Nefunkční podsvícení palubí desky
Re: Nefunkční podsvícení palubí desky
zkusil bych projet všechny pojistky
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
- Reklama
tadeas píše:Dobry den,
prosim o radu, resp. ci niekto nema podobnu skusenost./ASTRA G rok 2000/
Nefunguje mi podsvietenie palubnej dosky, nefunguje tiez regulacia podsvietenia, taktiez predne aj zadne hmlove svetlo /ziarovky su OK/ a osvetlenie SPZ /meral som napatie -0V/.
Skusal som poistky - su v poriadku. Viac uz neviem kde moze byt chyba.
Prosim poradte, co mam vyskusat, stalo sa to naraz .....
Dakujem.
pojistka 7,5A na pozici 18
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Apík za 1 s *
Ty kluku jeden kdepak jsi na to asi přišel, ještě že to tu nečte Manli
Ty kluku jeden kdepak jsi na to asi přišel, ještě že to tu nečte Manli
Mobil : 602318645
Dakujem, velmi pekne, pomohlo.
Este raz dakujem.
Este raz dakujem.
Tak mi taky přestalo svítit podsvícení přístrojovky a taktéž nejde podsvícení ovladačů ventilace a nefunguje regulace podsvícení. TID i po zapnutí světel svítí naplno a na regulaci nereaguje. Vše ostatní myslím funguje. Pojistky jsem vytáhl úplně všechny a žádná přepálená nebyla. Na co se zaměřit teď?
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
To jsi koukal, nebo měřil?Zralok píše:Pojistky jsem vytáhl úplně všechny a žádná přepálená nebyla.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Koukal, jak to měřit netuším, prostě jsem vytáhnul a kouknul. V manuálu jsem pojistku která to má na starosti nenašel. Která by to měla být?
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
APiK píše:tadeas píše:Dobry den,
prosim o radu, resp. ci niekto nema podobnu skusenost./ASTRA G rok 2000/
Nefunguje mi podsvietenie palubnej dosky, nefunguje tiez regulacia podsvietenia, taktiez predne aj zadne hmlove svetlo /ziarovky su OK/ a osvetlenie SPZ /meral som napatie -0V/.
Skusal som poistky - su v poriadku. Viac uz neviem kde moze byt chyba.
Prosim poradte, co mam vyskusat, stalo sa to naraz .....
Dakujem.
pojistka 7,5A na pozici 18
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Jojo to bu jsme ti s Manlim mohli vyprávět, taky jsme je pohledem zkontrolovali a Karel dokoce proměřil, pak jsme kvůli tmu rozdělali půl palubovky, aby jsme našli v čudu tuhle pojistku Jestli ti s tím vším nesvítí osvětlení zadní SPS?RZ tak je to ono
Mobil : 602318645
Právě že osvětlení SPZ mi jde a mlhovky taky a jestli se nepletu tak ani žádnou pojistku 7,5 v pojistkovce nemám. Co se pamatuji tak mám 5,10,15,20,30 ale zajdu se klidně podívat. Jen jsem si všiml že podsvícení regulace sklonu světel a regulace intenzity osvětlení podsvícená je. To kolečko co spíná světla není ale ani nevím jestli podsvícené vůbec je.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
Zastav se s tím, kouknem na to
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
A kdy můžu přijet? Dnes jsem v Opavě ale odpoledne ještě nevím v kolik bych měl být zase v Ostravě. Jinak mrkl jsem na pozici 18 já tam mám 5A a i podle manuálu tam má být 5A. Dle manuálu je 18 osvětlení tabulky SPZ jak jste psali, dále regulace sklonu světlometů (to teď přes den nezjistím) a automatická převodovka kterou nemám, ale když jsem ji vytáhl tak osvětlení SPZ fungovalo pořád. Takže u mne předpokládám má 18 na starosti jen regulaci sklonu světel. Zkusil jsem tam dát novou a podsvícení stále nejde. A opravdu v pojistkovce ani dle manuálu žádnou 7,5A tam mít nemám. Jinak jak koukám do manuálu tak SPZ má u mne na starosti pojistka 10A na pozici 7 která má kromě SPZ na starosti ještě přední pravou obrysovku a zadní pravé světlo.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
Tak zatím zjištěno - pojistka na pozici 18 to určitě není, dále mám načnuté 3 kabely v průchodce 5. dveří, spínací skříňka svetel to není (výměna za jinou funkční nepomohla) a na diagnostice přes pedály jsem si vyblikal: 1690 (kontrolka obvodu/systému) - to mne napadlo že může být díky těm kabelům v průchodce a ještě tam mám 0381 porucha kontrolky žhavicích svíček - to nevím jestli může být od vadné žhavičky nebo je opravdu vadná kontrolka která třeba způsobila to nefunkční podsvícení. A za chviličku jedu k Alzafirovi tak uvidím co se podaří ještě zjistit.
A s Defenderem jsme včera dobře pokecali a teoreticky vymysleli jak zbavit Aster s problémem kabelů v průchodce 5. dveří, ještě najít někoho kdo by to zbastlil.
A s Defenderem jsme včera dobře pokecali a teoreticky vymysleli jak zbavit Aster s problémem kabelů v průchodce 5. dveří, ještě najít někoho kdo by to zbastlil.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
Takže snad je problém vyřešen. 3 dráty v pátých dveřích fest ohlodané, ale tím to nebylo.
Pojistky všechny OK.
Vyndal jsem multitimer z mé žirafy a šlo to. Pak už to šlapalo i s původním multitimerem. Pravděpodobná příčina bylo zoxidované relé modré barvy, tuším zadní stěrač nebo ohřev zadního skla , to si teď nejsem jistý.
No a při té příležitosti doplněna nesvítící žárovka v tachometru.
Tak snad vyhráno
No a k tomu, co Def se Žralokem vymysleli na páté dveře, to je mimo mísu a už jsem to zavrhnul
Pojistky všechny OK.
Vyndal jsem multitimer z mé žirafy a šlo to. Pak už to šlapalo i s původním multitimerem. Pravděpodobná příčina bylo zoxidované relé modré barvy, tuším zadní stěrač nebo ohřev zadního skla , to si teď nejsem jistý.
No a při té příležitosti doplněna nesvítící žárovka v tachometru.
Tak snad vyhráno
No a k tomu, co Def se Žralokem vymysleli na páté dveře, to je mimo mísu a už jsem to zavrhnul
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Já moc děkuji za provedenou práci Aleši a jestli to bylo tím relé, nebo uvolněným konektorem multitimeru nebo něčím jiným ví asi jen automobilový bůh Jinak ta nesvítící žárovka byla asi už z doby kdy jsem auto koupil protože si nepamatuji že by mi přístrojovka svítila tak silně jako dnes
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu