Šumí radio...
Šumí radio...
Ahoj lidi.
Pořídil jsem si s přítelkyní Astru 1999 model 2000 ale potřebujeme poradit.
Jak už jste tady zmiňovali asi tisíckrát výměnu radia,tak tu už máme za sebou,ale od tý doby nám to v těch repráčkách neustále šumí a šumí.Jak když tam máme CD,tak i radio apod. A tím myslim pořád dokud radio uplně nevypneme
Nevěděl by někdo, čím to může bejt? Ještě musíme dodat redukci na anténu ISO-DIN ,ale tim vyřešim akorát lepší signál jestli se nepletu.
Díky všem za případnou radu a vaše diskuze a příspěvky jsou často velice originální
Pořídil jsem si s přítelkyní Astru 1999 model 2000 ale potřebujeme poradit.
Jak už jste tady zmiňovali asi tisíckrát výměnu radia,tak tu už máme za sebou,ale od tý doby nám to v těch repráčkách neustále šumí a šumí.Jak když tam máme CD,tak i radio apod. A tím myslim pořád dokud radio uplně nevypneme
Nevěděl by někdo, čím to může bejt? Ještě musíme dodat redukci na anténu ISO-DIN ,ale tim vyřešim akorát lepší signál jestli se nepletu.
Díky všem za případnou radu a vaše diskuze a příspěvky jsou často velice originální
Géčko hatch X18XE 16V
- Reklama
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Šumí radio...
No podle mě máš někde zkrat nebo něco špatně ukostřeno.. Projeď elektroinstalaci. Kdy to šumí? Když máš zapnutý motor,elektrospotřebiče nebo při vypnutém autě a jde jen a poze rádio/CD?
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
No popravdě jsme to dělali včera a zkoušeli jsme to jen při vypnutym motoru.Ani jsme s tim pak už nikam nejeli.
A šumělo to jak na CD/radiu/AUX i flash, takže nejspíš to ukostření.....?
Jsou tady někde obrázky jak a kam ukostřit? Nebo to jde jednoduše popsat...
A šumělo to jak na CD/radiu/AUX i flash, takže nejspíš to ukostření.....?
Jsou tady někde obrázky jak a kam ukostřit? Nebo to jde jednoduše popsat...
Géčko hatch X18XE 16V
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
spíš bych se podíval do pruchodek dveří jestli tam nemaš ukroucene kabely a ty se tam někde nedotykají..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Ale to by dělalo už před výměnou radia ne? No nevim,dnes na to mrknu a zjistim možná víc...
přece jen nejsem mekánik
přece jen nejsem mekánik
Géčko hatch X18XE 16V
Zkrat rozhodně můžeš vyloučit, to by už asi odešly koncáky. Na uzemnění to taky nesázím...Nemáš výšky vyjeté naplno? Dělají to všechny, tedy i zadní repráky?
Jaká byla ta předělávka, pasovaly konektory, nebo jsi musel něco upravovat?
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Pokud je rádio zapojené správně (což předpokládám) tak reklamovat rádio. Co to je za model?Edk píše:Ahoj lidi.
výměnu radia,tak tu už máme za sebou,ale od tý doby nám to v těch repráčkách neustále šumí a šumí.
Edk píše: Ještě musíme dodat redukci na anténu ISO-DIN ,ale tim vyřešim akorát lepší signál jestli se nepletu.
Nepleteš.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Neodešly, dnešní integrované koncáky jsou proti zkratu chráněny - i na trvalý zkrat.Alzafir píše:Zkrat rozhodně můžeš vyloučit, to by už asi odešly koncáky.
Ani já neAlzafir píše: Na uzemnění to taky nesázím...
Jo, jo, to je spousta správných otázek a další by se jistě jistě našly .Alzafir píše: Nemáš výšky vyjeté naplno? Dělají to všechny, tedy i zadní repráky?
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Tak repráčky to dělají všechny. Je tam i slyšet jak nabíhá CD a jak se točí.
Je to model LG LCF610IR a konektory euro na elektriku pasovaly ty dva, třetí (asi to ovládání volantem) nám tam visí naprázdno.
A ten anténovej neseděl, tak jsme dnes koupili ISO-DIN redukci a sedí to o něco líp,ale beztak to není pevný
Tak to je mi věc. Ani to nenaladilo nic navíc než předtim,když jsem to tam strčil jen tak a přilepil izolepou dokud jsme neměli redukci. Pouhá jedna stanice na všech vlnách
Fakt nevim kde je chyba.
Děkujeme za rady a názory a přejeme vám příjemný zbytek večera
Je to model LG LCF610IR a konektory euro na elektriku pasovaly ty dva, třetí (asi to ovládání volantem) nám tam visí naprázdno.
A ten anténovej neseděl, tak jsme dnes koupili ISO-DIN redukci a sedí to o něco líp,ale beztak to není pevný
Tak to je mi věc. Ani to nenaladilo nic navíc než předtim,když jsem to tam strčil jen tak a přilepil izolepou dokud jsme neměli redukci. Pouhá jedna stanice na všech vlnách
Fakt nevim kde je chyba.
Děkujeme za rady a názory a přejeme vám příjemný zbytek večera
Géčko hatch X18XE 16V
Já mám zas takový problém, že jakmile zapojím na anténě stínění,tak ztratím signál.Nechápu čím to může být,že by byl někde skrat v kabelu pod tapecírunkem, je celkem vyloučeno,tak že by uvnitř v radiu? Antenou to není, tu jsem už zkoušel vyměnit. Napadá vás něco?
- vasekpetr1
No mě napadá to, že Astra zřejmě má v základně antény předzesilovač, který je napájený po koaxiálu. Pokud ti rádio hraje dobře bez připojení stínění, naznačuje to, že koaxiál je v pořádku a ten předzesilovač nefunguje nebo je vybrakovaný a napájení jde do zkratu. Anténu jsi měnil i s tou základnou nebo jen prut? Nemáš na anténu rádia připojené hands-free nebo něco podobného?
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)