vynechává válec
vynechává válec
Mám Opel astra 1.4 16v 66kw.Při jizdě mi vynechá válec a rozsvítí se kontrolka motoru,ale po chvilce zas klidně naskočí a zase jedu na čtyři a kontroka motoru po pár kilometrech zase zhasne.Byl jsem na diagnostice a dělá to 4 válec.Dal jsem jinou cívku starší a udělalo to znovu a zase na 4 válci.Svíčky jsem taky vyměnil.Můžete někdo poradit?Díky
- Reklama
Re: vynechává válec
aky motor?X14XE alebo Z14XE.
Moze byt aj pridierajuci sa ventil...casty problem Z14XE alebo aj vadna RJ motora....alebo vstrekovac....tie by som medzi sebou vymenil, a pozeral ci to bude robit na tom istom valci.
Moze byt aj pridierajuci sa ventil...casty problem Z14XE alebo aj vadna RJ motora....alebo vstrekovac....tie by som medzi sebou vymenil, a pozeral ci to bude robit na tom istom valci.
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
jak říka langdon.. nejdřiv bych skusil přehodit vstřiky.. pokud by to přetrvavalo skusil bych si někde pučit jednotku.. a pokud by to bylo stejne tak bych to viděl na přidírajicí ventil ale to věčinou děla za studeneho motoru za chladneho počasí. po ohřatí se to pak věčinou srovna..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
- p.somik
- Kontaktovat uživatele:
Taky by to mohla být vačka, ale raději bych šel od levnějších věcí- kabely, svíčky zapalovací lišta...
ZAFIRA 1,8i 16V 2003 Z18XE, TC,AUT.KLIMA, PC,TEMPOMAT,LPG sekvenční BRC(od 63.000km)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
Dělalo mi to na Zafiře a byla to nalomená noha u lišty.Podívej se do vnitřku ke svíci a třeba tam uvidíš opálený-ojiskřený místo.
Opel Zafira A 1.8 16V X18XE1
zdravím mám ten sám problem u astry 1.6 16V z ničeho nic se rozsvítí jede v pohodě a pak začne blikat točí jen 2500ot jede na tři válce a cuká poraďte prosim dik
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Nejspíš seti zadírají ventily ve vodítkách.Velmi častá závada.Je tu toho na foru o tom mnoho psáno.
taky mě to zlobilo ale dal sem nové svíčky filtry a olej 5w40 a motor točíííííííííííím a je klid zmizelo i klísání otáček,jen na volnoběh už není tak tichý
astra G 5dv: xenony,opc front,16''corsa D... momentálně bílá+černá střecha a ruzne upravy...
Zdravim, měl jsem ten samej problém s mojí Astrou G r.v. 2002. Vyzkoušel jsem jiné svíčky, jinou zapalovací lištu, jiný EGR ventil a dokonce jsem nechal zkontrolovat řídící jednotku a nahrát do ní poslední software, ale výsledek pořád stejný. Při ochlazení kolem 0°C to začalo ject na 3 válce atd.... Jediné, co mi zatím pomohlo bylo tankování u jiné čerpací stanice. Po půl roce v létě jsem zkusil opět natankovat u staré čerpací stanice a problém byl zase zpět. Od té doby jsem tam nebyl a auto jede suprově. Jednou jsem dokonce nemoh doskákat k čerpací stanici - řídící jednotka mi odpojila 2 válce. Po natankování 100 oktanového benzínu okamžitě začalo ject auto na všechny válce. Musí být problém ve vyhodnocování CO, protože potom automaticky odpojí řídící jednotka jeden válec a vyhodnocuje dál, jestli došlo ke zlepšení. Mám doma ještě jednu Astřičku - r.v. 1998 a u té není problém ani na jedné stanici. Tak snad vám to nějak pomůže.
Ahoj, taky mi začal vynechávat jeden válec, začalo to, když jsem jel po schodech do Brna. Mám 1.8 16V ten slabší a autem jezdím do práce 3km. Svíčky jsem měnil ale beze změny. Má najeté něco přes 220 tisíc. Co by jste mi prosím doporučili jako první?
Astra 1.8 16V Elegance X18XE1
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
nevím, ale asi jsi si odpověděl sám. Ty rány od naší skvělé dálnice mohly povolit nějaký el. spoj. překontroluj elektriku. Podívej se na lyštu v jakém je stavu. nebo i na konektory od vstřiků. No a samozřejmě zjistit kody chybMikz píše:začalo to, když jsem jel po schodech do
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
jo kabely jsem zkoušel jsetli není některý uvolněný ale na nic jsem nenarazil. Lišta to jsou tak 4 tisíce, no první se poptám po někom s diagnostikou, kdo ty kody chyb dokáže vyčíst a uvidí se..
A co zkouknout zapalovací kabely. Může být jeden načnutý a pak to blbne...
Diagnostika vyhodila závadu na vstřiku prvního válce tak jsme ho vyměnili (byl upálený) ale ukázalo se, že to byl jen důsledek. Přícina je v ŘJ motoru takže pokračování v tématu o ŘJ