Stropní osvětlení - nejde při otevřených dveřích
Stropní osvětlení - nejde při otevřených dveřích
Zdravím.Pánové jak to tady pročítám tak smekám jak se v těch autech vyznáte.Potřeboval bych poradit.Mám ASTRU G 1998.
Po otevření předních dveří se nerozsvítí stropní osvětlení-žárovka je OK,při otevření zadních dveří se rozsvítí osvětlení vzadu.Kde mám prosím hledat závadu.
Dík za radu nebo nějaký odkaz či označené schéma obvodu.
Po otevření předních dveří se nerozsvítí stropní osvětlení-žárovka je OK,při otevření zadních dveří se rozsvítí osvětlení vzadu.Kde mám prosím hledat závadu.
Dík za radu nebo nějaký odkaz či označené schéma obvodu.
- Reklama
Re: STROPNÍ OSVĚTLENÍ
nemáš vadnej spínač ve dveřích?? vymontuj ho a zkontroluj jestli je připojenej a jestli funguje.
OPEL ZAFIRA 1.8 16v 85kw - rok 2000 X18XE1
https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira
Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní
https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira
Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Při zapnutí spínačem světel to normálně svítí? Pokud by byl špatný spínač ve dveřích, nemuselo by taky pípat otevření dveří při zapnutých světlech anebo klíčku v zapalování.
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
- vasekpetr1
Vše nahrává ke kontrole koncáku na futru dveří u řidiče. Jsou tam dva na sobě a otevřené dveře přizemňují kontakty. Pokud budou v pořádku, tak potom kabeláž, multitimer.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Pípání při otevřených dveřích funguje možná že s tím má souvislost že u předních dveří spolujezdce nejde cenrál.
A ještě něco.Když otevřu přední dveře tak se rozsvítí zadní osvětlení. a to přední ne tak by to mohlo bejt jen v kabelech ne?
Jo a preventivně jsem se podíval do pátejch dveří na ty kabely a co jsem tam viděl nebylo překvapení.Izolace u černého a hnědého poškozená až na holé dráty tak jsem to zaizoloval.
Jo a preventivně jsem se podíval do pátejch dveří na ty kabely a co jsem tam viděl nebylo překvapení.Izolace u černého a hnědého poškozená až na holé dráty tak jsem to zaizoloval.
- vasekpetr1
Zkontroluj ty koncáky ve dveřích řidiče, pak se pohneme dál. Stropní svítilna je ovládaná multitimerem, který čeká na povel od druhého kontaktu v koncáku. Viz schéma od Romanak. Pokud by byl koncák v pořádku (spolehlivě spíná kostru - to můžeš nasimulovat), tak se obávám, že to čím dál, tím víc napovídá k problému v multitimeru nebo v kabeláži. Porovnej i barvu vodičů, že si s tím někdo před tebou nehrál.
Pro upřesnění:
S38.1 - dveřní kontakt pro multitimer (rozsvítí se čtecí lampička a zůstává svítit i po zavření)
S38.2 - dveřní kontakt pro zadní svítilny
S39, S40, S41 - koncáky ostatních dveří.
E16 - čtecí lampička
E26, E29, E30 - lampičky nad ostatními dveřmi.
Pro upřesnění:
S38.1 - dveřní kontakt pro multitimer (rozsvítí se čtecí lampička a zůstává svítit i po zavření)
S38.2 - dveřní kontakt pro zadní svítilny
S39, S40, S41 - koncáky ostatních dveří.
E16 - čtecí lampička
E26, E29, E30 - lampičky nad ostatními dveřmi.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,