Ahojte chalani,
motor X16XEL
co sa mi stalo: mal som malicko benzinu, natankoval som v petrzalke na slovnaftke za 10 ecok. Auto sa zacalo divne chovat.
A teraz symptomy:
Ked je studeny motor nic sa nedeje, ked sa trosku ohreje, pri pridavani medzi 2000-3500 otacok mi zacne auto jazdit akoby na 3 valce. SYmptom sa objavuje aj pri jazde do kopca, akonahle ma auto prekonat vacsiu zataz, zacne vynechavat niektory valec a dymi.
Voda sa nestraca ani olej som nevidel v nadrzke. Mam podozrenie ze by trebalo asi skusit najprv vymenit sviecky.
Nestalo sa nieco podobne Vam alebo neviete poradit este s niecim?
zly benzin ci ina chyba?
zly benzin ci ina chyba?
1.6 16V 74KW HB 5dv.
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: zly benzin ci ina chyba?
Mno nez bych do toho zacal vrtat zkusil bych nabrat jiny benzin. Tzn vybrat nadrz do minima (jizdou) a pote nabrat benal jidne. Hlavne tam, kde to mas overene. A pokud by to pokracovalo, mno pak nejaka laborace. Svicky, vaha vzduchu apod.
zabudol som poznamenat ze hned na to som dal v rakusku plnu nadrz na avanti. Preavda je taka ze som uplne nevyjazdil tu predchadzajucu ale odhadom tam mohlo ostat 10 litrov paliva. Momentalne som uz z tej plnej najazdil 140 km a stale sa to tak sprava.
1.6 16V 74KW HB 5dv.
Ja som mal toto minuly rok, bola voda v nadrzi....dal som velflobin a pomohlo...
Vyber aj sviecky, a aspon ich kartacom ocisti.
Vyber aj sviecky, a aspon ich kartacom ocisti.
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
to je dobry napad, vyskusam to, sviecky uz kupim nove rovno aj tak mi treba..
1.6 16V 74KW HB 5dv.
Mne sa v lete stalo dva krat to, ze po starte isiel motor len na 3 valce. Prvy krat po par sekundach, chytil aj 4. ale druhy krat ani nahodou a po rozjazde mi to vyhodilo chyby, zle spalovanie na 2. valci a nohodne nedava iskru. Pomohlo az zastavit, vypnut motor a nastartovat. V Opli mi povedali, ze je to bud zapalovacia lista alebo sviecky. Az do dnes som nemenil ani jedno, ani druhe ale vymenil som cerpacku a vobec znacku paliva. Dovtedy Shell a odvtedy OMV, Slovnaft. Viacej krat sa to nezopakovalo.
Astra II