biopalivo Ethanol E85
Re: biopalivo Ethanol E85
poměr 1 benzín a 3 etanoly teď a nejspíš ani při cca 0°C nepoznáš
pouze etanol poznáš i při 10 °C moje zkušenost.
při teplém motoru není poznat, nejjednošší řízení motoru je oblafnout lambdu, ta vytváří bohatou
směs, proto ta spotřeba.
a svíčky mám Brisk YPP
jinak ta krabička vypadá zajímavě, do toho bych pri ceně do 3000 šel. Ale vodík je jiná cenová realita, ale kdyby to jelo na vodu a cena cca 20 000 to bych taky bral.
tady je něco http://www.pulstar.cz/news/faq-iii-/
tady je něco u str. výše http://www.pulstar.cz/
pouze etanol poznáš i při 10 °C moje zkušenost.
při teplém motoru není poznat, nejjednošší řízení motoru je oblafnout lambdu, ta vytváří bohatou
směs, proto ta spotřeba.
a svíčky mám Brisk YPP
jinak ta krabička vypadá zajímavě, do toho bych pri ceně do 3000 šel. Ale vodík je jiná cenová realita, ale kdyby to jelo na vodu a cena cca 20 000 to bych taky bral.
tady je něco http://www.pulstar.cz/news/faq-iii-/
tady je něco u str. výše http://www.pulstar.cz/
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
- Reklama
to už je lepší přemýšlet o pohonu na vodu, ne? - proč zas speciální palivo?? - vodík, ke všemu, malý únik a umrzneš v autě ...nebo ti u pumpy upadnou ruce.
PS - taky mě už napadlo prostě jen vyměnit lambdu za ethanolovou, ale asi to není jen tak jednoduché.
PS - taky mě už napadlo prostě jen vyměnit lambdu za ethanolovou, ale asi to není jen tak jednoduché.
Astra von Barča 1,6 8ventilů-X16SZR
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..
Vodík a podobný paliva jsou trochu jiná liga,ani jeden z nás na to v garáži nestačí,tak toho nechme .Taky se dá vyndat motor a přidělat šlapky,to je prej taky levnej provoz ,ale teď vážně a k tématu:
Přidám jeden poznatek.Na svém autě mám zaslepený EGR ventil a na benzin se mi každou chvíli rozsvěcí kontrolka diagnostiky.Na 75% ečka ani neblikla a po městě spotřeba šla nahoru cca. o 0,5l.Přičítám to nižší výhřevnosti a tedy vyššímu šlapání na plyn.
A teď otázka.Není-li v palivu dostatek energie(nižší výhřevnost),tak kouzelná krabička může vylepšit chod motoru,studené starty,ale jak vyrobí chybějící energii a tím sníží spotřebu,to mě vysvětlete,to popírá fyzikální zákony
Přidám jeden poznatek.Na svém autě mám zaslepený EGR ventil a na benzin se mi každou chvíli rozsvěcí kontrolka diagnostiky.Na 75% ečka ani neblikla a po městě spotřeba šla nahoru cca. o 0,5l.Přičítám to nižší výhřevnosti a tedy vyššímu šlapání na plyn.
A teď otázka.Není-li v palivu dostatek energie(nižší výhřevnost),tak kouzelná krabička může vylepšit chod motoru,studené starty,ale jak vyrobí chybějící energii a tím sníží spotřebu,to mě vysvětlete,to popírá fyzikální zákony
Astra 1,4 16V
fyzikální zákony jsou pouze platné v momentální technické vyspělosti,to znamená že to co dnes popírá zákony fyziky může už zítra být normální věc..kdbyby se kecama těch odborníků řídili vynálezci jsme doted' v jeskyních----
ale na tvou otázku teda bevím odpovědět,jediné co mě zaujalo byla ukázka katalyzátoru který po jízdě na E85 vypadal jak nový
vyměníš lambdu za ethanolovou a až budes chtet ject na benal budes vis kde...
ale na tvou otázku teda bevím odpovědět,jediné co mě zaujalo byla ukázka katalyzátoru který po jízdě na E85 vypadal jak nový
vyměníš lambdu za ethanolovou a až budes chtet ject na benal budes vis kde...
astra G 5dv: xenony,opc front,16''corsa D... momentálně bílá+černá střecha a ruzne upravy...
Kubeši fyzikální zákony o energii jsou platné stále stejně už po staletí,jen se ji učíme efektivněji přeměnit (např odpadní teplo,valivé odpory.........)
Moje úvahy se týkají automobilu Opel Astra G při běžném provozu a tam si přiznejme,že žádných ,,zázraků" reálně nedocílíme,ale i ty malé,drobné se počítají.
Moje úvahy se týkají automobilu Opel Astra G při běžném provozu a tam si přiznejme,že žádných ,,zázraků" reálně nedocílíme,ale i ty malé,drobné se počítají.
Astra 1,4 16V
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Pánové budu trošku už zlej:
Vykašlete se na ty vaše blbý keci kolem vodíku! Tady je téma E85 tak se toho sakra držte! Pokud máte takový nutkání postovat za každou cenu tak si založte téma na vodík nebo třeba co já vím na pohon dřevoplynem! Moda bych poprosil o vymazání těch vašich blábolů co sem apsolutně nepatří a sou totálně mimo v rámci probíraného tématu - pokud to lze. Pak se tady nikdo ničeho v tom bordelu co tady vytváříte nedopídí!
Sorry už jsem to nevydžel a omlouvám se. ty brďo to se mi ulevilo...
Vykašlete se na ty vaše blbý keci kolem vodíku! Tady je téma E85 tak se toho sakra držte! Pokud máte takový nutkání postovat za každou cenu tak si založte téma na vodík nebo třeba co já vím na pohon dřevoplynem! Moda bych poprosil o vymazání těch vašich blábolů co sem apsolutně nepatří a sou totálně mimo v rámci probíraného tématu - pokud to lze. Pak se tady nikdo ničeho v tom bordelu co tady vytváříte nedopídí!
Sorry už jsem to nevydžel a omlouvám se. ty brďo to se mi ulevilo...
Naposledy upravil(a) Marťasek dne 31 bře 2012, 20:20, celkem upraveno 1 x.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
No tady jde o tu délku vstřiku. Při studeném motoru, aby lépe chytl krabka zařídí (má čidlo teploty které se přidělá na hadici vody) aby byla délka otevření vstřiku dostatečně velká pro větší přísun paliva a tím tedy k lepšímu startu jelikož původní řj má třeba rozsah otevření vstřiku plácnu vymyšlené číslo 1-10 ale to je na ethanol málo tak krabka zařídí otevření 10-40. Po zahřátí postupně upravuje - snižuje dobu otevření vstřiku a reguluje jí oproti signálu s lamda sondy která pořád hlásí chudou směs a snaží se vstřiky nechat otevřené déle než je vlastně nutné jelikož lambda sonda neví že nejedeš na benál ale na ethanol. Aspoň tak jsem to pochopil já. Moc se v tom ještě neviznám, tak pokud kecám blbosti opravte mě.prma píše:A teď otázka.Není-li v palivu dostatek energie(nižší výhřevnost),tak kouzelná krabička může vylepšit chod motoru,studené starty,ale jak vyrobí chybějící energii a tím sníží spotřebu,to mě vysvětlete,to popírá fyzikální zákony
Jinak pro E85 se více než doporučují jiné svíčky (viz můj ost výše) a také sportovní filtr. Bez toho se právě zvětšuje ta spotřeba! Mimo jiné...
PS: jinak si myslím že energie získaná z paliva není závislá na jeho výhřevnosti ale rozpínání plynů? na tom přece funguje motor ne? Teplo je pouze negativní postranní efekt při spalování paliva! kdyby teplo při výrobě této energie nevznikalo byl by motor daleko jedodužší, lehčí a i spotřeba takové látky pro pohon by byl daleko nižší. o opotřebení takového motoru ani nemluvě. to jen tak na okraj. Doufám žeopět nekecám blbosti? co??
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
nižší výhřevnost a ve srovnání s benzínem 105 oktanů. mělo by to mít vyšší výkon, a to krabička neupravuje!
dát čidlo na hadici se mi zda úúúplně mimo, to si ho můžeš nechat v kabině - guma je izolant, a než se ti dostane teplá voda na hadici, tak už máš teplotu motoru dávno v pohodě a můžeš šetřit palivo - můj názor. čidlo by mělo být na motoru.
A tou lambdou a přepnutím na benzín je to pravda,
tedy proč nesnít a nemít lambdu, co by si to poznala sama, co tam mám.
A fyzikální zákony v Gčku platí, podkud vím, tak jen čmelák by neměl lítat.
dát čidlo na hadici se mi zda úúúplně mimo, to si ho můžeš nechat v kabině - guma je izolant, a než se ti dostane teplá voda na hadici, tak už máš teplotu motoru dávno v pohodě a můžeš šetřit palivo - můj názor. čidlo by mělo být na motoru.
A tou lambdou a přepnutím na benzín je to pravda,
tedy proč nesnít a nemít lambdu, co by si to poznala sama, co tam mám.
A fyzikální zákony v Gčku platí, podkud vím, tak jen čmelák by neměl lítat.
http://www.autopress.cz/?page=212.jeste ... -biopaliva . Nech si každý urobí názor sám či pomôže nejaká krabička, alebo upchávanie sacieho potrubia .
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
NO dobře, článek hezký,
ale když si spočítám, že za rok ušetřím 20-25 000, tak si mohu dovolit koupit jeden repasovaný motor úúplně v pohodě.
To že stát nebude mít za o opravovat silnice? - tak se možná konečně někdo chytně za nos a začne počítat jak za kolik se opravuje, i když je mi jasné, že náklady zůstanou a nic na víc se neopraví.
PS - mám výhodu známeho v konstrukci škodovky a taky jsem se ptal. Nikdy mi neřekl nic co je pod pokličkou, ale že si s E85kou hrají je známe. řešil to u svého FSI, už nevím co mi říkal, ale zatím ho to nenutí to tam lít a z důvodu záruky ani nechce.
ale když si spočítám, že za rok ušetřím 20-25 000, tak si mohu dovolit koupit jeden repasovaný motor úúplně v pohodě.
To že stát nebude mít za o opravovat silnice? - tak se možná konečně někdo chytně za nos a začne počítat jak za kolik se opravuje, i když je mi jasné, že náklady zůstanou a nic na víc se neopraví.
PS - mám výhodu známeho v konstrukci škodovky a taky jsem se ptal. Nikdy mi neřekl nic co je pod pokličkou, ale že si s E85kou hrají je známe. řešil to u svého FSI, už nevím co mi říkal, ale zatím ho to nenutí to tam lít a z důvodu záruky ani nechce.
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
1 nevšiml jsem si že by stát opravoval silnice?! Spíš je "látá" a to dost mizerným působemJoska píše:To že stát nebude mít za o opravovat silnice?
2 neboj jak se ečko rozjede zdaní i to... tak že proč to zatím nevyužít co to jde ne?
3 s tebou souhlasím proč si pak nekoupit další motor i přes to bych byl v plusu ale chce to si ty "ušetřený" korunky tedy dávat bokem...
vzhledem k hodnotě našich aut vyjezdit a když se podělá koupit nové jiné zjistit tkterý motor je nejvýhodnější pro E85 (zejmena usa produkce) a koupit takový vůz což dnes není problém za pakatel...
astra G 5dv: xenony,opc front,16''corsa D... momentálně bílá+černá střecha a ruzne upravy...
mě by zajímalo jestli má tady někdo auto přestavěné na e85?
Opel kadett gsi 2.0 16v
Opel astra g coupe 2.2 16v linea blu
Opel astra g coupe 2.2 16v linea blu
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
pracuje se na tom. Možná už do srazu to budu mít předělaný ale je to samozřejmě otázka peněz...