Stačí osmička klíč oko . To co ti ukazoval, bude váha vzduchu, je to plastový kryt. A vypadá to jako téčko . Tam bys v podstatě neměl co čistit, a kdyby, tak zrovna tak pouze opatrně vystříkat. Ničím nešťourat!!
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
tors nemusis staci 8ka očko....a cistič na brzdy dělalo mi to to same a pomolo to. prace na 10 min....Jeste jedna dobra rada....je to blbu vzdorny aby to nezapadl ten sroub do motoru - 1. odpojit konektor, vysroubovat sroub cely cidlo vytocit k sobe a pak vytahnout....noc se nedivej do sani co tam je za humus.
Ty sací hadice, to je balík, tuším kolem 2000 jedna, možná víc , ale přesně to nevím
Přírubu sání nemusíš sundavat kvůli MAPu, ale viděl bys, do vířivých klapek ,takže bys začal plánovat čištění komplet sání .
Nicméně EGR doporučuju vyndat a vyčistit taky.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Alzafir : S těma hadičkama jsi mě překvapil .Začnu MAP senzorem, jenom si to chci ujasnit.
Sundat a vyčistit jenom tohle?Né ten kryt, jak jsi mi na něm zakroužkoval ty šrouby?
Ahoj Zafiráci, včera jsem měl tu čest natankovat ULTIMATE DIESEL u Aralu v Pirně a musím říct, že motor je opravdu tišší, akcelerace je taky lepší a při dnešním startování se motor snad jenom jednou protočil .Jen ta cena .Ale neodrazuje mě to opět za měsíc tuhle naftu natankovat.Jezdím každý měsíc nakupovat do Haidenau a ty plusy vítězej nad cenou.