Startér
Re: Startér
špatné uzemnění- zatuhlý startér
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
- Reklama
Může mít s tím uzemněním souvislost to, že dostanu od dveří řidiče snad pokaždý pěknou pecku? Kde se zaměřit na to uzemnění?
Astra G 1.7 DTI, 2003
- vasekpetr1
Spermin chtěl napsat špatné ukostření. Uklepaný dracoun mezi motorem a kastlí (a baterkou) má za následek, že startovací proud si hledá cestu přes ložiska a silentbloky a ty tvoří přechodový odpor, který snižuje účinnost starteru a ty máš pocit, že starter netočí, jak by měl. O zatuhlém tuku v ložiscích starteru netřeba v těchto "teplotách" hovořit - je jasné, že to má podstatný vliv na rozběh seriového motoru (starteru).
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Tady bych neotálel a startér vytáhl z auta. Tohle vypadá na mechanickou záležitost výsuvu pastorku. Zkontroluj to včas, aby ti to neomlátilo zuby věnce setrvačníku.radek_ píše: Starter ..... potom zacne delat priserny zvuky- jako bych chtel startovat i kdyz uz je motor nastartovanej.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Tak já dnes jel z Olomouce pak na skok domů a pak do Sika a OBI v Zábřehu v OV vylezu z Obi nasednu otočím klíčem kontrolky naběhly zažhavilo ty co mají pohasnout pohasly a při pokusu o start nic jen zlověstné ticho, žádné pohasnutí kontrolek - tak první myšlenka - startér - takhle stejně se to zachovalo téměř přesně před dvěma lety kdy jsem nechal startér zrepasovat. Tak jsem zavolal známému a zkusili jsme to opatrně na trojku roztáhnout a chytlo to okamžitě pak jsem ještě za jízdy (vím že se to nemá ale mi to nedalo) jsem cca při 90km/h motor vypnul, na neutrál zkusil klíčem nastartovat a nic, po zařazení pětky to chytlo okamžitě. Dojel jem domů - vypnul motor a jen tak to ještě zkusil a ono to nastartovalo a pak ještě o hodinu později to chytlo opět, čím to může být předpokládám, že asi opravdu stratérem, ale nevím proč to nešlo a pak zase jo.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
starter je zanešený nečistotamí, vyčistit a promazat, ale s rozumem-
mráz a šmir nejdou dohromady, taky nůžou být znečištěné silové kontakty ve starteru,
mráz a šmir nejdou dohromady, taky nůžou být znečištěné silové kontakty ve starteru,
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
nyní Civic
nyní Civic
Dnes start v pohodě ale uvidím co dále, jak to bude možné tak to někam na vyčištění dám. Sám ho ani nevytáhnu natož abych ho rozebral
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
Rozebrat je vpohodě ale vytáhnout je úžasný už ho vytahuju od min zimy a ještě sem se nato neodvážil.
Opel Astra G 1.6 16V 74kw Caravan Stříbrná 156.000Km, Diagnostika OP-COM
Škoda Felicie 1.6 60kw MPI Modrá Diagnostika VAG-COM
Škoda Felicie 1.6 60kw MPI Modrá Diagnostika VAG-COM
Tak včera to udělalo opět - zakletý Zábřeh tentokrát u Sika. Sobota, neděle a pondělí až do odpoledne to bylo v poho. Tři chlapi mě na trojku roztlačili - chytlo to hned, ale po příjezdu domů tentokrát už přes klíčky ani ťuk. Všiml jsem si - ale možná je to normální a při startu to nevnímám - když sepnu klíček do polohy startování tak se po dobu co to držím vypne ventilátor a taky se zhasne kontrolka klimy a klapky vnitřní ventilace pokud jsou zapnuté, neví někdo jestli je to opravu normální? Jinak jsem se už domluvil s mekanikem co má vyhřívanou halu a rampu - tomu se to bude určitě vytahovat líp než mi před panelákem.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
- vasekpetr1
Odpojení nedůležitých spotřebičů při startu je normální a vyplývá ze zapojení spínací skříňky. Při normálním startu si toho ani nevšimneš.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
to nerob lebo budes mat vacsie problemy ako len starterZralok píše:Tři chlapi mě na trojku roztlačili
- vasekpetr1
Mně bylo vysvětleno, že se roztahování nedoporučuje, pokud mu to nechytne ani po delší době - nespálený benzín se dostává do katalyzátoru a tam nadělá dílo zkázy (čili auto na starter točí a točí, ale nachytá, a pak někdo dostane sqělý nápad auto roztáhnout). Pokud je problém v startéru a auto mu to chytá na pár metrech, tak se není čeho bát.Lake292 píše:to nerob lebo budes mat vacsie problemy ako len starter
Já taky vím že se to nedoporučuje, ale prostě když jsem věděl že to chytá na brnk tak jsem to udělal. Kdybych nevěděl že je to jen startérem tak neroztahuji. Bohužel budu muset ještě jednou, teď odpoledne když to povezu k tomu mechanikovi.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
Tak auto je u mekanika roztáhla mne mladá paní s Fkovou Astrou v kombíku opět to chytlo hned a hádejte co se nestalo. Přijedu k mechošovi zhasnu, jen tak zkusím startnout a ono to chytlo. Mechanik říkal že to zkoukne a dá vědět.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
Dneska by to mělo být hotové údajně bylo zoxidované vinutí a ještě něco bylo potřeba vyměnit, víc budu vědět až budu přebírat auto.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu