Brzdy - problém s brzděním
Brzdy - problém s brzděním
Zdravím,
dneska mě postihla nemilá věc a to brzdy... , jakmile začnu brzdit tak první sešlápnutí pedálu brzdí jakoby nic ale další sešlápnutí brzdy hned po prvním už je špatné abych zabrzdil musím se dost snažit připadá mi to jako bez posilovače brzd (tvrdé brzdění), po určité pauze od brzd třeba minutu to zase na první pokus brzdí pěkně a pak se to zhoršuje, dá se s tím jezdit, ale je to velmi nepříjemné, brzdové kapaliny je stále stejně, ani neteče (zatím). Nějak mě nenapadá, co by to mohlo způsobovat - možná ovzdušnění? Vpředu mám kotouče vzadu bubny. Nechce se mi s tím do servisu - momentálně se mi to moc nehodí tak budu rád za jakoukoliv radu snad to nebude nic vážného.
Předem děkuji za rady.
dneska mě postihla nemilá věc a to brzdy... , jakmile začnu brzdit tak první sešlápnutí pedálu brzdí jakoby nic ale další sešlápnutí brzdy hned po prvním už je špatné abych zabrzdil musím se dost snažit připadá mi to jako bez posilovače brzd (tvrdé brzdění), po určité pauze od brzd třeba minutu to zase na první pokus brzdí pěkně a pak se to zhoršuje, dá se s tím jezdit, ale je to velmi nepříjemné, brzdové kapaliny je stále stejně, ani neteče (zatím). Nějak mě nenapadá, co by to mohlo způsobovat - možná ovzdušnění? Vpředu mám kotouče vzadu bubny. Nechce se mi s tím do servisu - momentálně se mi to moc nehodí tak budu rád za jakoukoliv radu snad to nebude nic vážného.
Předem děkuji za rady.
Opel Astra G - 1,7 DTi - 2000, Y17DT
- Reklama
Re: Brzdy - problém s brzděním
Např u nafťáku to může způsobit vadná vakuová pumpa. Není podtlak. Jestli máš benzíňák , podtlak pro posilovač potřebuješ taky, tak se podívej po hadicích, jestli něco nevypadlo. A hoď si do podpisu typ motoru
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Re: Brzdy
Mám 1,7 DTi, na volnoběh mě to nenapadlo vyzkoušet, zítra na to mrknu a vyzkouším. Jinak stěma hadičkama taky mrknu ale nevím nevím jestli něco najdu.
Edit: S tou vakuovou pumpou - dá se to nějak zjistit jestli je vadná?
Edit: S tou vakuovou pumpou - dá se to nějak zjistit jestli je vadná?
No proto jsem čekal, až s jakým přijdeš motorem Jestli ti auto normálně jezdí a nemáš problém s výkonem, vakuovkou to nebude
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
- DaveRR
- Kontaktovat uživatele:
Mě se tento problém vyskytnul tím způsobem, že mi ztvrdnul brzdový pedál a náběh turba nebyl tak razantní, problém byl ve vývěvě, nakonci byla utrhlá a unikal tlak.
Zavzdušněné to nebude, to bys měl pedál měkký..
Tak problém úspěšně vyřešen , chyba byla v prasklé hadičce u posilovače brzd, hadička o kousek uříznutá a zas brzdím jak drak
Všem děkuji za rady
Všem děkuji za rady