DM: Stropní světlo s lampičkami - montáž
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stropní světlo s lampičkami - montáž
Tak jsem si dneska do auta namontoval tento konektor, mám nové světlo a aby to nebylo tak nějak všelijak, z toho už jsem vyrostl, tak jsem si dal hezky i tento a světýlko jen nacvaknout.
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
- Reklama
Zdravím všetkých, mám namontované tento typ stropného svetla:
http://q3.cz/images/951_10022009017.jpg
Mám to zapojené presne podľa návodu, uverejneného na webe, ale stropné lampy mi nechcú svietiť. Predprípravu v aute som nemal, iba na klasické interiérové svetlo. Kostru aj spínaných +12V som si dotiahol káblami z poistkovej skrinky. Čítal som tu niečo o uzemnení pinu 5, skúšal som to, ale ani tak mi nechcú čítacie svetielka fungovať... Žeby vadné svetlo?? Interiérové svetlo, to čo je v strede, ide normálne, tak ako má... Vie niekto kde môže byť chyba??
Dík za pomoc
http://q3.cz/images/951_10022009017.jpg
Mám to zapojené presne podľa návodu, uverejneného na webe, ale stropné lampy mi nechcú svietiť. Predprípravu v aute som nemal, iba na klasické interiérové svetlo. Kostru aj spínaných +12V som si dotiahol káblami z poistkovej skrinky. Čítal som tu niečo o uzemnení pinu 5, skúšal som to, ale ani tak mi nechcú čítacie svetielka fungovať... Žeby vadné svetlo?? Interiérové svetlo, to čo je v strede, ide normálne, tak ako má... Vie niekto kde môže byť chyba??
Dík za pomoc
ASTRA G Sport, r.v.2000, 3dv., X20XEV
Při rozsvícení osvětlení interiéru se ti mají rozsvítit ty vnitřní poloviny světel a při zavření dveří a zhasnutejch interierovejch světlech mají jít každá zvlášť rozsvítit ty čtecí lampičky (viz obrázek), ale při opětovném spuštěném vnitřním osvětlení (otevření dveří, atp.) čtecí zhasnou a do provozu se dostanou opět jen jako samostatné, snad jsem to napsal srozumitelně
Mobil : 602318645
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Defe, ale Kiski psal, že mu uprostřed svítí normálně, jen nejdou boční.
Kiski >>> Tak to budeš mít nějak špatně. Musíš mít upravené to světlo, aby na boční lampičky byl stále naveden +12V, a tak to spínalo při zapnutí tlačítka a bez klíčku v zapalování. Tak jak zapneš prostřední interiérové světlo, tak i ty boční pak. Musíš upravit přímo na tom světýlku, pravděpodobně na plošném spoji.
Kiski >>> Tak to budeš mít nějak špatně. Musíš mít upravené to světlo, aby na boční lampičky byl stále naveden +12V, a tak to spínalo při zapnutí tlačítka a bez klíčku v zapalování. Tak jak zapneš prostřední interiérové světlo, tak i ty boční pak. Musíš upravit přímo na tom světýlku, pravděpodobně na plošném spoji.
NENE mne ty čtecí bez klíčku nejedou, teda myslím, a je to tam origo z výroby
Mobil : 602318645
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No nejdou, ale když to předěláš, tak jdou. Tak jak to právě udělal Apik, já i ostatní, musíš na ty lampičky přivést to trvalé +12V
No chlapi, takto. Zrejme sa nerozumieme. Tá polovica stropného svetla, ktorá je ako normálna interiérová, svieti normálne. Rozsvecuje sa pri otvorených dverách, a ide aj samostatne rozsvietiť povytiahnutím spínača svetiel. Čiže presne tak, ako to má byť. To je všetko v poriadku.
Čo sa týka tých čítacích lámp, majú ísť každá rozsvietiť svojím vypínačom. To či sa budú dať rozsvietiť pri zapnutom kľúčiku alebo nie, záleží od toho, ako si to kto zapojí. Keď sa to zapojí na trvalých +12V a kostru, pôjde to stále, keď sa privedie spínaných +12V a kostru, má to ísť len pri otočenom kľúčiku. Ja to mám urobené na spínaných +12V, takže s kľúčom v polohe II by sa mali dať nezávisle od seba zapínať a vypínať čítacie lampy. No a presne toto mi nejde... Spínaných +12V som zobral z 30A poistky, ktorá napája stierače. Keď na to pripojím obyčajnú žiarovkovú skúšačku 12V, všetko fachčí, takže káble sú v poriadku. Len tie čítacie nefungujú... O tom uzemnenom pine č. 5 písal Trodoon pár strán dozadu, ale nefunguje to ani tak...
Zrejme vadné svetlo, ale to by som bol nerád...
Nejaké iné nápady??
Čo sa týka tých čítacích lámp, majú ísť každá rozsvietiť svojím vypínačom. To či sa budú dať rozsvietiť pri zapnutom kľúčiku alebo nie, záleží od toho, ako si to kto zapojí. Keď sa to zapojí na trvalých +12V a kostru, pôjde to stále, keď sa privedie spínaných +12V a kostru, má to ísť len pri otočenom kľúčiku. Ja to mám urobené na spínaných +12V, takže s kľúčom v polohe II by sa mali dať nezávisle od seba zapínať a vypínať čítacie lampy. No a presne toto mi nejde... Spínaných +12V som zobral z 30A poistky, ktorá napája stierače. Keď na to pripojím obyčajnú žiarovkovú skúšačku 12V, všetko fachčí, takže káble sú v poriadku. Len tie čítacie nefungujú... O tom uzemnenom pine č. 5 písal Trodoon pár strán dozadu, ale nefunguje to ani tak...
Zrejme vadné svetlo, ale to by som bol nerád...
Nejaké iné nápady??
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Na to aby ti to fungovalo ti stačí ty dva dráty, které vedly k minulému světlu. Červený a šedý. Ty napojíš na to světlo a jako další kabel bude ten, který si uděláš sám a bude jako kostra. Od světla tedy povede na střechu auta, kam jej přišroubuješ. Světlo ale musí být upravené, tedy spojené kontakty +12V na světle a +12V na lampičkách. Tak by ti to mělo fungovat. Hoď sem fotku toho světla z druhé strany, tedy kontakty, nebo plošný spoj, nebo co tam je.
To Radoš 92: ...dík za odpoveď, ale zrejme stále sa nechápeme... Ja tam všetky káble mám, a sú na 100% zapojené správne, inak by mi to nefungovalo so skúšačkou... V kábloch problém nie je. A spínaných 12V tam mám preto, aby sa mi nevybila náhodou baterka, keby som ich nechal rozsvietené. Takto by zhasli pri vytiahnutí kľúča a hotovo. Načo by som tam mal znova zapájať trvalých 12V, keď tam mám spínaných 12V...?? už sa chápeme??
Pohľad na konektor, obrazok požičaný z fóra...
A zapojené mám nasledovne:
PIN 1 - šedý vodič 0.5 - Multitimer PIN 33
PIN 2 - černý vodič 0.5 - pojistka od stieračov, 30A, +12V spínaných
PIN 8 - Hnědý 0.5 - kostra
PIN 9 - červený 0.5 - pojistka F3.28 7.5A
...tak prečo to sakra nejde??
Pohľad na konektor, obrazok požičaný z fóra...
A zapojené mám nasledovne:
PIN 1 - šedý vodič 0.5 - Multitimer PIN 33
PIN 2 - černý vodič 0.5 - pojistka od stieračov, 30A, +12V spínaných
PIN 8 - Hnědý 0.5 - kostra
PIN 9 - červený 0.5 - pojistka F3.28 7.5A
...tak prečo to sakra nejde??
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud máš origo konektor, tak to jo, to vypadá problém ve světle. Chtělo by to odzkoušet jiné světlo. Protože v tomto případě by to mělo fungovat, jenom nasazením konektoru.
No origo konektor nemám (myslím na kábli, jasné, že na svetle je...), ale mám to zapojené tak, ako by to bolo zapojené v origo konektore...
Tuhle úpravu máš? Je zásadní pro funkci, tady bych viděl, proč to nefunguje. Je to úprava té lampičky, nemá to co dělat s kabeláží. Že by bylo světlo vadné, to snad ani není možné.Radoš 92 píše: Světlo ale musí být upravené, tedy spojené kontakty +12V na světle a +12V na lampičkách.
No a jestli ses pustil do toho denního svícení s procesorem, zkontrolovat vnitřek lampičky pro tebe přece nemůže být problém
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Spojené to nemám, pretože nerozumiem tomu, prečo to má byť spojené... Nie je predsa jedno, +12V na lampičkách privediem z +12V na svetle alebo z +12V spínaných? A ešte budem mať istotu, že mi neostanú svietiť po vytiahnutí kľúča...
Nejak mi to nejde do hlavy, aký je zmysel toho spojenia - +12V na svetle a +12V na lampičkách... Objasní mi to niekto??
Nejak mi to nejde do hlavy, aký je zmysel toho spojenia - +12V na svetle a +12V na lampičkách... Objasní mi to niekto??
Hm, tak to ti neřeknu, musel bych to mít v ruce....tu lampičku,že?
Já to zapojoval Matysovi a šlo to, takže nevím, proč nesvítíš...Ale propojoval jsem to.
Zkusil jsi to nasimulovat na stole? To se líp laboruje než s rukama nad hlavou .
Já to zapojoval Matysovi a šlo to, takže nevím, proč nesvítíš...Ale propojoval jsem to.
Zkusil jsi to nasimulovat na stole? To se líp laboruje než s rukama nad hlavou .
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Takže hlásím se do klubu nesvítících čtecích lampiček
Koupil jsem na vrakárně světlo s čidly pro alarm.
Vypinoval jsem všechny piny vyjma červeného, šedého a hnědého.
Hnědý jsem hodil přes očko na kostru, červený na červený po původní lampičce a šedý jsem hodil na šedý po původní lampičce.
Po zapojení, šla jen stmívačka, tak jsem propojil piny které jsou na světle tedy pin 8 a pin 5.
Bohuželů i přesto to nefunguje.
Sice mám ještě jedno světýlko to se samostatně nastavyt.bod. lamp.
To jsem sprovoznil dle návodu, to funguje bez problémů.
Ale chci si to zhodnotit vše až to bude svítit.
Pak se rozhodnu které zaimplementuji
Poradí někdo co stím?
Díky
Koupil jsem na vrakárně světlo s čidly pro alarm.
Vypinoval jsem všechny piny vyjma červeného, šedého a hnědého.
Hnědý jsem hodil přes očko na kostru, červený na červený po původní lampičce a šedý jsem hodil na šedý po původní lampičce.
Po zapojení, šla jen stmívačka, tak jsem propojil piny které jsou na světle tedy pin 8 a pin 5.
Bohuželů i přesto to nefunguje.
Sice mám ještě jedno světýlko to se samostatně nastavyt.bod. lamp.
To jsem sprovoznil dle návodu, to funguje bez problémů.
Ale chci si to zhodnotit vše až to bude svítit.
Pak se rozhodnu které zaimplementuji
Poradí někdo co stím?
Díky
Už ne Opel ....
Ex
Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ