nejsem si jistý ale do pravotočivé zatáčky by to mělo být levé ložisko předního kola a to táhnutí můžou dělat paseku i pneumatiky i když jsou vyvážené mají vliv i na kontrolku smyku někdo tady měl takový problém dělají to nekvalitní pneu nebo protektory.a to řízení možná kouknout na kulový čepy????rychlyradim píše:dotaz sem, abych nemusel zakládat nové téma! už dloooohu mně hučí něco..nevím kde, hučení se projevuje přesně při 60-65km/h... poté ustane..a projeví se zase pak až kolem 80km/h pri jiných rychlostech nehučí....a když už hučí tak jako by hučení nabíhalo a poté přestane..je to přerušované..viz muj amaterský graf....čím to? pneu? ložisko????
a mám ještě jednu takovou zvláštnost...všechny kola jsou vyvážena, je udělaná nově geometrie..a i přesto na rovině to táhne do prava...
Vibrace + hukot přední kolo
- michalmichal
Re: Vibrace + hukot přední kolo
opel Zafira 2.0 DTi 74kW r.v.2003
- Reklama
- vasekpetr1
Brzdové desky jsou také v cajku? Nezůstává ti pravá strana viset? To by vysvětlovalo to táhnutí volantu do strany. Zkus osahat kola hlavně na pravé straně, jestli "netopí".
Když jsem měl problém s lanovodem ruční brzdy - zůstával přibržděný levý zadek, tak se to mimo jiné projevovalo i hukotem při průjezdech zatáčkou.
Když jsem měl problém s lanovodem ruční brzdy - zůstával přibržděný levý zadek, tak se to mimo jiné projevovalo i hukotem při průjezdech zatáčkou.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
do zatáček pořád hučí...tak max zadní ložiska......pneumatiky jsou Bridgestone Turanza...žádné protektory....a dělali mně geometrii , kdy mně tvrdili, že se dívali na čepy atd...vše ok...tak nevím...
- michalmichal
pokud ti to kope do pedálua volantu tak zadní ložiska to nebudou buď to kopání dělá pokřivený kotouč a nebo ti udělali blbě geometrii.jinak nevím co by ti to mohlo dělat Michalrychlyradim píše:do zatáček pořád hučí...tak max zadní ložiska......pneumatiky jsou Bridgestone Turanza...žádné protektory....a dělali mně geometrii , kdy mně tvrdili, že se dívali na čepy atd...vše ok...tak nevím...
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
jooo zvlněný přední kotouče mám...to vím..... kotouče ABS! nebrat!
- statiC
- Kontaktovat uživatele:
mám stejný problém jako vy pánové já to mám z toho že mám přidřené ložiska jedno už jsem vyměnil teď se chystám i na to druhé a snad bude klid
Opel Astra 1.8 16v
- https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=23510
- michalmichal
ahoj ložiska se mění vždy v páru!!!!!statiC píše:mám stejný problém jako vy pánové já to mám z toho že mám přidřené ložiska jedno už jsem vyměnil teď se chystám i na to druhé a snad bude klid
- michalmichal
nooooooooooo a jsme doma to je to kopání vyměnit a je pokojrychlyradim píše:jooo zvlněný přední kotouče mám...to vím..... kotouče ABS! nebrat!
ja sem vcera zjistil ze mi udelaly spatne geometrii v praci sem si pohral s pravou stranou cepu rizeni a je to mnohem lepsi vibrace jsou ale minimalni takze musim na geometrii
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
for michalmichal: ale já řeším hučení a vibrace volantu při přejezdu přes nerovnosti.....žádné klepání , ale každopádně vím, že po výměně předních kotoučů to bude zase lepší..už se to plánuje..a jedině ATE
- michalmichal
tak to možná zkusit kouknout na tyč řízení jestli tam není nějaký problém jinak nevím co by to mohlo být.křivý kotouče rozvybrujou auto pěkně.rychlyradim píše:for michalmichal: ale já řeším hučení a vibrace volantu při přejezdu přes nerovnosti.....žádné klepání , ale každopádně vím, že po výměně předních kotoučů to bude zase lepší..už se to plánuje..a jedině ATE
V rychlosti mi skoukli auto v dílně. Je vůle na horním uložení tlumičů, obě kola mají vertikálně trochu vůli (když se uchopí dole a nahoře).
budeme pátrat, až budu vědět, napíšu.
budeme pátrat, až budu vědět, napíšu.
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Re: Vibracie na volante + hukot přední kolo
Ahojte,
rad by som sa poradil. Mam Astru G Caravan 1.8 16V. Vcera som sa vratil z Chorvatska a pocas tejto cesty som zistil nasledovne. Cca od 110 km/h mi zacal klepat volat pri 120km/h to bolo asi najsilnejsie a pri 130 az 140 to trochu ustalo ale aj tak to bolo neprijemne. Dalsia podivna vec bola, ze klepanie volantu sa zosilnovalo na kazdej pravotocivej "prudsej" dialnicne zatacke + bolo pocut hukot. Pri lavotocivych zatackach to bolo lepsie a vibracie aj hukot bol nizsi. Pod 100km/h som ziadny problem s klepanim a hukotom nemal.
Problem s klepanim som zaznamenal uz pred cca 2 mesiacmi ale nebolo este tak vyrazne. Menil som cca pred mesiacom vsetky kotuce aj platnicky. Tyzden pred dovolenkou som si bol nechat vyvazit kolesa. Myslem som, ze to pomoze ale mam pocit, ze to je este horsie. Lavy naboj kolesa som vymenit cca pre dvoma rokmy ale pravy naboj som zatial nemenil.
Neviete mi poradit kde by mohol byt problem ? Pripadne ako postupovat pri diagnostike ?
Mna napada,
1. skontrolovat geometriu
2. vymenit naboj
ale neviem ci je to spravny postup.
Dakujem a Astram zdar.
rad by som sa poradil. Mam Astru G Caravan 1.8 16V. Vcera som sa vratil z Chorvatska a pocas tejto cesty som zistil nasledovne. Cca od 110 km/h mi zacal klepat volat pri 120km/h to bolo asi najsilnejsie a pri 130 az 140 to trochu ustalo ale aj tak to bolo neprijemne. Dalsia podivna vec bola, ze klepanie volantu sa zosilnovalo na kazdej pravotocivej "prudsej" dialnicne zatacke + bolo pocut hukot. Pri lavotocivych zatackach to bolo lepsie a vibracie aj hukot bol nizsi. Pod 100km/h som ziadny problem s klepanim a hukotom nemal.
Problem s klepanim som zaznamenal uz pred cca 2 mesiacmi ale nebolo este tak vyrazne. Menil som cca pred mesiacom vsetky kotuce aj platnicky. Tyzden pred dovolenkou som si bol nechat vyvazit kolesa. Myslem som, ze to pomoze ale mam pocit, ze to je este horsie. Lavy naboj kolesa som vymenit cca pre dvoma rokmy ale pravy naboj som zatial nemenil.
Neviete mi poradit kde by mohol byt problem ? Pripadne ako postupovat pri diagnostike ?
Mna napada,
1. skontrolovat geometriu
2. vymenit naboj
ale neviem ci je to spravny postup.
Dakujem a Astram zdar.
Astra G Caravan 1.8i 16V
- vasekpetr1
Zkus prvně zkouknout kola a případně prohodit s rezervou, jestli není problém s vyvážením. Chybějící závažíčko umí pěkně pozlobit a nejraději to dělá v rozsahu rychlostí, která jsi napsal. To prohození kol za rezervu tě nic nestojí, jen práci s heverem a s klíčem na kola a budeš chytřejší. Netvrdím, že to bude ono, ale vyloučíš nevyvážená kola.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
HonzP: Moje zkušenost je následující... Po koupi Astry jsem byl otcem informován, že koupil nekvalitní letní gumy, které hučí jak sviňa. Takže jsem v pohodě jezdil a hučení nepřikládal velký význam.. Ale taky jsem cítil to co popisuješ - jako bych jel po "budícím" pásu na dálnici. Zkontroloval jsem všechny ložiska tím, že jsem zvednul auto a točil kolama. Všechny v pohodě až na levé přední, které se mi moc nezdálo. Koupil jsem nové a při výměně, když jsem sundal třmen, kotouč, shodil ložisko z homo-kinetického kloubu a potočil jím jen tak volně v ruce, cítil jsem jak v něm jakoby lupe. Prostě bylo v prdeli a tím, že jsem točil kolem to až tak poznat nebylo, protože jízdou a tíhou auta dostane ložisko větší záhul a to se potom teprve projeví. Po výměně vibrace do volantu zmizely.. Ale hučení ne, ještě musím vyměnit zadní Tohle je moje zkušenost, neříkám, že to u tebe musí být taky ložisko, u mě ale bylo Jinak můžu doporučit koupi ložiska u Bundelese - SKF ložisko za cca 2 300 Kč.