Autonehoda (Zličín) - pár dotazů

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
maccek
Re: Autonehoda (Zličín) - pár dotazů

Příspěvek od maccek » 26 úno 2012, 12:25

No nevim totalka..20tis..zda se mi to malo. Ja dostal to samé za dvoje dveře.. ;-) Kazdopadne jestli budes mit možnost si vybrat tak vem penize a oprav si to sam..nebo u nějakého známého jestli to pujde.. Díly mozna seženes tady na fóru nebo na vrakaci a každopádne neco ušetřís. Ale ted vazne zalezi co na to pojišťovna a hlavne likvidátor
Takhle nejak jsem pred lety otevřel mitsubischi..15 let staré a dostaly za to 30 tis.. Jo mikrospánek :-S Také jsem odjel a mel jsem jen hezky promackle dveře a on hnuty předek cca o 10 cm :-)

Reklama

kubeSRi

Příspěvek od kubeSRi » 26 úno 2012, 12:36

Mrkni jak sem dopadl ja ty octavky ridi dementi :roll: ..
toto muře byt horší uvidíš co skryté vady...určitě bych po takové šlupce vyměnil rozvody pumpu..navíc bych se fakt bál o řj chlazení ,,,vozidlo atd.ti uhradí pojišt'ovna záleží na nehodovce,já sem měl taky totálku a chtěli mi dát 38 000 ale nehodovka to spravila nic sem nedoplácel..pojištovna viníka dala za všechny výlohy asi 60 000 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://imageshack.us/f/696/opliknasraky.jpg/
astra G 5dv: xenony,opc front,16''corsa D... momentálně bílá+černá střecha a ruzne upravy...

inside

Příspěvek od inside » 26 úno 2012, 12:42

Hmm, tak to jsem dojezdil no :cry: , kdyby mi dali 20000,- to by opravu nepokrylo (asi)

Nemá se ta cena určovat dle tržní hodnoty auta? Koukám že nejlevnější astra je za 33000,- a další astry už jsou 40-45k+ podobné výroby, a stejného obsahu
Opel Astra G - 1,7 DTi - 2000, Y17DT

maccek

Příspěvek od maccek » 26 úno 2012, 12:47

Nevim jak se určuje cena totalky,ale počkej se závěry az co ti rekne likvidátor..navic ti muze i poradit. Ale myslim ze na totalku musi byt zničena poměrne velká část vozu..

kubeSRi

Příspěvek od kubeSRi » 26 úno 2012, 12:48

hold likvidátoři jsou strašné kur*y tady je hrozny borde..koupis auto za 100 000 za týden máš nehodu co nezaviníš dostaneš 60 000 a deš do prd*le......

:cry: :cry: :cry: ..možná se to ale spraví,pokud to má nehodovka počítej s tím že použijou díly z v rakáče no ušetří ale pokud motor bude šlapat měli by to spravit .....mě ten můj naraznik normal svařili a je ok
astra G 5dv: xenony,opc front,16''corsa D... momentálně bílá+černá střecha a ruzne upravy...

Defender
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Defender » 26 úno 2012, 12:54

A hlavně pozor na tvrzení o amortizaci !!!!! Nedávno to bylo v TV že pokud není nehoda z tvé viny, tak nemají odečítat amortizaci z žádného dílu, už kvůli tomu bylo prý hodně stížností na pojišťovny a snad i soudních sporů, které ze 100% vyhráli majitelé vozů. Zkus to někde dohledat z nezávyslích zdrojů co nemají nic společného s pojišťovnami 8)
Mobil : 602318645

maccek

Příspěvek od maccek » 26 úno 2012, 12:59

Urcite bych to ale nenechal opravit u nehodovky jak píše Kuba.. Nechas tam spoutu peněz navic.. Je to takhle.. Bud si to Nechas opravit v nejaké oprávně a dostaneš proplacene jen to co je na fakture. Dalsi možnost je rozpočet.. To ti spočítají škodu dle ceny náhradních dílů a práce,pošlou ti penize..ja je mel do týdne..a pak si s tim muzes delat co chces.. Ty náhradní díly seženes docela levne. Me dvoje dveře staly cca 2500 ve stejné barve a vyměnil jsem si to sam.. Takze mi do kapsy slo 17000 a to potesi ne? ;-)

hant

Příspěvek od hant » 26 úno 2012, 13:44

no asi tak jak píše Maccek. Necháš si to proplatit a opravíš svépomocí. Při sepisování na pojišťovně se tě na to zeptají jak to chceš. A co jim nahlásíš tak pak budou podle toho postupovat.
OPEL ZAFIRA 1.8 16v 85kw - rok 2000 X18XE1

https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira

Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní

prma

Příspěvek od prma » 26 úno 2012, 14:12

[quote="kubesmaurer"]Mrkni jak sem dopadl ja ty octavky ridi dementi :roll: ..

Pěkně mě štvete s těma hospodskejma kecama,že Octavky říděj dementi.Škodovek je prostě v Čechách nejvíc a proto také nejvíc bouraj.Sám jezdím služební octávií a jako dement si rozhodně nepřipadám.
Co se týká zrušení hlavních a zavedení přednosti z prava za každou cenu je specifikem západní části Prahy,ale je to proti přirozenosti a sázet na to je naivita,protože minimálně polovina řidičů přednost nedá :( -viz. fotografie
Dle mého názoru je chyba v označení,či spíše v neoznačení silnic dle přirozenosti a naopak násilného vymáhání přednosti zprava.Samozřejmě to v praxi nefunguje :o :( .a akorát jsou zbytečny bouračky.
Astra 1,4 16V

funzoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funzoo » 26 úno 2012, 14:34

prma.. souhlasím.. v každém značce auta se najde blbec, ale specifikovat to tak, že v jedné značce jezdí de*il a v druhé super řidič je blbost..to samé jak je mnoho lidí kteří vidí náklaďák a hned automaticky to řídí blb, co neumí jezdit. no ale to už odbočuju... každopádně jsem chtěl souhlasit, že blb se nepozná podle toho co řídí, ale jak řídí...

inside - ještě že se nikomu nic nestalo a co se týče auta, snad se to vyřeší tak, že se ti auto opraví a bude zas v pohodě...

kubeSRi

Příspěvek od kubeSRi » 26 úno 2012, 14:45

zas to někdo vzal moc vážně,(jen sou to ty dnešni trendy debilek si koupi ochcavku na lizink každy vikend to lešti před sousedama aby se ukazal..trapas česka povaha zavist na jedne straně a vychloubavost na druhe),,ne mám zkušenost i s debilama v jinych autech..ale teda opel mě ještě nehorozil,neomezil :lol:
''já ti něco řeknu nezáleží jak u auta stojíš ale jak ho řídíš to si pamatuj''..
kamionaci mají zěžky život furt na cestách a člověk muže udělat chybu,je pravda že když je poblíž kamion nebo něco většího necítím se zrovna dobře....

k te nehodě pokud si opravu po takové nehodě budeš zařizovat,dělat sám dá to hodně nervu a času....nehodovky mužou byt svinstva ale zas měl sem dva měsíce auto a nemusel nic řešit..........

funzoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funzoo » 26 úno 2012, 15:38

kubo.. ono některé tvé komentáře ani jinak než vážně brát nejdou.. co se týče octávek, tak se do nich navážíš furt a nadáváš jejich řidičům do .. ani psát se mi takové výrazy nechcou...
možná pokud nechceš aby na tvé komenty někdo takhle reagoval, možná bys měl začít dělat to, co jsem ti radil již dříve.. uvažovat něž něco napíšeš a v takových případech psát jen to, co myslíš vážně...
co se týče braní aut na leasing, klidně si vem taky a nemusíš aspoň závidět.. jinak fakt nvm co se ti na tom nelíbí.. ať si každý dělá co chce, pokud je to v rámci bezpečnosti.. to samé platí o tvém autě.. tež si rob co chceš, vytýkal jsem ti jen ty věci , které z mého pohledu sou nebezpečné.. na zbytek jsem ti napsal jen svůj názor jak se mi to líbí/nelíbí ...
já si řekl že už tě komentovat nebudu, ale nevím proč, vždycky se nechám nějak vyprovokovat.. máš na to talent... :roll:

a už dost ot.. pokud mi chceš na to něco napsat, napiš sz ať furt nespamujem témeta...

boulder

Příspěvek od boulder » 26 úno 2012, 16:38

No já jen k tomu placení pojišťovny. Totální cena je vždycky tak nějak průměr toho co si sám najdeš na netu. Ale podle nových pravidel pojišťoven ti zaplatí určitě víc než 20tis. Jenže se to vypočítává z ceny vozu mínus cena dílů na autě nepoškozených. Varianta kdy dostaneš jen třeba 15tis je pokud trváš na tom, že si auto necháš. Protože pojišťovna dá vrak do aukce a podle toho za co ji někdo vydraží (normální smrtelník dražit nemůže) určují výplatu. Ty se musíš pak rozhodnout jestli chceš auto a běžně málo peněz, nebo jim to necháš a dostaneš celou částku. Někdy je lepší si vrak nechat a prodat jej sám, no zpravidla vždycky. Doporučil bych odpojit táhlo řazení plus nějaké relé k jednotce abys vytvoři fiktivně co největší škodu. Tobě to do totálky spadne tak jak tak a opravovat to,podle fotek nemá cenu. Bude tě to stát víc než dostanš od pojišťovny a pořád budeš mít bouranou potvoru..

Petras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petras » 26 úno 2012, 16:41

Likvidátoři jdou na net kouknou za kolik by sehnali obdobný auto za nejmíň peněz a podle toho ti daj cenu. Ale už je nezajímá že ty si měl auto ve 100% stavu a to co našli na netu je zralý na rozebrání. Aspoň tak jsem to slyšel.
Opel Meriva A 1,4 16v Twinport
ex autíčko: Mazlik = Opel Astra G Caravan 1,8 16v Comfort

inside

Příspěvek od inside » 26 úno 2012, 16:51

To jsem přesně nechtěl slyšet :cry: :cry: :cry: , nevím co k tomu dodat no .. já jako student jsem dojezdil a nejhorší je, že nemám absolutně žádnou vinu...celou dobu jsem jezdil předpisově .. bez jediného přestupku či podobně.. naproti mě viník, kterej ma hav.poj. a je v pohodě. Holt je to nespravedlivé
Opel Astra G - 1,7 DTi - 2000, Y17DT

Odpovědět