biopalivo Ethanol E85
- genius0011
- Kontaktovat uživatele:
Re: biopalivo Ethanol E85
tak dneska jsem to taky poprvý nalil do astry v poměru 1:1 tak sem zvědav co se bude dít
teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Motor se snad maže olejem ne? Pokud de o ventily, sedla, tak Opel má snad kvalitní. Já už jezdím na "suchý" LPG a zatim si motor nestěžoval. Ten Etanol taky zkusím. Zatim jen tak "lehce" 2N:1E a uvidíme. Sice většinou jedu na plyn, ale občas přepnu na benál. A za studena, kdy to žere jak prase, to jede stejně na benál.rychlyradim píše:
Myslím že mýchat se to může, ale musí se tam přidávat aditivum aby se to mazalo..a to zas něco stojí..
Jinak když to vemem do extrému tak v TP Ečko zapsaný sice nemám, ale dnes už i v Naturalu jsou tyhle "Éčka" taky a moje auto z roku 2003 na to taky nejni konstruovaný. Takže bych nesměl tankovat ani Natur95produkt.
Co teď? Jezdit jen na plyn? Nebo udělat další přestavbu?
Podle mě logicky je to peachovina udělovat pokuty za to, že to míchám. Ale logiku v tomhle státě nehledej.
Astra G, 5dv, 2003, Z16XE, šedostříbrnej miláček, LPG Elpigaz sekvenční stříkačka
- Rabbit_Z22SE
- Kontaktovat uživatele:
Tak sem to dneska taky zkusil. Měl sem něco přes půlku nádrže takže poměr něco málo přes 2:1 (N95:E85). Prozačátek opatrně a budu přidávat. Jel sem jen asi 1km od pumpy domů a motor byl lehce zahřátej po cestě z práce. Žádnou změnu sem nepozoroval.
Jen pro info:
Kar Oil
Zápská 1855, Brandýs nad Labem
E85: 25.50
Jen pro info:
Kar Oil
Zápská 1855, Brandýs nad Labem
E85: 25.50
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak zatim nic zajímavýho nepozoruju. V nádrži mám směs 2N:1E. Řekl bych, že to jede furt stejně. I když přepínám benzín-plyn, tak kromě jemného cuknutí to jede vpodstatě stejně. Ještě zkusím změnit poměr na 1N:2E. Ale i tak si myslim, že se žádný zázrak konat nebude.
Můj názor je ten, že pokud člověk čepuje kvalitní palivo, ne nějaké sračky a má dobrý, nezakarbonovaný motor, tak nejspíš téměř žádný rozdíl nepozná. Ale občas Ečko vemu. Je levnější a doporučuje se to i na zimu kvůli vodě.
Můj názor je ten, že pokud člověk čepuje kvalitní palivo, ne nějaké sračky a má dobrý, nezakarbonovaný motor, tak nejspíš téměř žádný rozdíl nepozná. Ale občas Ečko vemu. Je levnější a doporučuje se to i na zimu kvůli vodě.
Astra G, 5dv, 2003, Z16XE, šedostříbrnej miláček, LPG Elpigaz sekvenční stříkačka
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
to je krasny že je levněší ale zvedne se ti spotřeba takže tě to vyjde na stejne peníze.
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
-
- Kontaktovat uživatele:
Jde o to, o kolik. Zatím se mi spotřeba na N/E zvedla o 0,2-0,3 litru, což nejni moc. Kdyby se na čistý Ečko zvedla o půl litru tak by to šlo. Ale čistý Ečko tam dávat nebudu.
ani prd, vždycky když je na pumpě možnost brát E85 beru 1:1 s benzinem. Spotřeba je naprosto stejná. Ono totiž záleží jak moc autu dupeš na krk. Natural má 95 oktanu, ethanol +- 105, takže průměr dává nějakých 100 oktanů a to je na jízdě už znát. Jezdím několikrát týdně po D1 a spotřeba 6,5 l jezdím okolo 120 km/h.Fritol píše:to je krasny že je levněší ale zvedne se ti spotřeba takže tě to vyjde na stejne peníze.
Taky jsem přišel na to, že né všechny E85 jsou stejně kvalitní. Například nedoporučuji pumpu Unicorn. Jinak dneska když máte dát za litr benzinu 36 korun a půjde to ještě nahoru, tak po smíchání s E85 1:1 se dostáváte na nějakých 32,- a v Onu dokonce na 30,- za litr, na plný nádrži je to potom dost znát. Liju to tam už 25 000 km, auto někdy stojí i 14 dní, nikdy jsem neměl problém jak s autem tak se spotřebou.
Opel Astra g x16xel caravan
ex: Peugeot 309 1,3 green line, R.I.P. - rusted in peace
Mně se teda spotřeba vždycky zvedla, minimálně o 1 l/100km při poměru 1:1, a auto bylo línější. Nicméně i na čistý N95 jezdím teď cca za 9l/100km, při mých krátkých cestách 2x4km denně i za víc, ale to není problém benzínu
jasně, to se motor pomalu ani nezahřeje na provozní teplotu. Na krátký vzdálenosti to míchat asi nemá smysl. Já jezdím hlavně dálky a tam už je to dost znát.
- genius0011
- Kontaktovat uživatele:
už sem vyléčen spotřeba o 3 litry vyšší na krátký vzdálenosti taže na ho...
teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Já bych taků srajdu do auta nenalil! prej to rozežírá gumový hadice? No nevím. To raději zainvestuju fakt do plynu.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Zatím jsem líný to tady pročíst, ale co mám začátek, tak se omýlá jen jedno a to samý.
Od středy mám pěkného brouka v hlavě:
další řídící jednotka - pro jednovstřik 6000, pro více vstřik 7000,
1, najetí 20000km/ročně - je to zpět za 5-6měsíců.
2, a dny jsem měl půjčenou fabii 1,4 a papá 100% E85 - starty, jízda naprosto v pohodě.
3, nepotvrzené, ale žere to poškozené gumové hadičky.
4, díky suchému ethanolu může odjít podávací čerpadlo.
zkoušel někdo 100%ethanolu v osmiventilu? mohl by se mi ozvat na SZ?
Od středy mám pěkného brouka v hlavě:
další řídící jednotka - pro jednovstřik 6000, pro více vstřik 7000,
1, najetí 20000km/ročně - je to zpět za 5-6měsíců.
2, a dny jsem měl půjčenou fabii 1,4 a papá 100% E85 - starty, jízda naprosto v pohodě.
3, nepotvrzené, ale žere to poškozené gumové hadičky.
4, díky suchému ethanolu může odjít podávací čerpadlo.
zkoušel někdo 100%ethanolu v osmiventilu? mohl by se mi ozvat na SZ?
Astra von Barča 1,6 8ventilů-X16SZR
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..
Můj postřeh je že, motor po ujetí X km v městském provozu netrpí, ALE pro krátké trasy je to opravdu o ničem. Jezdil jsem na to dost dlouho (dle dohledat podle tohoto vlákna) a byl jsem spokojenej, opravdu jsem zaznamenal vyšší výkon/krouťák ať někdo věří či ne, ale je pravda že spotřeba šla (ale asi jen o 1L) nahoru, nicméně i teď kdy tankuju Benzinu v zimním období jsem na průměru 9,3 , ale je to holt už starší vůz NO
Takže můj závěr a doporučení pro ostatní, na delší trasy 100 km + okamžitě natankovat 1:1 a jste v pohodě, jen si musíte spočítat kolik toho projedete na tuto trasu, ale coby pro městský provoz je 0 od 0ly pojde, samozřejmě se bavíme o provozu ve vnitřní Praze a jiných velkých městech, a né o delších trasách na 5tku na spojkách a magistrálách
Takže můj závěr a doporučení pro ostatní, na delší trasy 100 km + okamžitě natankovat 1:1 a jste v pohodě, jen si musíte spočítat kolik toho projedete na tuto trasu, ale coby pro městský provoz je 0 od 0ly pojde, samozřejmě se bavíme o provozu ve vnitřní Praze a jiných velkých městech, a né o delších trasách na 5tku na spojkách a magistrálách
Mobil : 602318645
hlavně že si dobrý pokusný králík...no pročetl sem to celé a jdu do toho jenže pokud jde opravdu o spotřebu a ušetření ..pokud se povede budu mít brzo pokusné auto,zadarmo takže si chci vyhrát..
možnosti
-koupě malého auta s né moc mega výkonem,musí být jednoduchý motor
malé úzké kola a pneu s nízkým valivým odporem
auto bby mělo vážit co nejmín' (a pokud zvážím většinou jezdí člověk v autě sám-vyhození zadních sedaček,zrušení rezervy (bud' anebo¨),,,,,,co nejhladší karoserie(silikonem zahladit spáry),atd...
no na astře to každopadně taky zkusím ale opravdu ušetřit chce to vyřešit o moc víc věcí než jen tankovat e85 a pak složitě propočítavat ...co zkusit ušetřit na povinnem?..vykašlat se na upravy?..jezdit víc na kole,chodit, běhat zlepšit si zdraví...šetřit i doma,vypnout pc,tv místo kotle krb .....když byste chtěli opravdu šetřit je toho moc když člověk nevyhodí penež za nesmysly co stejně k životu nepotřebuje ale třeba rád jezdí tak po vypuštění různých věcí vám zbyde peněz že i litr benálu za 40kč nebude tak moc...ale stejně živit ty ku*vy nejradši jezdit na vodííííííííííík
možnosti
-koupě malého auta s né moc mega výkonem,musí být jednoduchý motor
malé úzké kola a pneu s nízkým valivým odporem
auto bby mělo vážit co nejmín' (a pokud zvážím většinou jezdí člověk v autě sám-vyhození zadních sedaček,zrušení rezervy (bud' anebo¨),,,,,,co nejhladší karoserie(silikonem zahladit spáry),atd...
no na astře to každopadně taky zkusím ale opravdu ušetřit chce to vyřešit o moc víc věcí než jen tankovat e85 a pak složitě propočítavat ...co zkusit ušetřit na povinnem?..vykašlat se na upravy?..jezdit víc na kole,chodit, běhat zlepšit si zdraví...šetřit i doma,vypnout pc,tv místo kotle krb .....když byste chtěli opravdu šetřit je toho moc když člověk nevyhodí penež za nesmysly co stejně k životu nepotřebuje ale třeba rád jezdí tak po vypuštění různých věcí vám zbyde peněz že i litr benálu za 40kč nebude tak moc...ale stejně živit ty ku*vy nejradši jezdit na vodííííííííííík
astra G 5dv: xenony,opc front,16''corsa D... momentálně bílá+černá střecha a ruzne upravy...
minulý týden se mi dostalo, na jedné benzínce na vysočině, zajímavé informace. Šel jsem nahlásit k pokladně, že budu míchat a baba za kasou se začala chlubit, že mají zimní ethanol. Tak jsem vyvalil oči a nakonec radši sáhl jen na zelenou hubici a na modrou se vyprd.
Pokud vim, tak se do E85 míchá 15% naturalu, zbytek ethanol. Co ale míchají do zimního E85 se bojím pomyslet. Setkal jste se s tím taky někdo?
Pokud vim, tak se do E85 míchá 15% naturalu, zbytek ethanol. Co ale míchají do zimního E85 se bojím pomyslet. Setkal jste se s tím taky někdo?