprava stavu kilometru" křivárna (našim autobazarům vlastní):x Samozřejmě že u výměny vadného kusu je to něco jiného. :?
OPEL ASTRA G X16SZR Caravan Sportive

Dave

Re: Nefunguje tachometr.

Příspěvek od Dave » 24 lis 2006, 08:38

HonzaL píše:Ahoj opláci,prosím o radu.Přestaly mi fungovat všechny budíky ve sdruženém přístroji a na displeji počitače kilometrů mi svítí jen tři čárky,kontrolky fungují normálně.Dříve se mi občas vynuloval denní počitač kilometů,ale vše fungovalo normálně.Jestli někdo víte co by to mohlo dělat,dejte vědět,případně kolik může stát nový přístroj.předem děkuji za odpovědi.
Vypadá to na špatný stabilizátor napětí v budíkách, asi 50Kč . Četl jsem že to je častá závada na budíkách, kontakty to nebudou. Stačí říct elektromechanikovy který se v tom vyzná a on ti to proměří a stabilizátor vymění. Jinak změna km je jednoduchá věc, cca 10min, ale v autorizáku alespoň za litr, nechají si vše sakra zaplatit.
Opel Astra Caravan 2.0 DI

Hany
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hany » 24 lis 2006, 10:20

indet píše:
Hany píše:Tak nastavení km bych neviděl jako problém, dělají to přes centrální konektor pod ruční brzdou.
Ty už si omlazoval :?: Ja viděl u jednoho překupníka Aster u dvou aut vytahlou přistrojovku, tak jsem jen v duchu domyšlel proč :?: Dle mého názoru je jakákoliv "uprava stavu kilometru" křivárna (našim autobazarům vlastní):x Samozřejmě že u výměny vadného kusu je to něco jiného. :?
Nene ja to nedělal, nemám proč, ale když si vezmeš Annonci ,tak je tam mraky reklamy na úpravu budíků a uvádí,že to dělají přes centrál konektor.

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 24 lis 2006, 10:52

Dave píše:
HonzaL píše:Ahoj opláci,prosím o radu.Přestaly mi fungovat všechny budíky ve sdruženém přístroji a na displeji počitače kilometrů mi svítí jen tři čárky,kontrolky fungují normálně.Dříve se mi občas vynuloval denní počitač kilometů,ale vše fungovalo normálně.Jestli někdo víte co by to mohlo dělat,dejte vědět,případně kolik může stát nový přístroj.předem děkuji za odpovědi.
Vypadá to na špatný stabilizátor napětí v budíkách, asi 50Kč . Četl jsem že to je častá závada na budíkách, kontakty to nebudou. Stačí říct elektromechanikovy který se v tom vyzná a on ti to proměří a stabilizátor vymění. Jinak změna km je jednoduchá věc, cca 10min, ale v autorizáku alespoň za litr, nechají si vše sakra zaplatit.
v autorizáku ti rozhodně nic přetáčet nebudou ani za 5000, TECH2 to umí jenom u fungl novejch budíků a jenom jednou
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Dave

Příspěvek od Dave » 24 lis 2006, 11:41

Já to dovedu. Samo že centrálním konektorem.

Jirka D..

Příspěvek od Jirka D.. » 24 lis 2006, 13:05

A jde to kolikrát chceš :lol:

práce na cca 2 minuty (jdou všechny digitální tacha) :lol:

manli2

Příspěvek od manli2 » 24 lis 2006, 13:10

co ty citace? :roll:
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 24 lis 2006, 13:41

vy ste maďaři to snad neni možný že když někdo odpovídá na moje slinty tak si vybere dycky jenom co se mu hodí, v oplu to umí přes tech 2 nastavit jenom jednou u novýho budíku jinak ne, v oplu se tachometry oficiálně nepřetáčej, to že má kdejakej jouda soft na přehrání o tom se nebavim

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 24 lis 2006, 13:43

manli2 píše:co ty citace? :roll:
co je snima? :twisted:

Dave

Příspěvek od Dave » 24 lis 2006, 14:28

V Opelu jsem byl dvakrát a už tam nikdy nepujdu, raději si poradím jinak. Arogantní a otřesnější chování jsem nezažil. A ty Vojto se jich stále zastáváš. Omluv mojí narážku s tím že to umím, chtěl jsem to jenom HonzoviL nabídnout, zadarmo bez záruky. Ze zárukou by to něco stálo, nechci riskovat muže se něco stát a co pak.

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 24 lis 2006, 14:44

Dave píše:V Opelu jsem byl dvakrát a už tam nikdy nepujdu, raději si poradím jinak. Arogantní a otřesnější chování jsem nezažil. A ty Vojto se jich stále zastáváš. Omluv mojí narážku s tím že to umím, chtěl jsem to jenom HonzoviL nabídnout, zadarmo bez záruky. Ze zárukou by to něco stálo, nechci riskovat muže se něco stát a co pak.
nejde o zastávání, to že to neuměj je logický, je to tak schválně

Odpovědět