nefungují mlhovky, osvětlení spz, osvětlení palubovky- POKEC
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
Re: nefungují mlhovky, osvětlení spz, osvětlení palubovky- P
tak jsem zkontroloval všechny pojistky..a nic prostě..... přesunul, povymněnoval...a vesele to nesvítí dále..
Jen si to zopakujem.....nesvítí mně pouze přední potkávací světla...jináč vše svítí funguje troubí stírá...vytápí....palubovka svítí! relé pro denní svícení nemám!!! omyl mlhovky svítí!všechny! jdu ještě vyměnit žárovky
Jen si to zopakujem.....nesvítí mně pouze přední potkávací světla...jináč vše svítí funguje troubí stírá...vytápí....palubovka svítí! relé pro denní svícení nemám!!! omyl mlhovky svítí!všechny! jdu ještě vyměnit žárovky
- Reklama
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
tak polovic záhady vyřešeno...obě přední žárovky byly prasknuté.... stávalo se mně že mně prskla jedna a o týden druhá..ale že by odešly zároveň, to mně trochu děsí.........průchodka pátých dveří OK! světýlko SPZ nezaoxidované..je OK! říkal jsem si že by přebíjel altík...ten má před startem 12.7 po nastartování 14.7 a klesne po chvíli a kolísá mezi 14.6-14.5V......hmmmmm
žárovky tam jsou nové cca 2měsíce...zakoupeny v autokelly v akci za 49,- Kč kus...... (údajná sleva z 99,- Kč)
žárovky tam jsou nové cca 2měsíce...zakoupeny v autokelly v akci za 49,- Kč kus...... (údajná sleva z 99,- Kč)
Radime jestli to nebude v tý slevě
Mobil : 602318645
-
- Kontaktovat uživatele:
Občas se to stane, jednou už jsem taky řešil záhadu a asi bych nikdy nevěřil, že prasknou obě žárovky najednou, ale stává se....
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
no tak to jsem z části klidný když ted vím, že se to občas stává.....ale stát se mně tohle na dovolené...tak se asi zblázním.... teď pokaždé když zapínám světla tak se hned běžím dívat jestli svítím....
- Danosss
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím pěkné téma ale mám podobný problém nesvití mi mlhovky a SPZ a středovy panel svíti občas jedna pulka problikne takže si myslím že bude chyba v žárovce třeba. při otevření dveří a zapnutí světel mi nic netroubí a dení svícení nemám. jde mi tedy asi pouze o mlhovky zadní a SPZ, pojistky jsme vyměnil teď všechny ale nepomohlo nic nic neprasklo nic se nestalo. vyměnil jsem světlo u SPZ a taky nic ale je pravda že ta kastlička na to světlo je pěkně zaoxidovaná a hnusná ještě překontroluji odpoledne jestli do toho jde proud skrze kabely. kabely vypadaly i docela solidní jen ten konektor a ta kastle byla hnusná. světlo mlhovek jsem nevyměňoval ale raději je vyměnim :) tak někdo ještě nějakou radu čím by to mohlo být? jak píšete zeleno-šedý vodič a pin bla bla bla:D tak v tom se nevyznám:D takže tohle asi já hold zkontrolovat nedokážu
Astra G hatchback, 1999, 1.8, 85 KW, stříbrná metla
- Danosss
- Kontaktovat uživatele:
tak SPZ vyřešeno. bylo to tak zasviněné že to nesvítilo ale proud do toho teče:) takže jsem to vyřešil že místo žárovky jsem tam pichnul bílé diody a svítí takže už vyřešit jen mlhovky a světlo od zpátečky:) možná vážně jen prasklé žárovky:(:) uvidíme rozeberu to
- Danosss
- Kontaktovat uživatele:
dnes jsem se chtěl vrhnout na mlhovku nevěděl jsem v čem to může být tak jsem si jel koupit žarovku:D sednu do auta a jen tak z nudy zkusim mlhovky:D a tralala kontrolka se mi rozsvitila:D vylezu z auta a svitila i mlhovka:D takže problem byl v tom že mi nefungovalo osvětlení SPZ:D:)
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Cus 3dny po STK (ze kterého jsem málem neodjel odešla baterka - opat můj problém s náhlou ztrátou proudu?? ) A večer sednu do auta a... nejdou mlhovky-všechny, nejde komplet osvětlení budíků,topení, zapalovače!!
Vše ostatní funguje tak jak má, osvětlení venkovní i vnitřní, světla všechny OK. Pojistky všechny OK. Dočetl jsem to tady do 8 pak mě přešla trpělivost páč je to plný zbytečnýho tlachání a problém jsem vyřešený zdně nenašel. Poradíte co a jak? Nevím ale zdá se mi jako by při zapnutí světel jsem slyšel spadnout nějakej jakoby plíšek z prostoru pod palubovkou??? Ale nejsem si tím tak úplně jistý.
Ještě zkusím oddělat relé denního svícení..
Vše ostatní funguje tak jak má, osvětlení venkovní i vnitřní, světla všechny OK. Pojistky všechny OK. Dočetl jsem to tady do 8 pak mě přešla trpělivost páč je to plný zbytečnýho tlachání a problém jsem vyřešený zdně nenašel. Poradíte co a jak? Nevím ale zdá se mi jako by při zapnutí světel jsem slyšel spadnout nějakej jakoby plíšek z prostoru pod palubovkou??? Ale nejsem si tím tak úplně jistý.
Ještě zkusím oddělat relé denního svícení..
Naposledy upravil(a) Marťasek dne 12 led 2013, 12:25, celkem upraveno 1 x.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
- vasekpetr1
Martasku ty máš tu svoji žirafu nějak zakletou! Nicméně při pohledu do schemat mě napadá, že:
1) přední mlhovky jsou krmeny z pojistky F2.12
2) zadní mlhovky jsou krmeny z pojistky F2.16
3) osvětlení přístrojovky a zapalovače z F2.22
Buď problém v propojení těchto pojistek v pojistkovce nebo do toho kecá i multitimer.
1) přední mlhovky jsou krmeny z pojistky F2.12
2) zadní mlhovky jsou krmeny z pojistky F2.16
3) osvětlení přístrojovky a zapalovače z F2.22
Buď problém v propojení těchto pojistek v pojistkovce nebo do toho kecá i multitimer.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Jo díky, ještě jednou projedu pořádně pojistky - povyměňuju je raději za nové. Jak sem teď měl tel s Defem. tak to vypadá na pojistku na 18 pozici. Juknu na ní ještě jednou.
Jinak jsem zjistil, že do toho nejde ani osvětlení SPZ a dokonce ani nepípají rozsvícený světla při otevřených dveří řidiče...
No du dolů - jen co uvařím
Hergot něja se o začíná kazit...
Jinak jsem zjistil, že do toho nejde ani osvětlení SPZ a dokonce ani nepípají rozsvícený světla při otevřených dveří řidiče...
No du dolů - jen co uvařím
Hergot něja se o začíná kazit...
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
- vasekpetr1
A co klakson F2.10?
Centrální zamykání F2.11?
Stěrače F2?
Funguje to všechno?
Osvětlení SPZ a multitimer je také krmený z F2.18, nadřazená je F2 (60A) v motoru.
Akorát mě štve, že toto téma problému řešíš v pokecu, kde to časem nikdo hledat nebude. Ale tvůj stroj je svým způsobem vyjímečný, tak proč ne?
Centrální zamykání F2.11?
Stěrače F2?
Funguje to všechno?
Osvětlení SPZ a multitimer je také krmený z F2.18, nadřazená je F2 (60A) v motoru.
Akorát mě štve, že toto téma problému řešíš v pokecu, kde to časem nikdo hledat nebude. Ale tvůj stroj je svým způsobem vyjímečný, tak proč ne?
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Cuss.
Proč? V pokecu to neřeším?
Jinak byla prdlá pojistka č 18. 7,5A hnědá - fakt to bylo prdlí tak u té patice že to vidět nebylo. každopádně mlhovky,osvětlení spz funuje! Ale: nejde stále osvětlení přístrojů. ¨¨
Mám ale podezření na problém v diodách. Osvětlení palubní desky mám totiž přes diody a ty když dám plnou intenzitu a zapnu světla teď tlumeně blikají... tak že co s tím bude nevím ale to už budu muset rozebrat palubní desku.
Díky moc Defovi za typ na tu pojistku!!!!
Proč? V pokecu to neřeším?
Jinak byla prdlá pojistka č 18. 7,5A hnědá - fakt to bylo prdlí tak u té patice že to vidět nebylo. každopádně mlhovky,osvětlení spz funuje! Ale: nejde stále osvětlení přístrojů. ¨¨
Mám ale podezření na problém v diodách. Osvětlení palubní desky mám totiž přes diody a ty když dám plnou intenzitu a zapnu světla teď tlumeně blikají... tak že co s tím bude nevím ale to už budu muset rozebrat palubní desku.
Díky moc Defovi za typ na tu pojistku!!!!
- vasekpetr1
Aspoň že něco funguje . Ale jde o to, proč prdla. Jinak osvětlení palubky jde přes mulťák v pojistkovce! Můžeš zkontrolovat dostatečné zasunutí do konektoru. Ale při vypnutých spotřebičích (nejlépe odpojená baterka)! Pokud by byl povysunutý, mohl bys propojit něco do sebe a naděláš víc škody než užitku.
To poblikávání těch ledek - nemůžeš mít někde skříplý kablík pro napájení ledek proti kostře? Nezasouvals kostku ovládání světel, co středový panel nebo přístrojovka?
A já se tak snažil ti poradit, a zas to slízl Def .
To poblikávání těch ledek - nemůžeš mít někde skříplý kablík pro napájení ledek proti kostře? Nezasouvals kostku ovládání světel, co středový panel nebo přístrojovka?
A já se tak snažil ti poradit, a zas to slízl Def .
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Díky za radu.
Vše jsem již měl vytažené a překontrolované a nic. mulťák taky. Celý panel s pojistkami venku. Nepomohlo. každopádně je zajímavý že, pokud světla nechám vypnuté a zapnou se po nastartování pomocí aut.relé denního svícení které mám v orig patici tak svítí pouze displej rádia a displej km. a v pohodě. Pokud ale přepnu světla na svícení, aby se rozsvítilo podsvícení přístrojů tak displeje začnou rychle blikat a jako by neměly napětí a jas se sníží - na změnu podsvitu na ovladači světel reagují.
Myslím si, že problém bude někde v palubovce v diodách.
vasekpetr1 tvá pomoc jako kápa přes eletriku je snad už tady brána jako "povinnost" Ale samozřejmě díky i tobě za rady
Vše jsem již měl vytažené a překontrolované a nic. mulťák taky. Celý panel s pojistkami venku. Nepomohlo. každopádně je zajímavý že, pokud světla nechám vypnuté a zapnou se po nastartování pomocí aut.relé denního svícení které mám v orig patici tak svítí pouze displej rádia a displej km. a v pohodě. Pokud ale přepnu světla na svícení, aby se rozsvítilo podsvícení přístrojů tak displeje začnou rychle blikat a jako by neměly napětí a jas se sníží - na změnu podsvitu na ovladači světel reagují.
Myslím si, že problém bude někde v palubovce v diodách.
vasekpetr1 tvá pomoc jako kápa přes eletriku je snad už tady brána jako "povinnost" Ale samozřejmě díky i tobě za rady