Lišta na palubní desce
Re: Lišta na palubní desce
Tak to nebude môj prípad. Mne to robí ako som to popísal vyššie, zhruba na úrovni spodnej hrany okna vo dverách ale najskôr to bude v tom stĺpiku. Fakt netuším, čo to môže byť. Ak auto stojí, tak to nerobí. Ak sa pohnem z dvora, kde parkujem ticho ale pri výjazde sú jamy, cez ktoré idem úplne pomaly a ako vhupnem do prvej, tak sa to ozve a odvtedy, vždy pri dobrzďovaní a pri rozbiehaní, resp. na nerovnosti ale len pri malej rýchlosti. Skúsil som stiahnuť okno ale žiadna zmena. Tiež som hýbal s bezp. pásom, vytiahol som ho až na doraz a nič. Čiže určite nejde o rezonanciu nejákeho plastu ale o to mám väčšie obavy.
Astra II
- Reklama
.. zavidim vsetkym co ten problem vyriesili .. ja som dosiel k zufalemu zaveru ze to auto ma snad svoj rozum Nepomohlo nic. Ja uz som to tam vsade vypodlozil, prilepil, podlepil, podotahoval,odmontoval, premontoval, demontoval .. ono to drnci stale ...
Naposledy upravil(a) CAPO dne 29 dub 2009, 18:36, celkem upraveno 1 x.
Opel Astra G Caravan, r.v. 1998
2.0 Di X20 DTL
2.0 Di X20 DTL
hehe ano no stredny stlpik v hornej casti smerom ku liste pod oknom + ta lista samozrejme. Ani za anciasa sa mi nepodarilo zistit co a kde .. a to uz ta palubka vyzarala strasne ked som to testoval - asi 20 zosulanych papierikov postrkanych kade tade - som sa hambil aj niekde s tym zaparkovatPico píše:CAPO, takisto Ti to vrzga v strednom stĺpiku ?
chce to asi male pivko, poriadne si precitat cele toto vlakno + ine prispevky, rozobrat to a skusit este raz
2.0 Di X20 DTL
2.0 Di X20 DTL
DRRRRRRRRRRRRRR DRRRRR DRR DRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRPico píše:Dobre a v stlpiku to robilo čo Ako si to odstránil.
no drncalo to .. ale ako som uz pisal vyssie - nevyriesil som to ... ale "palixove" riesenie a jeho postup na predchadzajucej strane znie celkom logicky, skusim a uvidime .. snad to momoze . ked nie ... tos potom uz fakt neviem .. hehe
2.0 Di X20 DTL
2.0 Di X20 DTL
No mne tiez bude asi vrzgat ten vyduch na okna, na mojom motore presne pri konstantnych cca 2150 - 2250 otacok. Je super, ze clovek si tu vsetko najde, tak ked bude cas, tak sa do toho pustim. Len este jeden ovela horsi neprijemny zvuk sa mi ozyva asi z tretieho brzdoveho svetla, tie pri urcitych otackach a to je vam hnusny zvuk. Nema s tym niekto skusenosti?
Opel Astra NJOY 1,7 DTi (Y17DT) 2003
Kryt brzdového světla ti s největší pravděpodobností rezonuje o zadní sklo - alespoň tak jsem to měl já.
Dá se to vyřešit dvěma způsoby - buď vypodložíš prostor mezi sklem a krytem aby to nemohlo bouchat (což nemusí být nejestetičtější, ale rozhodně je to nejfunkčnejší), anebo vypodložíš kryt brzdového světla u jeho základny tak, aby bylo pevně přitlačen na zadní sklo a nemohl se o něj mlátit (tak to mám já).
Dá se to vyřešit dvěma způsoby - buď vypodložíš prostor mezi sklem a krytem aby to nemohlo bouchat (což nemusí být nejestetičtější, ale rozhodně je to nejfunkčnejší), anebo vypodložíš kryt brzdového světla u jeho základny tak, aby bylo pevně přitlačen na zadní sklo a nemohl se o něj mlátit (tak to mám já).
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821
Aspoň sa človek nenudí... Som rád, že na mojej Astre nevrže sedadlo vodiča, aj stĺpiky sú ticho . Len to klepanie v palubnej doske. Ale ja to nájdem a vyrieším - len keby som sa mohol zmenšiť na veľkosť, aby som vošiel do palubnej dosky - potom by som to našiel hravo
Ale aj tak po víkendovej výstave považujem Astru za dobré auto
Ale aj tak po víkendovej výstave považujem Astru za dobré auto
Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007
presne takto ho hrkoce aj mne.. ale len ked je vonku chladnejsie (ako posledne dni)..lukipuki píše:no popisem ti to takto: vrzgoce to(rezonuje)len pri volnobehu, a je to taky pravidelny praskavy zvuk zo spodnej casti calunenia, nad reprakom...lepise to nejde popisat. ked to kolenom pritlacim tak je nachvilu pokojPico píše:Lukipuki, ja mám ešte novšiu Astru ako Palix a takisto som sa cudzím zvukom nevyhol. .......
ked pootvorim okno je to lepsie ale stale drnci...
to lukipuki: co si s tym urobil aby to prestalo?
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 4x el. okná, 4x airbag, manuálna klíma, tempomat, ťažné, 4kotúče s ABS, PP od Davida
TeamLosi MLST 1/18 Raminator http://www.mkzobor.sk
TeamLosi MLST 1/18 Raminator http://www.mkzobor.sk
Ja uz som z toho zufali..jazdim bez listy...uz zopar dni...a stale to tam vrzga...ako keby ten vyduch kureniat tam nesedel....hybe sa tam mierne a vrzga....nechce sa mi kvoli tomu palubovku davat dolu.....
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Mám ten samej problém, ale už to neřeším..dělá to jen v létě když je to nahřáty od sluníčka.. vyřeším to tak, že si koupím jiný auto
Moje auto už nevŕzga - je to akoby iné auto. A kde bola chyba? Mám neoriginálne rádio a ešte som mal dole stredový panel. Ako som ho tak dal späť, asi som zle utiahol šruby. A ono to vŕzalo, ťukalo... Po pritlačení nad rádiom v pohode. Rozobral som to, rukou panel poriadne pritlačil a silno utiahol všetky šruby, ktoré držia panel (hlavne 2 pod rádiom) - odvtedy pokoj.
Ešte mám podloženú lištu pod oknom páskou na okná + všetky diely v palubnej doske, ktoré voľne viseli (napr ISO konektor rádia) oblepené mäkkou hmotou (protišmykovou podložkou), prípadne prilepené izolačnou páskou k niečomu pevnému (nosník pod palubnou doskou). Samozrejme všetky diely, ktoré som dával do palubnej dosky som otestoval na odolnosť voči horeniu priamo zápalkami .
Najlepšie všetko vidieť po vybratí priehradky (skrinky) pred spolujazdcom - len je tam nanič prístup, ak človek chce niečo robiť...
A ešte som v zadu ukotvil náradie pomocou handier, prípadne hubiek (špongii) na riad - aj aby sa o seba neotĺkalo (kov na kov) + nehýbalo v držiaku pod rezervou. Ďalej som rozobral zadné 5. dvere a prilepil izolačkou drôty (boli dosť voľné a tiež mohli vydávať pazvuky)... Ešte som tiež pevne uložil všetky veci v kufri ako lekárničku + snažil sa poukladať veci v priehradke spolujazdca tak aby nehrkali - dal som pod ne protišmykovú podložku - v podstate som ju dal do celej "skrinky" (teraz všetko drží na svojom mieste) a upravil púzdro na slnečné okuliare (také obyčajné), ktoré po zatvorení vydávalo pazvuky .
A ešte jedná vec - oblepil som konektor prípojky antény pod strechou, lebo ten tiež vydával pazvuky, ale to asi odkedy mi premokla anténa (zrejme moja chyba - lebo som vytiahol zadný ostrekovač zo zvedavosti - NESKÚŠAŤ!!!) - navlhlo to a zmenilo to asi parametre uchytenia v karosérii.
Výsledok? V aute je ticho - ak už niečo občas ťukne, buchne, tak na veľkej nerovnosti . Aké krásne je jazdiť bez pazvukov .
Ešte mám podloženú lištu pod oknom páskou na okná + všetky diely v palubnej doske, ktoré voľne viseli (napr ISO konektor rádia) oblepené mäkkou hmotou (protišmykovou podložkou), prípadne prilepené izolačnou páskou k niečomu pevnému (nosník pod palubnou doskou). Samozrejme všetky diely, ktoré som dával do palubnej dosky som otestoval na odolnosť voči horeniu priamo zápalkami .
Najlepšie všetko vidieť po vybratí priehradky (skrinky) pred spolujazdcom - len je tam nanič prístup, ak človek chce niečo robiť...
A ešte som v zadu ukotvil náradie pomocou handier, prípadne hubiek (špongii) na riad - aj aby sa o seba neotĺkalo (kov na kov) + nehýbalo v držiaku pod rezervou. Ďalej som rozobral zadné 5. dvere a prilepil izolačkou drôty (boli dosť voľné a tiež mohli vydávať pazvuky)... Ešte som tiež pevne uložil všetky veci v kufri ako lekárničku + snažil sa poukladať veci v priehradke spolujazdca tak aby nehrkali - dal som pod ne protišmykovú podložku - v podstate som ju dal do celej "skrinky" (teraz všetko drží na svojom mieste) a upravil púzdro na slnečné okuliare (také obyčajné), ktoré po zatvorení vydávalo pazvuky .
A ešte jedná vec - oblepil som konektor prípojky antény pod strechou, lebo ten tiež vydával pazvuky, ale to asi odkedy mi premokla anténa (zrejme moja chyba - lebo som vytiahol zadný ostrekovač zo zvedavosti - NESKÚŠAŤ!!!) - navlhlo to a zmenilo to asi parametre uchytenia v karosérii.
Výsledok? V aute je ticho - ak už niečo občas ťukne, buchne, tak na veľkej nerovnosti . Aké krásne je jazdiť bez pazvukov .
Ja som dneska rano siel na Astre, vonku bolo len 13°C a palubovka kraasne ticho....Sa tie plasty musia riadne roztahovat v teple.....
Aj tak budem asi menit celu palubovku..tak sa nato pozrem, kde co skre...potom by som sem hodil foto, ak k tomu dojde....
Aj tak budem asi menit celu palubovku..tak sa nato pozrem, kde co skre...potom by som sem hodil foto, ak k tomu dojde....
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
To by bola najlepšia voľba - nafotiť rozobratú palubnú dosku. je tam kadečo a stačí, aby sa len nejaký kábel, alebo konektor niečoho dotýkal a pazvuk je na svete. je mi jasné, že sa niektoré veci nedajú spraviť dokonale, ale mohli by sa posnažiť ešte viac... Síce sú kábliky ukotvené, aj obalené, ale aj tak to zrejme úplne nestačí...