DO funguje, ale nezamyká...
-
DO funguje, ale nezamyká...
Zdravím, mám problém s centrálním zamykáním na DO. Četl jsem tady o tomto problému dost příspěvků, ale nezjistil jsem, co potřebuji vědět.
Když zmáčknu na DO tlačítko (odemknout nebo zamknout), normálně probliknou směrovky, rozsvítí se stropní osvětlení, ale nereaguje ani jeden
zámek. Klíčkem odemknu pouze dveře řidiče (centrál nejde). Když jsem přijel do práce, ještě jsem normálně zamkl auto na dálku. Po příchodu z práce nastal výše zmíněný problém. Při dalších pokusech u baráku se mi povedlo odemknout a zamknout na dálku 2x z cca 20 pokusů. Teď už to nejde vůbec.
Jde o to, že klíčem neotevřu kufr, a tak se do něj dostanu pouze z auta, což u 3dv. není zrovna pohodlný způsob. A taky zamknutá nádrž...
Někde jsem tady vyčetl, že to může být studený spoj v ŘJ centrálu.
Prosím o nápady, jezdit se zamknutým kufrem a nádrží dlouho nemůžu..
Když zmáčknu na DO tlačítko (odemknout nebo zamknout), normálně probliknou směrovky, rozsvítí se stropní osvětlení, ale nereaguje ani jeden
zámek. Klíčkem odemknu pouze dveře řidiče (centrál nejde). Když jsem přijel do práce, ještě jsem normálně zamkl auto na dálku. Po příchodu z práce nastal výše zmíněný problém. Při dalších pokusech u baráku se mi povedlo odemknout a zamknout na dálku 2x z cca 20 pokusů. Teď už to nejde vůbec.
Jde o to, že klíčem neotevřu kufr, a tak se do něj dostanu pouze z auta, což u 3dv. není zrovna pohodlný způsob. A taky zamknutá nádrž...
Někde jsem tady vyčetl, že to může být studený spoj v ŘJ centrálu.
Prosím o nápady, jezdit se zamknutým kufrem a nádrží dlouho nemůžu..
Naposledy upravil(a) bassattack dne 12 dub 2012, 12:33, celkem upraveno 1 x.
Opel Astra G. 2.0Di, 60KW, X20DTL, r.v. 1999, 3dv., 190000Km...
- Reklama
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Re: DO funguje, ale nezamyká...
Vyndej jednotku centrálu a prozkoumej plošňák.
-
Ta jednotka je podle všeho ve sloupku u spolujezdce. Dá se k ní dostat, aniž bych něco polámal?
Byl by nějaký návod?
Byl by nějaký návod?
presne je to ten plast pri spolujazdcovych nohach, vyberes zaslepku pod ktorou je srob, vysrobujes srob a vytiahnes ten plast... nemas moc co zlomit (samozrejme s citom) to uvidis... vzadu ho trochu vyhnes a potiahnes smerom k stredovemu panelu, to vypadne samo... tam uz ju potom uvidis prichytenu na 2 samoreznych sroboch
Jak píše denny. Jednotka centrálu. Taky bych prostříknul WD-40 kontakty na konektorech k ní. Viděl jsem v tomto místě úplně zelené kontakty na pinech - auto bylo zřejmě částečně pod vodou.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
-
Díky za odpovědi. Teď razím do práce tak na to ráno mrknu a napíšu co jsem zjistil..
-
Tak jsem jednotku vytáhl, otevřel a nic nezjistil... Plošňák vypadal jako by ho zrovna vyrobili, po důkladném prozkoumání pod lupou jsem nenašel jedinou vadu..
Prostříkal jsem konektory konkorem, nasadil zpátky a zatím mi centrál jede, tak uvidím po delším testu...
Prostříkal jsem konektory konkorem, nasadil zpátky a zatím mi centrál jede, tak uvidím po delším testu...
-
Centrál jede, stačilo prostříkat kontakty řj konkorem. Vyřešeno