Šrouby držáku brzdového třmenu
Šrouby držáku brzdového třmenu
Ahoj,ať hledám jak hledám,nikde jsem nenašel jaké šrouby jsou na držáku brzdového třmenu u opel astra G 16,16.V r.v.98.
Dávám tam nové kotouče s deskama,jak dopředu tak dozadu a asi bych měl vyměnit i šrouby,co drží držák brzdového třmenu,jsou pevnostní a jelikož jsou ještě originál,dal bych nové ale nemůžu najít jaké tam jsou - jejich pevnost,stoupavost závitu atd...Můžete mi poradit,jaké tam patří a popř.kde se dají sehnat?
Dík
Dávám tam nové kotouče s deskama,jak dopředu tak dozadu a asi bych měl vyměnit i šrouby,co drží držák brzdového třmenu,jsou pevnostní a jelikož jsou ještě originál,dal bych nové ale nemůžu najít jaké tam jsou - jejich pevnost,stoupavost závitu atd...Můžete mi poradit,jaké tam patří a popř.kde se dají sehnat?
Dík
Opel Astra1,6 16V,ABS,klima....
- Reklama
Re: Šrouby držáku brzdového třmenu
M12, ale menit ich urcite neni treba..pokial nie su strhane....
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
No právě,trošku jsem jim při demontáži musel"nandat" a nejsem si jist,zda jsou utaženy na správný ut.moment.Radši bych tam dal nové.
- Dejvid1984
Čím jsi to povolil? Já zase na to sháním torx ořech. Dneska jsem jeden koupil, ale byl jsem ho hned vyměnit za větší, ale i po přeměření se mi zdá malý, označení E16.
Nové mají v Opelu a mám dojem, že za 90,-/ks
Nové mají v Opelu a mám dojem, že za 90,-/ks
Opel Astra 1,6 16V X16XEL Edition 2000
Tak kluci neděste mne, vepředu jsou normální imbusy a vzadu ????
Zítra jdu rozdělávat brzdič kvůli tomu pískání, ale nikdo nepsal o nestandartní velikosti či klíči
Zítra jdu rozdělávat brzdič kvůli tomu pískání, ale nikdo nepsal o nestandartní velikosti či klíči
Mobil : 602318645
Já zadní třmeny vložkoval. Na povolení stačí myslím 14" klasická gólovka. A šrouby bych neměnil pokud nejsou vyloženě poničené závity.. Já dal staré a utahovací moment jsem vůbec neřešil.. Dotáhnout jak se říká na "býka" a hotovo.
Tak klasickou 14 golou mi to fakt nešlo,musel jsem investovat do kvalitního torxu 16( od Tony - obyčejnej z Tesca nevadržel ) cca 120Kč.
Pobouchat a zabrat až sem měl pocit že zvedám celý zadek .Ale povolily.Pokud řešíš pískání,tak nemusíš sundavat celý brzdiče, pouze povolíš, vyndáš šroub a odkloníš brzdič nahoru a vyndáš destičky.Já měnil celý disk a to musí jít třemy dolu.Dal jsem tam ty původní, namazal jsem je takovou modrou sra.kou proti povolení a dorval "nakrev" a zatím drží.Celá demontáž je taky perfektně zdokumentována https://www.astra-g.cz/kotoucove-zadni-brzdy/ . je to sice Astra jiné motorické síly ale postup i foto je stejné jak na Astře.
Pobouchat a zabrat až sem měl pocit že zvedám celý zadek .Ale povolily.Pokud řešíš pískání,tak nemusíš sundavat celý brzdiče, pouze povolíš, vyndáš šroub a odkloníš brzdič nahoru a vyndáš destičky.Já měnil celý disk a to musí jít třemy dolu.Dal jsem tam ty původní, namazal jsem je takovou modrou sra.kou proti povolení a dorval "nakrev" a zatím drží.Celá demontáž je taky perfektně zdokumentována https://www.astra-g.cz/kotoucove-zadni-brzdy/ . je to sice Astra jiné motorické síly ale postup i foto je stejné jak na Astře.
Tokin: Tys to dával ještě na lepidlo na závity jo? To jsi blázen... Aby jsi to příště ještě povolil
Jaký přístě???-do 300tis.nebudu mít auto pohromadě už A pořád lepší,když to je bezpečný,než aby se to za jízdy povolilo.Kapkou nic nezkazím.
Povolit se ti to nepovolí... No za tu dobu se ti může ledacos vysrat.. Třeba se bude přidírat třmen, nebo začnou hučet ložiska.. Ale to je každého věc
- Dejvid1984
Tak jsem to o víkendu "zmákl"...ořech torx 16, co jsem koupil, není 16, ale 15 takže nešel ani narazit. Vzal jsem teda klasickou 14 a narazil na šroub, poklepal, našplíchal WD a přes trubku zabral....nejen že jsem se pak švihl do prstu tak, že mi natekl a bolí furt dál, ale i ten ořech normálně praskl....!!
Tak jsem to vzdal a nechám to asi na servis.
Tak jsem to vzdal a nechám to asi na servis.
- Dejvid1984
Nevzdal jsem to! Vyměnil jsem ořech za větší a šlo to krásně povolit! Koupil jsem ho v Bauhausu za 60kč, má označení E18 a vnitřní průměr hvězdy musí být 16mm!! Investice do něj se určitě vyplatí, protože se minimálně nepodrbe hlava šroubu jako s klasickým ořechem.
tokin: kolik je vnitřní průměr té tvé 16ky? Já ji měl původně taky, ale byla to vlastně 15 a ten 1 mm je sakra rozdíl.
tokin: kolik je vnitřní průměr té tvé 16ky? Já ji měl původně taky, ale byla to vlastně 15 a ten 1 mm je sakra rozdíl.
- Stanley89
- Kontaktovat uživatele:
to je zajimava vec, ja mam vzadu torx E20 a povolit to slo krasnym zpusobem.
Ja som svoje musel odpilovat.....
Sroby som dal nakoniec nove....musel som, LOCTITE som nedaval....a naco.....drzi aj bez neho...Sroby som kupil v mototechne podla rozmeru a tuhosti..
Jeden ma stal cca. 75Sk este po starom...co jest cca. 2,50€ ( kus )
V opli bola cena za jeden tusim ze okolo 10€
Sroby som dal nakoniec nove....musel som, LOCTITE som nedaval....a naco.....drzi aj bez neho...Sroby som kupil v mototechne podla rozmeru a tuhosti..
Jeden ma stal cca. 75Sk este po starom...co jest cca. 2,50€ ( kus )
V opli bola cena za jeden tusim ze okolo 10€
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010