Geometrie + auto má snahu táhnout doleva
Re: Geometrie + auto má snahu táhnout doleva
Po nehode co jsem mel jsem byl na geometrii a dorazil jsem v 7:00 a 7:20 jsem odjizdel.. podle protokolu vse ok, jizdni vlastni oproti predtim taky, mam trosku podezreni na bouchnutej disk, ale tezko rict, na nasich silnicich to tahne pokazdy na jinou stranu podle toho na jaky silnici jedu takze to neresim, zachvilu budu prezouvat na zimni tak uvidim
- Reklama
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tak copak jste dneska Vy a Vaše Gecko dělali? :) pokračo
tak před cca 14 dny jsem měnil spodní čepy - oba, včera tak koukám na pneu a jsou sjeté!!!!!! mám takové tušení, že při výměně spodních čepů by se měla dělat i geometrie - je to tak?? zítra mu volám co to jako má být
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
neni ji špatný udělat, ale ještě bych zkusil tyčky - čepy řízení zda jsou ok a potom geometrii
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
tyčky řízení jsem měnil loni, letos po přezutí všechno v poho a naposledy se měnily právě ty spodní čepa, za 14 mám sjeté gumy z vnitřní strany, můj dvorní pneuservisák říkal, že po výměně spodních čepů měli udělat i geometrii, ale asi se na to vyprdli
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
má pravdu předsedo. já to dělal loni před dovolenou a cenu navišovala mimo jiné i geometrie. to znamená že ti jí udělali jak se řiká na koště a padla.
OPEL ZAFIRA 1.8 16v 85kw - rok 2000 X18XE1
https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira
Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
jestli jí vůbec dělali ...
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
nám to dělali na služebáku a řekli bossovi že nemaj geometrii a že je udělaná podle koštěte a ať jí nechá udělat. On si bohužel myslel že geometrie znamená nechat vyvážit kola a já slítal kola za měsíc na plátno.
OPEL ZAFIRA 1.8 16v 85kw - rok 2000 X18XE1
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
geometrii taky asi nemá, když jsem za ním byl cca 2 roky z5, tak ji nechal u někoho dělat, ale měl mi aspoň říct, že si ji mám nechat udělat ... nebylo by co řešit, ale nic něříct je horší
edit: tvle dneska aby dobrého mechanika pohledal a jezdit s každou "blbostí" k RomanoviK cca 70km je taky na levačku, i když teď by se mi to nejspíš vyplatilo, protože teď ještě budu platit geometrii a musím koupit nové gumy (což je tak 4 v hajzlu )
edit: tvle dneska aby dobrého mechanika pohledal a jezdit s každou "blbostí" k RomanoviK cca 70km je taky na levačku, i když teď by se mi to nejspíš vyplatilo, protože teď ještě budu platit geometrii a musím koupit nové gumy (což je tak 4 v hajzlu )
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Kolik jsi za tu dobu najel? Aby si sjel kola, tak cca1000 a víc. A to ještě největší vliv mají čepy řízení.Mike.S píše:tak před cca 14 dny jsem měnil spodní čepy - oba, včera tak koukám na pneu a jsou sjeté!!!!!! mám takové tušení, že při výměně spodních čepů by se měla dělat i geometrie - je to tak?? zítra mu volám co to jako má být
Ty spodní by měly mít díry stejně, takže změna by měla být minimální, jestli vůbec nějaká. Ale stejně bych geometrii udělal, pro svůj klid.
Nemáš tam ještě nějakou zradu?
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
no od té doby jsem najel cca 2000 km, jiná zrada tam snad není, tyčky řízení jsem měnil loni; když jsem jim to tam teď dával, tak mi něco začalo hrozně vrzat na přední nápravě, byl to zvuk jako kdybych po sobě točil dvěma rezavými kovy - hrozné skřípání, bylo jedno jestli jsem pohl volantem nebo jestli jsem najel na příčnou nerovnost, to bylo když jsem jel ráno do práce, odpoledne jsem mu to tam hodil, zvuk mimochodem stále stejný, ale měli moc práce a nikdo to nechtěl se mnou projet, že oni na to ráno přijdou sami, druhý den mi volal, že autu nic není, ať se za ním zastavím a že to projedeme, tak teda jo, projeli jsme to a zvuk už se neozval - byl jsem za blbce, tak jsem to protáhl po zaručených dírách a ozvalo se při zatáčení takové bouchnutí - z obou stran, pak to hodili na zvedák, zamleli kolama a hle - spodní čepy v tahu, tak mi je druhý den vyměnili, no a včera na to hledím a gumy sjeté, zastavil jsem se u pneuservisáka a říkal, se mi kola rozbíhají do \ / a že bude za chvíli po gumách, že musím na geo
Naposledy upravil(a) Mike.S dne 22 kvě 2011, 20:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: přesunuto do správného vlákna
Důvod: přesunuto do správného vlákna
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Hm tak po 2 tisících, to už je jiná. Možná mám zkreslené informace, ale když jsem měnil tyhle čepy na favoritu, nic jsem nenastavoval ani nedělal geometrii a sedělo to,. Jestli na Zafiře není nějaká excentrická vložka ( a to jsem tam teda neobjevil), tak holt výrobce udělal náhradní čepy, ale nesedí vzdálenost děr od osy čepu. Pak by teda neseděl ten sklon kol, ale čím by se dal nastavit?
No nevím, asi mi něco uniká. Stejně si myslím, že to je špatnou sbíhavostí, tzn rejdové čepy.
No nevím, asi mi něco uniká. Stejně si myslím, že to je špatnou sbíhavostí, tzn rejdové čepy.
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
no s rejdovými čepy snad nic nedělali, ty jsem měnil někdy v 12/2008, tzn. při cca 97 tkm, tak nevim
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
No nic, počkáme až se k tomu vyjádří někdo znalý. Já jen odhaduju. Krom nastavení sbíhavosti kol přes tyče řízení jsem si jiného nastavovače nevšiml
Podla informácií tu na fóre (aj od znalých) geometriu po výmene spodných čapov a tlmičov robiť netreba. Ale ja som tieto dve veci nedávno menil naraz a mal som geometriu totálne rozhodenú.
Takže sa určite oplatí ju po výmene aspoň skontrolovať.
Takže sa určite oplatí ju po výmene aspoň skontrolovať.
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
jj, podle toho co jsem se bavil i s jiným mechanikem, tak se dělat nemusí, ALE pokud se dělá něco na přední nápravě, je dobré ji udělat, takže zítra jedu pro nové pneu a pozítří ráno jdu na geo, jsem zvědavý jak moc je to na hovno
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car: